Motor NZ-60 od Brengunu je taková malá stavebnice sama o sobě. Obsahuje 18 odlévaných dílů a 18 vahadel ventilů na kovové planžetě. Na motor je potřeba vahadel jen deset. Ale motor sám o sobě je docela malý a vahadla jsou opravdu titěrná. Proto jsem rád, že výrobce myslel na moje gramlavé ruce a pro jistotu jich dal na planžetu o osm víc. Po zkušenosti z předchozí stavby motoru pro Avii BH-9 vím, že se budou hodit.
Jediná trochu normální práce na motoru je přilepit hlavy válců ke skříni motoru, lepení zbývajících dílů (již zmiňovaná vahadla, karburátor, sací a výfukové potrubí, táhla k vahadlům, kabely ke svíčkám ...) už připomíná mikrochirurgii a moc se to netěším. Nejraději bych si na to najal nějakého šikovného trpaslíka... no, jo ... ale na druhou stranu, výsledek za to stojí.
Zatím jsem se dostal k tomu, že jsem slepený základ motoru nabarvil ... a teď už na mě čeká ta mikrochirugie

Žádný šikovný trpaslík neprojevil zájem, tak to zůstane na mě. Ale než se do toho pustím, musím si dát pořádného frťana něčeho ostřejšího, aby se mi tolik netřásly ruce

stavím pro své potěšení modely 1:48 letadel československých pilotů od prvních nesmělých pokusů o létání až po současnost ... a příležitostně (pro odpočinek od letadel) staré automobily