Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Plastikové modelářství ‹ Letadla ‹ Rozestavěno
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Avia S-199 Hobbycraft 1/48

In-progress builds
Odeslat odpověď
Příspěvků: 476 • Stránka 26 z 32 • 1 ... 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29 ... 32
  • Odpovědět s citací

Re: Avia S-199 Hobbycraft 1/48

Příspěvekod Černý Hugo » 10 dub 2012, 21:39

Díky za postřeh, máš samozřejmě pravdu. Zítra to přeříznu a posadím hlouběji. Jak na to člověk kouká už moc dlouho, tak si všímá "kravin" :grin: a nevidí to podstatné. Tož zatím.
PS: všiml jsem si té vaší sázky ohledně stavby střely. Byl jsem v depresi po té kabině, ale tohle mi zvedlo koutky nahoru :lol: . Budu sledovat.
Je lepší být překvapený pesimista než překvapenější optimista!
Černý Hugo

• Odpovědět s citací

Příspěvekod HomerII » 10 dub 2012, 22:11

Ahoj,mezek vypadá parádně =D> .Těším se na jeho novej kabátek :-D .Já to zatím slepil a čeká mne tmelení a broušení :cry: ale mezek se z toho pomalu klube :-D Pokusím se vybrousit tu stříšku nad výfuky .
Přílohy
100_4408.JPG
100_4407.JPG
100_4405.JPG
100_4404.JPG
100_4403.JPG
100_4402.JPG
Rozestavěno: Šmolík Šm-1 1:32 od HpH, Letov Š-328.v HpH models 1:32
Hotovo: LVG. C.VI 1:32 Wingnut Wings, Hansa-Brandenburg W.29 W.W, Albatros D.Va 1/32 Wingnut Wings
HomerII

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Černý Hugo » 10 dub 2012, 22:29

Dobrý Houmí =D> =D> =D>
jen bych možná místo vybrušování zkusil vytvarovat tu stříšku nad výfuky z papíru, napuštěného vteřinákem a pak teprve zabroušeného. Tak to chci zkusit na tom UM. Mělo by to být dostatečně tvárné a současně vhodné k broušení. Ale jedeš. Nebýt toho, že ti v tom pomáhá černá magie, tak bych snad i smeknul. Ale před uctívačem šedozeleného interiéru ??? Nikdy !!! [-X [-X #-o
Černý Hugo

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Pasecka » 11 dub 2012, 12:43

Když tak sleduju zdejší obdivuhodnou práci, říkám si, že ty svoje dvě Avie snad radši dám do muzea :-D A to jsem je chtěl v dohledné době postavit. Úžasná demotivační práce :-D
David Paseka

KPM Hradec Králové
Pasecka

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Černý Hugo » 12 dub 2012, 21:32

Ahoj všichni,
tož zas po delším čase se Hugouš hlásí s menším pokrokem. Udělal jsem to ostřikování čelního štítku, zavedl jej pod přední plech a hlouběji zasadil listy vrtule. O víkendu budu pařit s kámošem z vojny (už se těším na historky starých zbrojnošů - člověk je hned o 25 let mladší :grin: ), ale poté to vymaskuji a stříknu surfem ve spreji, aby se ukázala celá pravda. Doufám, že mě nečekají žádné šoky :-k .
Jsem zvědav, co se děje v doupěti zla. Všimli jste si toho taky, že zatímco my, na straně dobra, musíme neustále přemáhat nějaká úskalí (a pokušení :lol: ), mají ti pekelní zmetci (zřejmě díky svému chlupatému šéfovi) přímo ďábelské štěstí a práce jim jde od ruky, jako když ocasem mrská a kopejtkem přidupává. Po nekromantovi ani vidu, ani slechu a najednou sem zas šoupne pokrok, na kterej mu prakticky stačí čas od půlnoci do kohoutího zakokrhání (protože do půlnoci se musel hrbit před svými chlebodárci). Čpí to tady sírou :twisted: a církev, místo toho, aby začala vymítat, tak se stará o nějaké restituce :lol: ¨
Ještě, že druhý z démonické dvojky nezklamal a trpělivě se teoreticky připravuje na stavbu :-D :grin: . Ale až se do toho Shindy zvaný Snail jednou pustí, to bude teprve to pravé "peklo". Řekl bych, že se snaží zvýšit dramatický efekt svého vyhoupnutí na scénu a vzhledem k tomu, že "dead line" je stanovena na 16.6. do Nymburka, počne se stavbou tak okolo 25.5., aby všem vytřel zrak a zamezil průmyslové špionáži. Tedy zajímalo by mne, co všechno si dá ještě líbit, než se zdravě namíchne a vystoupí ze stínů :lol: :grin: .

Tož zatím a já jdu ještě zahořet v tanku, neb ve World of Tanks je prémiový víkend a veškeré vybavení je za polovic - a to se vyplatí :twisted: :lol: .

PS: ten Hobbycraft bych tak zas "ouplně " nezatracoval, vzhledem k tomu, že do něj jde zastavět detail set od Airesu a má dobrý tvar ocasu :lol: . A hlavně, je to výzva! Opravdu jen pro hard modeláře a fakt vostrý chlapy, vodkojený Směrem, Novem a Plastikartem, žádný vořezávátka. Přeci si nebudeme pomáhat tím nekřesťanským křížením napříč zologickými druhy, které předvádí Houmer Rakvář. Nad tím by zblednul i Darwin [-X !!!
Přílohy
ostřikování štítku S-199.jpg
ostřikování štítku S-199 (3).JPG
ostřikování štítku S-199 (2).JPG
ostřikování štítku S-199 (1).JPG
P1150525.JPG
P1150526.JPG
Černý Hugo

• Odpovědět s citací

Příspěvekod HomerII » 15 dub 2012, 14:46

Tak jak se dařilo našemu zbrojnoši v krčmě??Ještě Tě bolí hlava?? :grin: To jenom krčmářka něco kouzelného koření do korbelu přimíchala,aby tvé ruce znejistila a dokončit Avii v termínu znemožnila...však mne to stálo nějaký ten zlaťák!!! :tongue:Já jsem zatím dokončil hrubou stavbu trupu, :D upravil jsem výstřelné kanálky a otvory pro hlavně,udělal stříšky nad výfuky a ty posadil o fous níž,stejně tak jsem o milimetr snížil osu vrtule. Aires se do trupu kupodivu krásně vešel :P Pozdravuj toho co nestaví =; .
Přílohy
100_4409.JPG
100_4410.JPG
100_4411.JPG
100_4412.JPG
100_4413.JPG
100_4414.JPG
100_4415.JPG
Hotovo: LVG. C.VI 1:32 Wingnut Wings, Hansa-Brandenburg W.29 W.W, Albatros D.Va 1/32 Wingnut Wings
HomerII

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Černý Hugo » 15 dub 2012, 19:51

Ahoj čaroději,
v krčmě bylo báječně, dveře jsme proti šedozeleným přízrakům zatarasili, česnek do oken dali, na zálabskou stranu přes rameno odplivli a v pátek až do třetí hodiny jitřní veseliti se ráčili a chytré řeči vedli. No a v sobotu nanovo (do 2 hodiny po půlnoci), neb netoliko prací živ jest člověk a v truňku hojném zapomnění nad neřádstvem pánuov hleděti najít jest prostému člověku libé :grin: ! A protože Izák obětavě naléval ten božský nápoj, který starý Jameson z chapadel hlavonožce odvážně vyrval, bolesti hlavy byly věcí neznámou. Ale k věci :-k . Jak to vypadá, zlo nikdy nespí, ale tentokrát si mělo dát osvěžující šlofíček, či alespoň protřít oči, rozbolavěné jedovatými výpary z tvých kotlíků :lol: . Mám pocit, že jsi ty boule, kryjící hlavy válců pod motorem udělal moc velké, nebo je posadil příliš nahoru [-X . Každopádně ti do nich zasahují výřezy pro výfuky a to by dle fotek originálních strojů neměly. Zkus se na to podívat, já to hodnotil pouze podle fotek, co jsi sem dal :-k . Jinak je to super a byla by škoda, tímhle to pohnojit. Ale je to jen můj subjektivní názor, třeba to v reálu vypadá jinak. Šoupnu ti sem foto, aby bylo vidět, co jsem myslel. A doraž na pokec, ukáži ti ty "přírůstky". Zatím.
Přílohy
100_4409.JPG
Černý Hugo

• Odpovědět s citací

Příspěvekod HomerII » 15 dub 2012, 20:31

No asi máš pravdu :-k kousek masa bude muset pryč :agrh:
HomerII

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Černý Hugo » 16 dub 2012, 21:43

HomerII píše:No asi máš pravdu :-k kousek masa bude muset pryč :agrh:

A to jako ze mne :cry: :cry: :cry: nebo z Mezka :grin: ? Nic si z toho nedělej, já se rozhodl, abys v tom nebyl sám, že, než mi Shindy přiveze stříkací masky na Hobbycraftí Bf-109G6 (bohužel nedělají na G-10 nebo K), tak si ukrátím chvíli překopáním těch "zvrzaných" kol, u kterých jsem nechal 8 šroubů namísto správných 6. Takže jsem na tom odpoledne začal. Drž mi pařáty, obludo pekelná, když se to povede, možná se přimluvím u pánů komisařů, abys byl kolem lámán odshora dolů a nikoli naopak, jak to takovým, jako jsi ty běžně dělají :grin: . Zatím.
Přílohy
P1150539.JPG
Černý Hugo

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Hansi » 16 dub 2012, 21:58

Toto je skutočne najvtipnejšia stavba na MF, mimoriadne sa teším na každý riadok tu napísaný s vtipom a humorom. Je vidieť, že si to skutočne užívate. Čo ma ale najviac teší, že sa snažíte urobiť každý detail, bádate nad fotkami a nie je vám jedno, ako ten model bude urobený.
Hansi

• Odpovědět s citací

Příspěvekod komisař » 17 dub 2012, 16:34

Homére, Homére, co ten vrtulový kužel??? :shock:
Voni si s tím pitváním dají takovou práci a pak tam nastrčí ten baculatý nesmysl. A ještě nám to nechají srovnat s kresbou na KP krabičce, kde kužel vypadá tak, jak má. :cry:

Hugo, že ty mne zase tlačíš do něčeho co zavání prací ... :lol:
Petr Koliba - bývalý člen bývalého klubu KPM Apolo Kopřivnice

"Nemo me impune lacessit."
komisař

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Černý Hugo » 17 dub 2012, 19:50

Ahoj,
Předpokládám, že ten kužel je pouze pracovní, pro ověření osy vrtule, neb i nekromant zjistil, že z mrtvé tkáně vyráběti kužel na Mezka, když je k dispozici ten od AML (a vás Vaše Vysokoblahorodí, pane komisař [-o< ), jest zhůvěřilostí a kromě toho nemůže plýtvat silou blesků, protože ani ony o Zálabí většinou nezavadí :lol: . Kromě toho mám pocit, že jsem tu malou magickou krabičku s vrtulí od AML u něj v alchymistické dílně již zahlédl, Mezi práškem ze sušených netopýrů a provazem z viselce, hned vedle vraního oka :grin: .

Já se neflákal a okamžitě po příchodu z přednášky profesora Žemličky o Přemyslu Otakaru II. jsem zasedl ke kolům a jedno je již hotové a druhé zasychá. Ještě pak doladím pneumatiku kolem disku. Omluvte foto, to nažloutlé je pod lampou :? .

Nevím, zda jsem pochopil správně tu poznámku o práci. Nejsem si jistý, zda se to týká Houmího lámání kolem (ale na to má snad slovutná komise svého mistra ostrého meče) nebo formování opravených kol na S-199? Každopádně se již předem omlouvám :lol: .

Tak zatím, než mi to zaschne, jdu projet své tanky do WoT. Doufám, že mi to půjde lépe než včera, to jsem se smažil v téčku neustále. A já myslel, že po Velikonocích čas mučednictví skončil :cry: .
Přílohy
P1150544.JPG
P1150543.JPG
P1150543.JPG (49.87 KiB) Zobrazeno 1916 krát
Černý Hugo

• Odpovědět s citací

Příspěvekod mjiricek » 18 dub 2012, 07:20

Znovu musím opakovat - skvělé téma, ke kterému se stále vracím ;-I . Vyloženě to navnaďuje, inspiruje a dodává chuť k modelaření (aspoň teda u mne). Kdyby tak fakt někdo chtěl ultimativního mezka dát na trh, to by byla bomba. No, tím někdo - mám dojem, že se do toho může akorát tak pustit výrobce z tuzemska, s absorbováním všech postřehů (i odtud). Možná tušíte kam tím mířím, i když byl prvotně vyveden ze snahy o přebal... Ale jako završení ságy Bf109ky (doufám, že výhledově po 109 Ečku bude pokračovat) mezkem by bylo skvělé. Chápu ale že vývoj je strašně nákladný, ale nemyslím si, že by to byl kit jen pro domácí luhy, určitě by po něm spousta modelářů odevšad sáhla... No, to jen úvaha, nebudu se vypindávat.
Hugo, fakt poklona, je to parádní jízda...
Michal Jiříček
Hotovo: Fw190A-8,A.Bindseil,6/JG1, Bf-109-F2,J.Harder,Stab III./JG 53
Rozestavěno: A1J Skyraider, skupinová stavba
mjiricek

• Odpovědět s citací

Příspěvekod HomerII » 18 dub 2012, 10:21

Ahoj,ano v pozůstalosti po drahé ,krásné a nebojím se to říc,přímo božské Ventuře [-o< zůstalo mnoho doplňků včetně nádherné vrtule od AML,kterou určitě použiju :-D .Boule jsem zmenčil,nastříkal základovkou a běžím do práce.
Přílohy
100_4426.JPG
100_4425.JPG
100_4424.JPG
100_4423.JPG
100_4422.JPG
100_4421.JPG
100_4420.JPG
HomerII

• Odpovědět s citací

Příspěvekod HomerII » 26 dub 2012, 11:39

Hotovo? :P Tak kdy nám ji ukážeš? :P
HomerII

PředchozíDalší

Odeslat odpověď
Příspěvků: 476 • Stránka 26 z 32 • 1 ... 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29 ... 32

Zpět na Rozestavěno