Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Plastikové modelářství ‹ Letadla ‹ Rozestavěno
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Avia S-199 Hobbycraft 1/48

In-progress builds
Odeslat odpověď
Příspěvků: 476 • Stránka 28 z 32 • 1 ... 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32
  • Odpovědět s citací

Re: Avia S-199 Hobbycraft 1/48

Příspěvekod Černý Hugo » 13 kvě 2012, 16:27

Ahoj Houmí,
tys to nepochopil, jsem střední třída (tedy teď už asi ne, po všech těch reformách :cry: ) , takže spodnička se u nás nenosí. To byly svrchní šatky a pod nimi je navostro :grin: (když jsem slyšel tvé skučení, ztratil jsem odvahu, navlíkat jí do spoďárů). Ale už jsem něco požehlil, takže se začíná klubat. Tedy na tom křídle jsem musel rezignovat na žehlení a přidat vkusnou záplatu :grin: :lol: . Teď natírám podvozkové nohy a vrtuli. Nechceš dorazit ty k nám (já se k vám bojím, ztratil jsem kočičí pracku pro štěstí). Zatím a večer možná přidám fotky ohledně žehlení. Teď jdu spravovat mladému kolo. Ale doraž, ať ji vidíš na vlastní voči a vem sebou toho tvýho krasavce.
Je lepší být překvapený pesimista než překvapenější optimista!
Černý Hugo

• Odpovědět s citací

Příspěvekod HomerII » 13 kvě 2012, 16:58

Moje kráska je momemtálně úplně nahá takže má zaražený výcházky :D .Zato branďák má teplé prádlo už na sobě :-DZejtra mu začnu šít svrchník :P .
Rozestavěno: Šmolík Šm-1 1:32 od HpH, Letov Š-328.v HpH models 1:32
Hotovo: LVG. C.VI 1:32 Wingnut Wings, Hansa-Brandenburg W.29 W.W, Albatros D.Va 1/32 Wingnut Wings
HomerII

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Černý Hugo » 13 kvě 2012, 21:21

Slíbené foto, na povrchu stále brousím, takže to neberte jako definitivní. Ale ty nejhorší prasárny snad už trochu slezly. To digitální zvětšení je taky pěknej práskač :grin: :lol: . Ale ten vylézajíci tmel na segmentech zadní části trupu je úmysl a celkem jsem s ním spokojen, řekl bych, že to odpovídá dobovým fotkám i stavu muzeálních S-199 a CS-199. To zas, abych nebyl obviňován z více hříchů, než jsem skutečně spáchal (i tak je jich požehnaně :-D ) . Ale na černošedém interiéru a tmelené zadní části stojím a na své pravdě chci i umřít, byť někteří heretici blábolí něco o šedozelené .
Přílohy
P1150608.JPG
P1150607.JPG
P1150606.JPG
P1150605.JPG
P1150603.JPG
P1150601.JPG
P1150600.JPG
Černý Hugo

• Odpovědět s citací

Příspěvekod moloko » 13 kvě 2012, 23:32

Označil jsem ti co se mi nezdá....

Práce skvělá, jen to dotáhnout.... Nepodcenil jsi drobné detaily, dotáhni celek. [-o<
Přílohy
P1150608.JPG
Pozůstatek po rašplování? II.
P1150606.JPG
Pozůstatek po rašplování ? I.
P1150607.JPG
Divné prohlubně? Podbroušeno ?
P1150601.JPG
Prach ?
http://www.veselylepic.cz
Martin "moloko" Mígl
moloko

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Honza Kopecký » 14 kvě 2012, 06:13

Povrch vypadá, jako kdyby byl ze dřeva.... vem prostě 800 šmirgl a celý to přebruš.... tohle Ti ale přeci musel ukázat už i surf.... pak nechápu proč to dáváš do bravy, natož proč to pak odmaskuješ.....

jinak těch míst na zakroužkování je podstatně víc... co třeba celá spodní část trupu od křídel dozadu?
KOPECKY SCALE MODELS FB
KopeckyScaleModels
Honza Kopecký

• Odpovědět s citací

Příspěvekod klimeji » 14 kvě 2012, 08:43

Surf Hugovi nemohl nic ukázat, protože dle jeho slov je jeho boubelka z obyčejné střední třídy a proto je pod tímto kabátkem rovnou naostro. Někteří z nás jsou famózní sochaři, ale zároveň mají některé charakterové vady. Hugo je prostě drobný škudlil a škudlí nepochopitelně na různých nevhodných místech (boubelčino spodní prádlo, způsob šití jejích svršků ap.). Jeho náboženský zápal je správný, ale potřeboval by ještě malinko poopravit, aby nebylo třeba jeho projekty před koncem popravit.
A nebo zasáhne nejvyšší stolice a z desátků, odpustků a podobných inkvizičních opatření vybaví Hugovi dílnu :twisted:
Jirka Klimek
Na mé výtvory pište, co vidíte a já uvidím, jak se s tím vypořádám, ale určitě bez záště a osobních impertinencí.
hotový a nevyfocený Razorback
Boj s Hindem-DOBOJOVÁNO
klimeji

• Odpovědět s citací

Příspěvekod HomerII » 14 kvě 2012, 16:29

Klimeji,má svatou pravdu Hugouši O:)!(neodprodáš část svého panství ,a nezakoupíš nové nářadí do své famozní hutě :D ?)
Hotovo: LVG. C.VI 1:32 Wingnut Wings, Hansa-Brandenburg W.29 W.W, Albatros D.Va 1/32 Wingnut Wings
HomerII

• Odpovědět s citací

Příspěvekod allex » 14 kvě 2012, 17:08

Ale zas udělat z jeho kutlochu takový skanzen kde by zájemcům o praktiky dávno minulé předváděl své mistrovství myslím není špatný nápad... :D
PS: 1) povrch obruš co to půjde
2)zavítej k někomu kdo se nachází ve vyšším levelu a má stříkací pistoli
3) nastříkej u něj model klasicky nějakou vhodnou gunze
4) užívej blaženého pocitu z perfektního povrchu
allex

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Černý Hugo » 14 kvě 2012, 17:27

Klimeji má 100% pravdu, pouze se mýlí v tom drobném škudlilovi, já jsem Harpagon jak prase :lol: . A s čím bych se jako mazlil, Houmíku, když odprodám část svých skříní, se stříkací pistolí ? #-o Že bych jako dělal cvičnou rozborku a sborku ? :grin: :lol: . Ne, ne, každému co jeho jest. Mě baví dělat detaily, zkoumat předlohu ale natírání mě baví čím dál tím méně (od doby, co změnili recepturu u Humbrol a už nejdou natírat jak dřív) . A já jsem stará konzerva - vlezl jsem do vlaku a jedu jedním směrem, pokud někdo ten vlak poslal jinam, není to pro mne důvod, proč bych měl přestupovat . :lol: S tím sprejem se mi to fakt vymklo, to žádná, měl jsem se držet štětky, ale ještě nehážu flintu do žita. Surf jsem nepoužil schválně, protože jsem měl vyzkoušeno na křídle zkušební mašiny, že to vypadá dobře i tak. A nechtěl jsem zalít drobné detaily (což se tedy povedlo, zalil jsem to celé :grin: ) . Nevadí chlapi, ukázal jsem cestu, vytyčil směr a teď zmizím i s boubelou v temnotách. Což neznamená, že bych to vzdal, brousím a docela to jde. Pokud budu mít čas, uvidíte ji naživo v Nymburce. Protože ještě jsem nevybalil všechny konzervářský trumfy - ještě neukázal svý tesáky přítel silikon :twisted: :grin: . Ten už mě dostal z horších šlamastik. Ne, vážně. Časem se propracuji i ke stříkací pistoli, ale není to priorita. Většinou své peníze utratím za něco jiného. Literaturu, figury atd. Prostě, s rodinou má člověk mnoho zájmů a málo peněz na realizace. A mě baví se laskat s modelama, vyhnat je z rámečku, poskládat drak na sucho, zjistit, jak to pasuje, nastudovat literaturu, začít stavět. Kochat se novým vrtáčkem a omdlévat nad novou sadou barev mě moc nebere. O leštících utěrkách nemluvě. Hlavně, že nás to baví. :cry: :lol: A s těma doplňkama, které se chystají si ji střihnu ještě jednou a "to pude jak hutě" . A na dvoumístnou vezmu sprej na disky kol, ten už mám vyzkoušenej :lol: .
Každopádne to všechno beru jako konstruktivní kritiku a snahu mi pomoci, takže v poho a klidně komentujte. Když se mi něco povede a slyším pochvalné wow, tak se to samozřejmě poslouchá lépe, ale když něco po..ru, tak to taky musím unést. Jsem zvědav, dneska dorazí Izák a také psal, že z toho, co viděl na Modelforu moc vodvázanej nebyl. Ale já si myslím, že naživo to vypadá o něco líp (taky jsem toho už spousta vybrousil) :grin: ](*,) .
Černý Hugo

• Odpovědět s citací

Příspěvekod HomerII » 14 kvě 2012, 18:21

Můžu potvrdit,že naživo to vypadá opravdu podstatně lépe,to zvětšení je opravdu mrcha =D> .Ale musím říc ,že bez dobrého vybavení dostaneš ze svých krabic je malou část úžasných možností (rozkoší) a radosti které jsou schopny ti poskytnout.Na tom trvám !! Jednou nebudeš chápat proč jsi tak zatvrzele odmítal pistoli ,kompresor a jiné vymoženosti [-X .P.S. s pistolí se pomazlíš úplně stejně jako s krabici od W.W :-D .
HomerII

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Černý Hugo » 14 kvě 2012, 20:29

Nazdar pánové,
stačí zkazit povrch a tady to žije :grin: . Ještě jednou jsem studoval ty fotky a ten "dřevěnej povrch" je super, kdybych to chtěl udělat, tak se to nepovede #-o . Ale nejsou to stopy po špatně zabroušené rašpli (to bych to snad musel brát šmirglem na dřevo), ale udělala to velká vrstva barvy. Takže naštěstí to není taková trága, stačí se obrnit trpělivostí a brousit. A trpělivost mám jak tibetský mnich. Prostě taková eroze naruby. Dnes jsem se oháněl šmirglem 40 minut a zase je to o něco lepší. Viz foto. Jo, volal mi Shindy a povídá "Tys tomu dal, tos to pěkně dočubil " . Což mě pozitivně naladilo, protože mohu dokázat jednu ze svých teorií, že plastikový model, pokud jej nerozpustíš v toulenu, je v podstatě nezničitelný . Tož zatím.
Přílohy
P1150617.JPG
P1150614.JPG
P1150610.JPG
Černý Hugo

• Odpovědět s citací

Příspěvekod HomerII » 14 kvě 2012, 21:25

Z boubelky se začíná klubat holka k světu =D> !Pořát je to nejlepší(nejpřesnější) S-199 tady na foru [-o< !!Teda pouze dočastně :grin: 8-8.
HomerII

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Martin Černý 'Černoch' » 15 kvě 2012, 06:28

Mě to přijde že Černý Hugo použil nějakou nevhodnou barvu nebo ředidlo která hezky pěkně plošně mikroskopicky naleptala plast. Přesně tohle dělají autobarvy či ředidla Glazurit, PPG, Standox, pokud se nenapančujou. Na plast jsou moc agresivní.
El Negro
KPM Kaznějov
http://www.armycast.cz/
Martin Černý 'Černoch'

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Honza Kopecký » 15 kvě 2012, 06:49

No, koukám že způsob uvažování u stavby je někde uplně jinde, než mám třeba já... ale to je fuk...

famózní sochař by podle mě mohl brousit tmel a dorýt spáry rovnoměrně, ale to je asi taky jiná věc...

Hlavní je umět to okecat a být do modelu evidentně zamilovaný....

Držim palce a přestávám téma sledovat.... :)
KOPECKY SCALE MODELS FB
KopeckyScaleModels
Honza Kopecký

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Černý Hugo » 15 kvě 2012, 21:12

Honza Kopecký píše:od Honza Kopecký v Úte Kvě 15, 2012 6:49 am
No, koukám že způsob uvažování u stavby je někde uplně jinde, než mám třeba já... ale to je fuk...

famózní sochař by podle mě mohl brousit tmel a dorýt spáry rovnoměrně, ale to je asi taky jiná věc...

Hlavní je umět to okecat a být do modelu evidentně zamilovaný....

Držim palce a přestávám téma sledovat....

Ahoj,
famózním sochařem bych se rozhodně nenazýval, ale je pravda, že tohle mi jde o moc lépe, než finální úprava (jak jsem psal výše). Tmel jsem nechal v oblasti mezi kabinou a kormidly schválně - chtěl jsem znázornit tmelenou paneláž a následné vypadávání tmelu při namáhání konstrukce - to jsem psal též výše. Dorýt spáry rovnoměrně se snažím, nicméně někdy se mi to ne zcela povede - sorry, pokud to uráží jemnou duši estéta :lol: , ale líp to neumím a co se týče okecávání, to mi vždycky šlo, nicméně mám dojem, že pokud jsem něco dočubil a přišel na to, tak jsem to též poctivě prezentoval, protože jednak je to vidět, a jednak nechci někoho svést na scestí :twisted: . No, a do modelu musíš být zamilovaný, protože jinak by po těch všech ošklivých věcech, co jsme si vzájemně provedli, už skončil v koši. Ale já stále věřím, že na konec budu mít ve vitríně pěknýho Mezka s čs. znaky. Díky za držení palce, ale tím, že přestáváš sledovat téma se připravuješ o grandiózní finále :grin: :lol: . A to ještě neřekl poslední slovo Houmer :lol: :P . Tož zatím a příště.
PS: Martin Černý to odhadl přesně - tyhle vrásky jsem udělal boubelce pomocí silnější vrstvy autospreje (ale odstín je super). No, při zkoušce to tak agresivní nebylo, ale pospíchal jsem, neb žena hudrala, že zamořuji byt :cry: . Můžu si za to sám.
Černý Hugo

PředchozíDalší

Odeslat odpověď
Příspěvků: 476 • Stránka 28 z 32 • 1 ... 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32

Zpět na Rozestavěno