Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Plastikové modelářství ‹ Letadla ‹ Rozestavěno
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Správným SMĚRem

In-progress builds
Odeslat odpověď
Příspěvků: 3564 • Stránka 231 z 238 • 1 ... 228, 229, 230, 231, 232, 233, 234 ... 238
  • Odpovědět s citací

Re: Správným SMĚRem

Příspěvekod Dr. zvied » 17 črc 2022, 15:38

Dobrá volba na éro zajímavé koncepce. Nedávno jsem se na něj koukal na Kitbazaru a..., ještě jsem se nerozhodl. Jen se chci zeptat, budeš opravovat motor nebo necháš ten původní?
Dr. zvied

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Michal Dub » 17 črc 2022, 20:00

KLuK píše:Na tohle jsem opravdu hodně zvědavý. Zvláště na to, jak se popasuješ s výplety. Víc zadrátované letadlo jsem ještě neviděl. :-k

To jsme ovšem zvědaví dva :-)

Dr. zvied píše:Dobrá volba na éro zajímavé koncepce. Nedávno jsem se na něj koukal na Kitbazaru a..., ještě jsem se nerozhodl. Jen se chci zeptat, budeš opravovat motor nebo necháš ten původní?

Kruh se uzavřel - kvůli původní retro krabičce a návodu jsem ho koupil právě na Kitbazaru. Mimochodem, jako dítě jsem musel mít dost velkou představivost, protože podle přiloženého návodu bych to dnes asi nedal. U motoru ještě nejsem, takže jsem se usadil a čekám na zásadní pohromu - o jeden válec míň nebo víc?
Jsem líný nevyhraněný modelář 40+. Stavím pomalu a nekvalitně a přesto mě to občas baví.
Rozcestník na moje stavby na MF: Roční rekapitulace staveb letadel čs. pilotů
MF oblíbené skupinovky: MiG-21 v čs. službách, 80. výročí SNP, B-534 do každé vitrínky
Michal Dub

• Odpovědět s citací

Příspěvekod JimiX » 17 črc 2022, 20:05

Michal Dub píše:...a tak zvedám pomyslnou rukavici...

Panejo Michale. Tak to držím palce ;-I
Radek Bednařík
JimiX

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Dr. zvied » 17 črc 2022, 21:25

Michal Dub píše:Kruh se uzavřel - kvůli původní retro krabičce a návodu jsem ho koupil právě na Kitbazaru. Mimochodem, jako dítě jsem musel mít dost velkou představivost, protože podle přiloženého návodu bych to dnes asi nedal. U motoru ještě nejsem, takže jsem se usadil a čekám na zásadní pohromu - o jeden válec míň nebo víc?

To já pokukoval po novém přebalu. Ale asi bych šel spíš do EDY, tohle retro je na mě až příliš. S motorem není potíž v tom, že by mu přebýval, nebo chyběl válec. Spíš je takový... poddimenzovaný? (Příšerně úzké vrtání.)

Jinak se synkem pomalu pokračujeme na Dreideckeru. Dnes natíral plátěný potah. Docela ani nenakydal moc barvy, jak má ve zvyku. Následovat bude melírovaný přeliv odstínem olive drab. 8-)
Přílohy
20220717_220431.jpg
Naposledy upravil Dr. zvied dne 18 črc 2022, 00:40, celkově upraveno 1
Dr. zvied

• Odpovědět s citací

Příspěvekod KLuK » 17 črc 2022, 21:33

Koukám, že mi tu roste konkurence (:)

Tak ať se daří a dotáhnete to k hotovému modelu!
stavím pro své potěšení modely 1:48 letadel československých pilotů od prvních nesmělých pokusů o létání až po současnost ... a příležitostně (pro odpočinek od letadel) staré automobily
KLuK

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Michal Dub » 19 črc 2022, 19:38

Dr. zvied píše:S motorem není potíž v tom, že by mu přebýval, nebo chyběl válec. Spíš je takový... poddimenzovaný? (Příšerně úzké vrtání.)

Jak jsem psal, pár nejnutnějších dodělávek s využitím maxima dílů původní stavebnice bez větších úprav. Podměrečný motor si zkusím zapamatovat a někde ve druhé polovině stavby uvidím. Kdybych chtěl super model, tak jdu do Eduardu, u Směru jsem se předem smířil s některými nedostatky, ke kterým přidám svou neumětelnost. Příkladem budiž pilotní sedadlo, měl bych ho minimálně ztenčit a snažit se přiblížit "proutěnému" vzhledu, ale v rámci "unifikace" stavby bude prostě dřevěné. Dtto vymyšlený tvar palubní desky, na kterou plácnu nějaké obtisky od APC. Okoukával jsem zbarvení u Eduardu a skoro si vybral, abych zjistil, že Směr má pouze dvoulistou vrtuli a vybrané zbarvení čtyřlistou. Dále má Směr spádovou nádrž pod horním křídlem, zatímco Eduard na horním křídle, a fotografie existují na oboje provedení.

MF_220719_Smer_retro1_001.jpg
1/48 Směr: vnitřní nátěr gondoly
MF_220719_Smer_retro1_002.jpg
1/48 Směr: první vrstva "dřeva"

Jsem líný nevyhraněný modelář 40+. Stavím pomalu a nekvalitně a přesto mě to občas baví.
MF oblíbené skupinovky: MiG-21 v čs. službách, 80. výročí SNP, B-534 do každé vitrínky
Michal Dub

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Michal Dub » 22 črc 2022, 17:30

Jen minimální pokrok v kokpitu, v tom vedru se toho moc dělat nedá.
Vyrobena nová přepážka pod kulomet, aby pilotovi netáhlo na nohy.

MF_220722_Smer_retro1_001.JPG
1/48 Směr: druhá vrstva "dřeva"

Michal Dub

• Odpovědět s citací

Příspěvekod jarda malý » 22 črc 2022, 20:10

Michale, tu opěrku sicny jsi mohl ztenčit, zas tak náročný by to nebylo a výsledek by byl o dvě třidy jinde. Jinak ti držim pěsti, jestli to dotáhneš do vítěznýho konce máš u pivo, i tři 8-)
Všeliké kvaltování toliko pro hovada dobré jest.
jarda malý

• Odpovědět s citací

Příspěvekod KLuK » 23 črc 2022, 12:26

Tak tohle vypdá na hodně retro stavbu (:)
stavím pro své potěšení modely 1:48 letadel československých pilotů od prvních nesmělých pokusů o létání až po současnost ... a příležitostně (pro odpočinek od letadel) staré automobily
KLuK

• Odpovědět s citací

Příspěvekod standaslechta » 24 črc 2022, 15:42

A nebylo by lepší to opěradlo uplést než ztenčovat? :wink: Opletek třemi a třípárová uzavírka by mohlo stačit.
standaslechta

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Michal Dub » 24 črc 2022, 21:47

Jenom slovně - Jardovo doporučení jsem nakonec uplatnil, protože doplněná vnitřní konstrukce nečekaně nechtěla sedadlo přijmout, takže všechno dřevo zvenku šlo ze sedadla dolů a tak jsem ho rovnou obroudil asi na 1/3 původní tloušťky. Přitom pasování na sucho bylo v pořádku, asi zahrály setinky vrstvev barev a olejů.
Michal Dub

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Michal Dub » 15 srp 2022, 21:21

Drobný postup. Neplánovaně jsem doplnil ještě přední půlobloukovou podlážku, nějak moc bylo do kokpitu vidět. A tak dlouho jsem přemýšlel, jak na pásy, až za mě rozhodl MN-Modelář, který měl na skladě RFC pásy již Eduardem nedostupné kat. č. 49011. Do kokpitu chybí ještě nějaký ten budík na palubku až najdu doma obtisky od APC a nějaký ten (polo)matný lak a drybrush. A samozřejmě kulomet. Lákala mě i figurka pilota, ale toho potápěče ze stavebnice prostě použít nešlo.

MF_220815_Smer_retro1_001.jpg
1/48 Směr: kokpit před uzavřením

Naposledy upravil Michal Dub dne 21 srp 2022, 19:05, celkově upraveno 1
Michal Dub

• Odpovědět s citací

Příspěvekod KLuK » 16 srp 2022, 09:59

Už jsem se bál, že jsi s tím sekl ...
Zatím to vypadá pěkně. =D>
Koukám, že s pokračující stavbou Ti také některé věci nedají, abys je nevylepšil (:) Ještě chvilku a přejdeš na můj systém stavby a úprav starých stavebnic :grin:
KLuK

• Odpovědět s citací

Příspěvekod KLuK » 16 srp 2022, 10:02

standaslechta píše:A nebylo by lepší to opěradlo uplést než ztenčovat? :wink: Opletek třemi a třípárová uzavírka by mohlo stačit.

Stando, o čem to píšeš? Z té druhé poloviny Tvého příspěvku chápu akorát číslovky :?:
KLuK

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Ebon hand » 19 srp 2022, 07:20

Tak jsem se konečně zbavil nejhorších kostlivců v dílničce, skončily dovolené a vrátil jsem se k Saettě. Motor v procesu z originálního výlisku (ten jsem chtěl zachovat pro dobrý pocit), jen má prodloužený karter. Na vrtuli se snažím dosochat mechanismus štelování listů v základně, ještě to musím nějak zapatlat tmelem, aby tam byly hezké plynulé přechody. Vrtule je Classic Airframes, původní byla nepoužitelná. Cowling bude taky CA, narývám na něj nyní to přední vroubkování. Tímto bych chtěl poděkovat mistru Potoxonovi, který mi nezištně řadu díků CA poslal.

MF.jpg

Ebon hand

PředchozíDalší

Odeslat odpověď
Příspěvků: 3564 • Stránka 231 z 238 • 1 ... 228, 229, 230, 231, 232, 233, 234 ... 238

Zpět na Rozestavěno