Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Plastikové modelářství ‹ Letadla ‹ Rozestavěno
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

1/48 F-35A Tamiya - early USA, beast mode + všechny doplňky

In-progress builds
Odeslat odpověď
  • Odpovědět s citací

Re: 1/48 F-35A Tamiya - early USA, beast mode + všechny dopl

Příspěvekod jezekm » 03 bře 2024, 12:57

No a došlo na samotnou aplikaci:

16a.jpg

barva kokpitu je správně popsána zde:
viewtopic.php?f=57&t=152234&p=2631609&hilit=barva#p2631609

Ani Quinta to nestrefila:

16b.jpg

Takže bylo zapotřebí použít skalpel a ořezávat:

16bb.jpg

zde přiložení odřezků do pitu:

16c.jpg

16d.jpg

Ve výsledku by to docela šlo:

16e.jpg

16f.jpg

16ff.jpg

Palubovka z 3D tisku je prohnutá (to mě nepřekvapuje), ale to lze teplem vyrovnat.

16g.jpg

Nejlépe rozdíl v provedení a kvalitě tisku ukazuje asi tento obrázek:

16h.jpg

Ve výsledku: Za mě jednoznačně QUINTA!
jezekm

• Odpovědět s citací

Příspěvekod jezekm » 16 bře 2024, 01:35

Lubomír Kerék píše:...

To ses měl Lubo hned pochlubit, že budeš mít v Modeláři svoju F-35ku - to bych si tu nemusel plácat játra... navíc použity v podstatě stejný doplňky! Takže pro nedočkavce: šupky dupky do trafiky!

20a.jpg

Tak ale zase PĚKNÝ model to být, jen co je pravda! To mohu říci. =D> =D> =D>

Takhle nějak (= bestálním módu) bych si představovali ve výsledku i svůj plast!

Další šedivka do party! Zvláště bych vyzdvihl zbraně! Vzhledem k tomu, co je s nima za megavoserpráci... To by už k tomu taky mohl Eda dávat masky, aby to ulehčil - bez nich to je na zbláznění.

20d.jpg

Zde pouze moje osobní poznámka k displejům - nemám rád zapnutý displeje. Vůbec v tom nikdo nic nehledejte (je to jen moje osobní úchylka), ale připadá mi zvláštní mít opuštěný letadlo bez pilota, vověšený RBFkama a navíc se zapnutým displejem. Dle Šulce je to sice sexy (viz Eduardí vlákno = i proto to tak dělaj), dle Ježka je to hrozný. Tečka.

20c.jpg

Ale ať si tam každej dává co chce!

Chápu, že proti modelfóru tam není v tom bulváru tolik prostoru to všechno rozvádět detailně, takže ještě nějakej ten canc o stavbě sem teda vyplodím, když už jsem se do toho dal...

Prostudoval jsem tu Lubovu stavbu opravdu detailně. Trochu vláštní je ten odstín barvy před "násoskama" (podle mojeho výzkumu by měl být spíš do hněda - rozvedu později), ale reálnou předlohu tohohle letadla jsem vůbec nestudoval, tak neřeším, nepřepínám...

20e.jpg

Poznámku ohledně (dle mojeho názoru) zbytečných drátů v přední šachtě (a pak nikde jinde) jsem už objasňoval minule. Vnitřní hrany krytek šachet by měly být také v té světlejší šedé barvě (viz plánek, třeba bod 25, 29...). Tohle se ale strašně blbě dělá = jetřeba postupovat obráceně = nejdříve to nastříkat šedou, to zamaskovat (jsou na to masky od Eduarda) a pak to teprve stříknout bíle. Samozřejmě, že jsem to takhle nedělal a budu to muset opravit, což se mi teda fakt vůbec nechce...

Na co bych se ale chtěl zeptat, tak kde´s v návodu a v obtiscích vzal tyhle stencily do jak se u vas hovorí "bombovice":

20b.jpg

Hodinu tady do toho čuním jak husa do flašky a zaboha to nějak nikde nemůžu najít. A i když jsem dokoupil eduardí "loupací" stencily (D48114), tak ty taky šachtu neřešej. Svoju šachtu už mám v podstatě hotovou, ale todle tam prostě nemám a sem z tohu úplně :nuts:

Navíc, když tak nějak koukám do reálný šachty, tak to tam nevidím.

20f.jpg

jezekm

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Lubomír Kerék » 16 bře 2024, 19:32

len pekne pokračuj stavbu máš parádnu, ;-I rozsvietené obrazovky - máš úplnú farbu , ale nemohol som si pomôcť - viac sa mi to takto páči aj keď to nie je správne (:) , šedá pred sacákmi ... mam(l) som k dispozícii spustu fotiek a čo fotka iný odtieň, farbu som si miešal tak je na každom aký odtieň si zvolí /namieša, na tie popisky som mal jednu foto kde 2 boli , tak som dal aj dve na druhú stranu , ostatné pod podvesením skoro nevidno takže si to sprav podľa seba/fotiek čo máš , chcel by som ist aj do B-éčka ale budem postupovať trochu inač ... interiér ani brassin a ani reskit ale plast z tamky + quinty a len sedačka Reskit , bombovnicu (ak ju nevydá eduard) určite doplním o kabeláž, čakám či budú aj 3D nohy od DaW , a camo určite už nie funglovka
Lubomír Kerék

• Odpovědět s citací

Příspěvekod jezekm » 18 bře 2024, 22:55

Tááááák popojedem.

Z plechů Eduard č. 491332 se toho obecně moc nepoužije, ale 2 položky do kabinky mohou být.

Jedno je oplechování zadní části:

17a.jpg

Ten plíšek je navrženej divně - nějak nechápu, proč tam jsou ty díry - když by to šlo normálně ohnout.

17b.jpg

V Josefově stavbě (ve videu někde okolo 24:10) to tam taky dává a pak je vidět, jak to musí okolo zabrušovat, aby to lícovalo s trupem!
Takže jsem to udělal obrácene = rozřízl a uvnitř zarovnal pilníkem.

17c.jpg

Pak to sedělo výborně:

17d.jpg

Další jsou tydlencty 2 mřížky:

17e.jpg

=D> Kvituji s povděkem, že v leptech jsou ty mřížky 3 ks, bo jsem jednu ztratil, no stane se i vlepších rodinách!

Výsledek cajk:

17f.jpg

jezekm

• Odpovědět s citací

Příspěvekod jezekm » 18 bře 2024, 22:59

Kokpit jsem zašmudlal:

19a.jpg

19b.jpg

Suchý štětec se tomu postupu říká myslím...

19c.jpg

Ve výsledku tak nějak takto:

19d.jpg

19e.jpg

19f.jpg

No popravdě za tu vynaloženou námahu a peníze - ŽÁDNEJ HIT TO NÉNI!

Vlepeno do pozice - sedí OK.

19g.jpg

jezekm

• Odpovědět s citací

Příspěvekod jezekm » 18 bře 2024, 23:02

19h.jpg

19i.jpg

19j.jpg

Jen tak pro info připoloženo nehotové soufá:

19k.jpg

a je to ještě bez přístrojovky, krytu přístrojovky a doplňků do pitu.
Naposledy upravil jezekm dne 18 bře 2024, 23:26, celkově upraveno 2
jezekm

• Odpovědět s citací

Příspěvekod jezekm » 18 bře 2024, 23:21

Výsledek je podobný s tím, co zde psali už ostatní mistr-machři co to stavěli.

Takže závěrem - teď když to mám víceméně hotové, tak bych volil pro další stavbu asi následovně:
- původní kokpit ze stavebnice,
- doplněný o obtisky Quinta,
- a samostatně dokoupitelnou 3D tištěnou sedačku Eduard - ostatně ta na sebe stejně váže hlavní pozornost v kokpitu, protože ho víceméně vyplňuje.
Pozn. Pásy na sedačku bych ale raději použil z Quinta obtisků, protože Eduardem dodávané leptané pásy jsou (řekněme si narovinu) směšné a kazí jinak výborný dojem ze sedačky jako takové.

Resinový kokpit Eduardu se mi nelíbí hlavně kvalitativně (jsou tam viditelné "letokruhy") a vzhledem k tomu, že jsem ovládací panely stejně obrousil a překryl Quintou = spousta toho ani nebude vidět, tak..., tak proto stačí i původní ze stavebnice! 3D Space na mě dojem neudělalo (napsáno diplomaticky) - opět se mi nelíbí kvalitativně a v přímém porovnání s Quintou prostě a jednoduše prohrává.
jezekm

• Odpovědět s citací

Příspěvekod kyli » 19 bře 2024, 06:19

Perfektní práce a rozbor.
Jen u toho plechu do kabiny - mě se to tedy perfektní moc nezdá, ten schodek co to udělalo není žádná hitparáda. Vím, že je to pak černé a asi nepostřehnutelné,
ale když to tu už tak pitváš, tak jen takový osobní dojem.
Přílohy
17d.jpg
He-219 Uhu
Spitfire Mk.Vb
Fw-190 D-9
Me-262
Bf-110 D-3
kyli

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Lochtibrada » 19 bře 2024, 07:57

Odporucam sedacku od Minicraft Collection (Cina) podla mna najlepsia na trhu.

https://www.artscale.cz/148-mbmk16-us16 ... for-tamiya

1.jpg

2.jpg

Lochtibrada

• Odpovědět s citací

Příspěvekod jezekm » 20 bře 2024, 23:17

kyli píše:Perfektní práce a rozbor.
Jen u toho plechu do kabiny - mě se to tedy perfektní moc nezdá, ten schodek co to udělalo není žádná hitparáda. Vím, že je to pak černé a asi nepostřehnutelné,
ale když to tu už tak pitváš, tak jen takový osobní dojem.

Jo, recht máš, to moc dobrý není, ale stejně tak ani nic lepšího néni - prostě to tam takhle sedí a vyřešeno. Serepes, jedem dál! :lol:

A ta sedačka vypadá opravdu docela cajk! Uvidíme, co vyleze z Eduardího 3D tisku s pásy Quinta. Pokud se mi to nepovede udělat nějak aby to "ucházelo", tak ju kópim. Ale to teď nespěchá, křeslo lze dát do pitu až jako předposlední, podlední je překryt! Škoda, že se nerozhoupe HGW udělat pásy samostatně třeba právě k eduardímu křeslu...

Ale hele, co se dneska objevilo na KSICHTOKNIZE:
https://www.facebook.com/groups/2237578236437730

22a.jpg

22b.jpg

22d.jpg

Že by konečně správná barva?
To by se možná vyplatilo počkat... a testnou ju!
jezekm

• Odpovědět s citací

Příspěvekod jezekm » 24 kvě 2024, 23:22

Tak jsem po cca 2 měsících ZPĚT. Nějak mi do toho vlezla různá robota, patlák na X-1, jiný zájmy a nezájmy, povinnosti a taky "kolomrdová" sezóna - jo jezdím na bicyklu :)

Mezitím jsem taky dokoupil nějaké další doplňky a zkoušel je naroubovat na model, ale je to takový nějaký celý naprd. Mi připadá, že samotná stavebnice je vo parník lepší, než všechny doplňky na ní, navíc je s nima práce navíc..., no ale postupně, ale taky tak nějak napřeskáčku.

Něco jsem na modelu podělal, něco jsem POdělal, ale není nad to se podělit o vlastní blbost.

Tak třeba začneme výfukem APU.

Eduard vydal plechy:

23a.jpg

Většina dílů je tak nějak stejně nepoužitelná, ale to co je opravdu PERFEKTNÍ a kvůli čemu má význam si je koupit jsou tyhle krycí mřížky:

23aa.jpg

Jedna z nich je právě na výfuk APU:

23c.jpg

No a jelokož su nejchytřejší a na obrázky jak to vlastně v reálu vypadá kókat netřeba, tak jsem vzal tyčku od lízátka a otevřeným plamenem upravil na požadovaný průměr (původní starou nasyslenou plastovou tyčku; dnes už jsou papírové = přicucání se rozmočej, plná huba papíru a lízátko furt celý, achjo, no nic!).

23b.jpg

Vyvrtal:

23d.jpg

a umístil a zalepil a číknul:

23e.jpg

23f.jpg

23g.jpg

23h.jpg

23i.jpg

Tak dobrý ne, to by šlo!
jezekm

• Odpovědět s citací

Příspěvekod jezekm » 24 kvě 2024, 23:41

NE NEŠLO, je to úplně BLBĚ

Bo jsem se koukal jak to má vlastně vypadat až později, když jsem jen tak náhodou hledal něco jinýho.

Tamka to ve stavebnici řeší obtiskem:

24a.jpg

a tam je vidět, že je tam díra jak do (_!_) , což je vlastně logický...

Takže jsem vzal brčko a příslušný vrták a jal se to napravit:

24b.jpg

24c.jpg

24d.jpg

24e.jpg

mřížka připatlaná sekunďákem a následně očištěná Debondérem:

24f.jpg

24g.jpg

no a ve výsledku (musí se to trochu vytvarovat):

24h.jpg

24i.jpg

a stříklý:

25a.jpg

A při porovnání s obtiskem je to v CAJKU!, tak bych to asi nechal.

Doporučení: pokud se někomu nechce použít obtisk ze stavebnice, tak jetřeba koupit celý plechy v podstatě jen kvůli mřížkám (nic moc jiného se z nich nepožije). Ale samotné lepty/mřížky nutno pochválit - to se Eduardu povedlo! =D>
jezekm

• Odpovědět s citací

Příspěvekod travis » 25 kvě 2024, 05:45

Ahoj, črvrtky nedělám ani nesleduji, ale F-35ka je jedno z mých best letadel. Budu to tu pozorně sledovat, bo jsem i fanda tvých staveb.

K té “válce s Eduardem”: v podstatě jsi - nejen mé - dojmy z této firmy pěkně shrnul. V některých oblastech je považuji za nejlepší na světě, ale některé doplňky jsou dnes druhá, třetí třída a je mi z toho docela smutno. Myslím, že sami sebe převálcovali vlastním marketingem a pak usnuli na vavřínech.
"Co tě nezabije, to tě jednoduše... ...ZEŠÍLÍ !!!"

Něco z poslední doby: M1278 +1280 JLTV , M1070 HET + M1000 Semitrailer + D9R Doobi, MiG-21 PFM , MiG-21 MFN , MiG-21 MF , F-35B Lightning II
travis

• Odpovědět s citací

Příspěvekod jezekm » 26 kvě 2024, 12:46

Trochu to odlehčíme..., co?

To není přímo "válka s Eduardem", v žádným případě. Eduard mám rád, už jsem to psal. To je válka obecně s "lajdákama".

A teď nemyslím "lajdakky Martta", ale klasický konstruktéry, co to "maj na banánu" a co na to prděj a ani model nesložej a výrobce co to pustí ven...

24.jpg

Jak jsem psal na začátku - padni komu padni - viz další příspěvek na kabinku od RESKITu která je taky úplnej šit.

Nemám rád takový ty klasický kecy, že něco je blbě, že to stojí za hov... Raději to tu prostě nafotím a ukážu, ať si každej udělá svůj názor a "hlasuje peněženkou" sám. Fotky nelžou. TEČKA
jezekm

• Odpovědět s citací

Příspěvekod jezekm » 26 kvě 2024, 12:56

Na tenhle doplněk jsem se opravdu těšil.

Když jsem viděl, jak se Pepa Choreň ve videu dřel s vnitřkem překrytu, tak jsem byl rád, že je tu jako 3D doplněk. V době, kdy jsem to kupoval nebyl v ČR dostupnej, tak jsem objednal přímo v UK a šlo to zkrz mojí milovanou "Poštu 120" a tam mi dali ještě coproto, takže to sice stálo jak výlet na měsíc, ale byl jsem rád, že to mám...

26a.jpg

Klasická mřížka, ze které je potřeba to opatrně vydolovat:

26b.jpg

Vypadá OK.

26c.jpg

26d.jpg

26e.jpg

26f.jpg

porovnání s Tamiyou:

26g.jpg

26h.jpg

26i.jpg