Milan Holzapfel píše:Tuhle stavbu sleduju, protože jsem si chtěl tu stavebnici pořídit. Měl jsem možnost vidět jedny z prvních výlisků a takový hrůznosti jako jsou vidět na Kubrtově exempláři se tam nevyskytovaly. Rytí bylo nezalité, minimum nálitků, jen ta kabina je taková mdlá (viz. dále).Zdá se, že se forma dost rychle opotřebovává.
Kubo pereš se s tím statečně! Řešení dna podvozkových šachet je ve stavebnici opravdu nešťastné. Brett Green v recenzní stavbě http://www.network54.com/Forum/47751/me ... +for+Paint se s tím vůbec nazaobíral a je to dost vidět. (když už jsou tam odlitky boku mohly být i odlitky dna šachet)
Možná se mi to zdá, ale kabina je stejná jako u Hasegawí Mk.V/VI 1/32 tak by šla použít možná odtud a taky masky (jestli je Eduard dělá). Řekl bych, že možná velká část modelu je podle Gawy![]()
Ve výliscích, které jsem měl možnost vidět byla i špičatá směrovka (na rámečku s polovinami trupu). Má ji i tahle stavebnice IXc (nebo bude jen u IXe)?
U týhle stavebnice byla jenom kulatá směrovka, netuším proč tam chyběla ta špičatá směrovka. Kupovat jenom kvůli kabince celýho spita od Gawy mi přijde jako zytečný vyhazování pněz. Do tohodle nechci cpát nic, postavím to z krabičky a upravím. Jinak mě dost zklamal Brett se svou recenzí, protože to dost chválil... Spíše mi to přišlo jako malá domů,nebo dobrá služba kamarádům... Osobně na tom modelu nevidím žádný superlativy. To, že je to první model verze IX je možná jediný plus.Zápor vidím v tom, že vlastně PCM zabrzdilo nějakej normální velkej firmě v realizaci novýho modelu z kovoých forem... Škoda no.