Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Plastikové modelářství ‹ Letadla ‹ Rozestavěno
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Il 10, Sp.Hobby... Jen tak :-)

In-progress builds
Odeslat odpověď
  • Odpovědět s citací

Re: Il 10, Sp.Hobby... Jen tak :-)

Příspěvekod Jakub Vilingr » 29 pro 2008, 13:07

papousek píše:Tak zase kluci v MPM udělali "dobrou" práci. Doteď se to dalo unést, ale s paneláží atd. :cry: :cry: Teď jsem rád, že jsem si ji nekoupil a místo ní mám Boomeranga taky od SH. Nevíte jak se staví? 8)

No jenom doufám, že líp, protože Boomerang se mi moc líbí a byl jsem nalomnej, že bych si to koupil.... I když jsem realista a zlstávám na zemi:

Barracuda - stavebně to samý co Il-10
Albacore - to samý v bledě růžovým
Heinkel He 177 Greif - ještě větší masakr než ta Il-10

Nedělám si iluze, že se ten Boomerang bude stavět dobře. Ale třeba se pletu a realita bude jinde a opravdu se ten model bude stavět slušně. Osobně bych byl raději, kdyby MPM vydalo novej model jednou za půl roku jeden a s tím, že to bude vypadat jako jejich Fulmar, protože ten je vážně nádhernej...
Kubrt
Modelplac
Instagram
Facebook
Průvodce světem plastikového modeláře
Průvodce světem plastikového modeláře 2
Jakub Vilingr

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Martin Černý 'Černoch' » 29 pro 2008, 13:29

Kubrte nestavíš Tamiyu ale SH, takže podle toho to vypadá, s tím se musíš smířit, i když vim co mě odpovíš.
Nadruhou stranu je to škoda že máš takovýhle trápení, ale jestli jsi náhodou nedostal taky nějaké první výlisky, tak si dej bacha aby jsi nebyl nařčen že neumíš lepit podle návodu atd. :lol: :lol:
Chtělo by to počkat na další stavby jestli se potvrdí tahle hrůza nebo ne.

k tomu Fokouši z Filipova odkazu, mě se to celkem líbí, aspoň to vypadá přiměřeně realisticky vošuntělý ze služby. :grin:
El Negro
KPM Kaznějov
http://www.armycast.cz/
Martin Černý 'Černoch'

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Jakub Vilingr » 29 pro 2008, 13:31

No jedu přesně dle návodu, klidně tady vyfotím aktuální stav a návod... Je to recenze a tam vždy jedu dle návodu. Snažím se třeba nevyměnit levej nasávač na miráži za pravej a tak :grin: :grin: :grin: :grin: :grin: :grin:
Kubrt
Modelplac
Instagram
Facebook
Jakub Vilingr

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Filip Tomči » 29 pro 2008, 13:36

No já nemůžu zapomenout na Kachnění, kdy se mi všichni smáli, že stavím podle plánku a Zigi nalepil špatně sání u OV-10 a vedle něj dalších 5 lidí to mělo špatně, protože jako správný borci dělaj bez plánku podle toho co sedí vedle nich. :grin:
Filip Tomči

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Pepa Zdráhal » 29 pro 2008, 13:40

Kubrte, pár řezů na křídle a je to OK :lol: :lol: :lol: Jinak držím palce k dokončení.
KPM Brněnec
Zajímám se o Luftwaffe 1/72
Pepa Zdráhal

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Martin Glogar » 29 pro 2008, 13:41

tak zase budeš jeden z prvních, kdo bude mít Il-10 postavenou ve čtvrtce... :grin: za tu trochu nervů to stojí, ne? :twisted: :lol:
tvořím: H. P. Halifax
hotovo: G-55
Martin Glogar

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Jakub Vilingr » 29 pro 2008, 13:48

Votevřel jsem si tříltrovou flašu tuzemáčku a dopuju se, za střízliva bych to nedal :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Kubrt
Modelplac
Instagram
Facebook
Jakub Vilingr

• Odpovědět s citací

Příspěvekod KLingO » 29 pro 2008, 13:49

special hobby je pre special modelarov :D alebo potom uz len pre zberatelov :?
"You can't have too small of a chip." - Michael Rinaldi
KLingO

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Vici » 29 pro 2008, 14:16

Jakub Vilingr píše:No HLAVNĚ ŽE nám někdo KONEČNĚ udělal ve čtvrtce tu Il-10 MÁME její model. :grin: :grin: :grin: :grin: :grin: Než tohle, tak to raději sérii pořádně udělanejch Bf 109 F a prvních sérií G od Edy, Gawy a nebo Tamiye...

Konglomerát MPM/Speciál Houby/Azůr a já nevím, co ještě všechno do toho zapadá zahlásil i Sibela Si 204. Než tohle, tak raději sháním to vaku, bude to méně práce, než se crcat s něčím obdobným, jako je todle... A to mi eště včera El Negro vynadal po ICQ, že mám moc ostrý komntáře :lol: :lol: :lol: :lol:

Clovece to bys nemel tak verejne psat. riskujes ze dostanes pekne po "cuni" - protoze MPM group modely jsou ty nejlepsi a bezchybne!
Jinak diky ze aspon nekdo to otevrene napise, mozna by stalo za to to panu Riedelovi dat i do jeho chlivecku na nymbecforu at se podivame jak to zase hezky zaonaci a popre jako u stejne zmrveneho Spita Vc (kdyby ho nedelali udelala by ho jiste casem Tamka a poradne).
Nez takove shity jak produkuji nekteri nasi ***vyrobci je asi lepsi nic, s tim ze to casem udela lepe nejaky japonec ci cinan...

*** smazany nazvy firem - at se kazdy najde sam...
Naposledy upravil Vici dne 02 led 2009, 12:27, celkově upraveno 1
Leave No Man Behind
BFC č. 3861
Vici

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Zigi » 29 pro 2008, 14:17

čéče já mám teda tuhle sračku taky doma, ale zdá se mi, že mám oněco lepší výlisky. Když vidím kolik tam je otřepů...to tam fakt nemám. a trupy budou ve všech bednách koukám stejný :grin:
[ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ]
Zigi

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Jakub Vilingr » 29 pro 2008, 14:35

Vici píše:Clovece to bys nemel tak verejne psat. riskujes ze dostanes pekne po "cuni" - protoze MPM group modely jsou ty nejlepsi a bezchybne!
Jinak diky ze aspon nekdo to otevrene napise, mozan by stalo za to to panu Riedelovi dat i do jeho chlivecku na nymbecforu at se podivame jak to zase hezky zaonaci a popre jako u stejen zmrveneho Spita Vc (kdyby ho nedelali udelala by ho jiste casem Tamka a poradne).
Nez takove shity jak produkuje MPM a Valom a nekteri dalsi to je asi lepsi nic, s tim ze to casem udela lepe nejaky japonec ci cinan...

Proč bych to neměl napsat? Do recenze napíšu, že je to hezký, má to hezký uretany, sice se to hůř staví, ale konečně mám Il-10. Proč??? Recenze je věc diametrálně odlišná od reklamy a to tady v našich končinách bohužel výrobci moc nechápou... Pamatuju se jak kdysi napsal zdrcující recenzi na Bf 110 G od Italky ve dvaasedmě Petr Hobžů a od té doby jsme jako REVI od Bílka nedostali ani jeden model na recenzi.... Takovejch zádrhelů bylo více, například s Lekátem... Jenže když napíšu "společensky přijatelnou'" recenzi, tak si to pak někdo koupí pod dojmem mé recenze, začne to stavět a zjistí, že četl recenzi na jiný model, než který si koupil a logicky si řekne - kua ten Vilingr, to je ale idiot a pak každou mou další recenzi vezme tak, že jo to znám, zase si naběhnu na vídle, dlabu na něj... Podle mě je potřeba aby se v každé recenzi jasně řeklo, tohle je špatně a tohle je dobře a ne tak nějak je to vlastně použitelný.... To je blbě. Taky je blbě, že se bude jen tvrdě kritizovat a nepoukáže se i na klady stavebnice. Jak říkám, recenze by mla bejt vyvážená a neměla by se psát pod dojmem "oni mi třeba řeknou bubububu a tak to raději napíšu tak nějak slušně..."
Kubrt
Modelplac
Instagram
Facebook
Jakub Vilingr

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Radek Typlt » 29 pro 2008, 14:56

Napiš to Kubrte tak jak to je. Tak už nedostaneš od výrobce model na recenzi- no a co. Pokud se budou produkovat sračky a recenzent se připo ...e z toho že už nic nedostane zadarmiko , tak je recenze o ničem. Opak je pravdou, třeba si výrobce dá příště pozor na to co vypustí do světa. Když to šlo u Fulmara, tak by to šlo i u 10. jenom se nesmí honit plán a tržby na úkor kvality.
Takže pravdivou recenzi podloženou fotkami, bez vlastních přikrášlovaček nebo zatracovaček a úvah. To co jsi ukázal mne přesvědčilo , že kupovat nebudu i když na mojich penězích asi výrobce nezkrachuje.
Když Japonec -tak pro všechny.
Radek Typlt

• Odpovědět s citací

Příspěvekod KLingO » 29 pro 2008, 15:00

no o tom to je ..Mr.Green napise na HS ako sa to fajne stava a emericki modelari si ruky dolamu aby to nakupili :?
takze Kubo napis pravdu sak SH neskrachuje koli CS trhu
"You can't have too small of a chip." - Michael Rinaldi
KLingO

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Karel Pilát » 29 pro 2008, 16:18

Jakub Vilingr píše: Recenze je věc diametrálně odlišná od reklamy a to tady v našich končinách bohužel výrobci moc nechápou... Pamatuju se jak kdysi napsal zdrcující recenzi na Bf 110 G od Italky ve dvaasedmě Petr Hobžů a od té doby jsme jako REVI od Bílka nedostali ani jeden model na recenzi.... Takovejch zádrhelů bylo více, například s Lekátem...

Před rokem jsem odevzdal recenzi na dorniera nejmenovaného tuzemského výrobce Jezevčíkovi. Ten jen zahlásil, ať si seženu plechovýho kulicha a moc se nikde po akcích neukazuju. Pak to raději neotisknul, aby mi zachránil život. A asi taky byl ten model hnusně postavenej, no ..., neměl na mě tak spěchat. :lol:
Teď nic nepíšu, jenom reju, a mám klid. :-D
rozestavěno: 7 kousků
mezi nimi: Do23 (Planet Models), Ju290A-7 (Revell), Ju88S-3 a Mistel 1 (Hasegawa)
2022: Fw190G-3 (konverze z Eduardu), Ar232A-10 (konverze z Mach2)
2023: He 219 V9, pilot W. Streib (Dragon), Bf110B-1 (Eduard + AML konverzní set)
2024: Heinkel He111H-8 (konverze z Revellu), Ar232B-05 (Mach2)
Karel Pilát

• Odpovědět s citací

Příspěvekod komisař » 29 pro 2008, 17:48

Vypadá to, že na "kombajn" přestávám mít chuť. Ještě počkám, co z toho nakonec vyleze, ale zatím spíš nic než moc. Sec Hob se moc nevytáhli. :( A já se na tuhle potvoru těšil ... :(
Petr Koliba - bývalý člen bývalého klubu KPM Apolo Kopřivnice

"Nemo me impune lacessit."
komisař

PředchozíDalší

Odeslat odpověď

Zpět na Rozestavěno