Horné krídlo osadené. Tu je namieste pochvala SH. Osadenie krídla je nekomplikované a dĺžky vzpier celkom sedia. Sem tam som si niečo troška musel opracovať, ale to ide na vrub mojim paprčiam. Určite mi ušiel nejaký ten milimeter hore-dole pri prvom kroku. Ďalší krok sú dvojité výplety a ich kožené púzdra. Som zvedavý ako sa s tým popasujem. Normálne by som zbabelo zvolil elastické vlákna od MIG, ale tu kvôli púzdram bude treba siahnuť po rybárskom vlasci.
Aero je vypletené, len treba troška veci ktoré nevyšli podľa predstáv začistiť. Trocha som si zaexperimentoval s rôznymi prípravkami pri pokuse vyrobiť "kožené" púzdra dvojitých výpletov.
1. Mr Hobby Masking SOL Neo- absolútne nepoužiteľné, príliš husté, nedá sa dobre nanášať, rýchlo schne, robí žmolky 2. trocha nariedený Humbrol Clearfix- napriek značnému úsiliu o rovnomernosť je výledok hrbolatý, nerovnomerný 3. neriedený Humbrol Clearfix- výhoda- rýchlo schne, nescvrkáva sa. Nevýhoda- rýchlo schne, nedá sa naniesť rovnomerne hladko, výsledok je nepoužiteľný. 4. Herkules s prímesou Tamiya XF-64- celkom to funguje, odpadá potreba po preschnutí v tesnom priestore medzi krídlami šmatlať štetcom po výpletoch, ale neni to tuším úplne ono. 5. čistý Herkules- zdá sa že toto je asi najlepšie čo sa poradilo- aj pri nanesení hrubšej vrstvy, po preschnutí ostane pekná rovná blana. Problém je že má tendenciu sa pri koncoch pôsobením gravitácie scvrkávať a treba konce dorábať. Možno keby bol o kúsok hustejší...
Netuším či sa do toho mám pustiť alebo nie. Mám dosť veľkú obavu že pracne vyhotovené dvojité výplety dodrbem v grandióznom štýle.
Osobně bych na to taky hodil bobek a udělal jenom dvojitý výplet. Než si kardinálně dojebat model. Btw dle Modiku Aero v té době používalo lipové profily a né kůži pro profilované zakrytí lan. Kbelská replika to má špatně.
Nevedel som sa s tým vnútorne zmieriť, že by som to nechal tak a rozhodol sa risknúť znázornenie púzdier. Zvolil som nakoniec čistý Herkules a následne po preschnutí oštetcoval Tamiya XF-64.
Výsledok nie je úplne ideálny. Niekde pri schnutí Herkules k sebe asi prilepil dvojitý výplet. Zrejme tam kde to nebolo dostatočne vypnuté. Takže výplet nemá konštantnú hrúbku-šírku. Je to sem tam aj kostrbaté, ale budem sa tváriť že šak no a čo ako, aj tá replika má tie púzdra hrboľaté. Robota na výpletoch však nekončí- musím začistiť a domaľovať ukotvenia výpletu do krídel, keďže púzdra na fotkách nesiahajú až tesne po krídlo. Či sa mi to podarí je ale druhá vec...