Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Plastikové modelářství ‹ Letadla ‹ Rozestavěno
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Správným SMĚRem

In-progress builds
Odeslat odpověď
Příspěvků: 3564 • Stránka 222 z 238 • 1 ... 219, 220, 221, 222, 223, 224, 225 ... 238
  • Odpovědět s citací

Re: Správným SMĚRem

Příspěvekod Mirek O » 17 dub 2022, 13:35

[-o< [-o< [-o<
http://www.hphmodels.cz - modely a novinky u HpH
Mirek O

• Odpovědět s citací

Příspěvekod KLuK » 17 dub 2022, 19:19

Moc všem děkuji za sledování stavby, vaše ohlasy a podnětné nápady a pomoc s dokumentací. =;

Fotky hotové BH-9 i s její setřičkou BH-3 (postavenou jako novostavba poněkud dříve) najdete v této GALERII
stavím pro své potěšení modely 1:48 letadel československých pilotů od prvních nesmělých pokusů o létání až po současnost ... a příležitostně (pro odpočinek od letadel) staré automobily
KLuK

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Mirek Franc » 17 dub 2022, 20:25

KLuK píše:Tak a je to tady, slavnostní rollout

IMG_0045.JPG

IMG_0035.JPG

Další fotky jsem přidal do GALERIE

máš to parádní!
Stavím Finy, Spitfiry, X-planes a potom co se mě líbí.
Mirek Franc

• Odpovědět s citací

Příspěvekod KLuK » 17 dub 2022, 22:33

Re: Pepsiny
Díky, díky ... ale na Tvé nápady a skvělá dioaramata fakt nemám 8-)

Re: Dr. zvied
Radku, na porovnání BH-9 a BH-11 si budeš muset ještě cvhíli počkat, ale dal jsem do galerie alespoň společné foto BH-9 a BH-3.

Ještě jednou díky všem!

Teď si dám od Avií malý oraz, ale brzy se sem vrátím s dostavbou nedokončené BH-11.
stavím pro své potěšení modely 1:48 letadel československých pilotů od prvních nesmělých pokusů o létání až po současnost ... a příležitostně (pro odpočinek od letadel) staré automobily
KLuK

• Odpovědět s citací

Příspěvekod TomasP » 21 dub 2022, 20:22

KLuK píše:Pro TomasP:
Corsair vypadá dobře =D>
Škoda, že jsi nepřidal i nějaké fotky ze stavby. Podle toho co, ve svém příspěvku píšeš by to mohlo být dost zajímavé.

No, tenkrát mě ani nenapadlo něco fotit, to je vlastnost spíš dnešní mládeže fotit všechno, i to, co o chvíli požeru.
Ale mohlo to vypadat asi takhle, Fokker D.XXI:
DSCN0288.JPG

Taky svým způsobem šrot, 2x ex-Frog z velké země, kde se k formám nechovali zrovna šetrně a letitý obdobný Pioneer, tady na fotce jeden ex-Frog chybí,
kdysi dávno, kdy nic moc ještě na trhu nebylo, jsem se do toho chtěl pustit, potom desetiletí nebyl čas... a potom covid. Tak jsem začal likvidovat relikty, podle vzhledu díly sloužily na test barev, ale když už byla ta krizová situace...
A takhle to dopadlo, využily se i nepoužité díly z MPM/SH stavebnic. Modelaříme, nejen slepujeme.
DSCN0472a.JPG

V popředí je Ex-Frog bez úprav, jen přerytý, za ním ex-Frog přerytý, ale s křídlem a kabinou MPM/SH a dalšími vylepšenýmí detaily, poslední v řadě je Pioneer konvertovaný na dánský stroj.
A v pozadí skotské zátiší, za každý dokončený model odměna. :lol:
Upřímně řečeno, s dokončením podobných vykopávek do pohledného stavu mám snad i lepší pocit, než s dokončením dnešních dokonalých stavebnic. Věc názoru.
Zábava je stavba, potom jen lapač prachu. :x Padesátiletý poznatek...
TomasP

• Odpovědět s citací

Příspěvekod KLuK » 21 dub 2022, 21:53

TomasP píše:... A takhle to dopadlo, využily se i nepoužité díly z MPM/SH stavebnic. Modelaříme, nejen slepujeme ...
... A v pozadí skotské zátiší, za každý dokončený model odměna. :lol: ...

Upřímně řečeno, s dokončením podobných vykopávek do pohledného stavu mám snad i lepší pocit, než s dokončením dnešních dokonalých stavebnic. Věc názoru.
Zábava je stavba, potom jen lapač prachu. :x Padesátiletý poznatek...

Díky za odpověď. Naprosto souhlasím ... a koukám, že toho máme víc společného, než jsem si myslel. Včetně toho padesátiletého poznatku (:)
KLuK

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Jarda Špaček » 22 dub 2022, 07:05

A v pozadí skotské zátiší, za každý dokončený model odměna. :lol:

No to kdybych si mohl dát kaléšek skotské vždy když dokončím model, tak už jsem několik whiskový abstinent :?
Jarda Špaček

• Odpovědět s citací

Příspěvekod TomasP » 22 dub 2022, 09:11

Ono to skotské zátiší je spíš dekorace, zrovna tohle je opravdu kvalitní pití, tím se nešeredí a nepřeháním to, tím pádem i po asi pěti letech je stále skoro plné.
Zvyk z dob zabezpečení letového provozu, bezpečnost především. Což mi připomnělo, že zítra má sedmačtyřicítka a spol sraz.
Oprášíme šakala. (:)
TomasP

• Odpovědět s citací

Příspěvekod KLuK » 22 dub 2022, 16:45

Jarda Špaček píše:No to kdybych si mohl dát kaléšek skotské vždy když dokončím model, tak už jsem několik whiskový abstinent :?

Ze mě by taky alkoholik nebyl, postavím tak 4 až 5 modelů do roka.

... je to mimo téma, ale musím pochválit publikaci k Mi-24 ;-I =D> =D> =D>
Naposledy upravil KLuK dne 22 dub 2022, 21:32, celkově upraveno 1
KLuK

• Odpovědět s citací

Příspěvekod driver306 » 22 dub 2022, 18:15

Jeden Směrový Walrus hotový. Pár dalších fotek v GALERII
Přílohy
P4212807.JPG
Pořád je co zlepšovat...
Poslední výtvory:
Aero MB-200L-410 T Turbolet
MIG-21 F-13 Letecké muzeum Kbely
Z-37A Čmelák aneb Štefan po 30.letech
driver306

• Odpovědět s citací

Příspěvekod KLuK » 22 dub 2022, 21:25

Sláva, konečně je tady taky něco jiného, než moje stavby ;-I
KLuK

• Odpovědět s citací

Příspěvekod KLuK » 23 dub 2022, 13:41

Po dokončení Bé Há devítky se vracím k rozestavěné jedenáctce. Před přerušením její stavby jsem stihl zvětšit trup a křídla do měřítka 1:48a vyrobit zcela nový itnerier pilotních kabin. Protože přestávka ve stavbě byla trochu delší, dovolím si pro rekapitulaci přiložit fotky aktuálního stavu .

IMG_3334.JPG

IMG_0015.JPG
Interiér pilotních kabin je na svém místě, kabiny jsou olemovány "koženým" lemem

IMG_3234.JPG
Po zvětšení trupu do měřítka, osazení nového kokpitu a olemování kabin proběhlo několik kol broušení a tmelení. Nyní je trup stříknutý poslední vrstvou surfu. Trup jedenáctky je vzadu, v popředí je trup již dokončené devítky.

IMG_3352_sl.jpg
Křídla jsou zvětšená do měřítka, vytmelená a vybroušená, na povrch jsou dostříkány poty a na závěr jsou křídla stříknuty bílou základovkou.

Nyní mě čeká výroba nových ocasních ploch a dokončení trupu. Hodně věcí jsem si už odzkoušel na BH-9, tak už vím do čeho jdu :sculptor: :paint: :uff:
KLuK

• Odpovědět s citací

Příspěvekod KLuK » 23 dub 2022, 19:23

Během dnešního podvečera jsem z plastové destičky vysochal nové ocasní plochy. Zatím to na focení není. Pokud mi nic nezkříží mé plány, během zítřka stříknu surf a nastříkám porty ... a pak to nafotím :foto:
KLuK

• Odpovědět s citací

Příspěvekod KLuK » 24 dub 2022, 17:03

Tak zase o malý kousek v před. Včera jsem stihl vykrouhat nové ocasní plochy a lehce proškrábnou prověšení plátna.

IMG_3782.JPG
Dnes jsem surfem na nové ocasní plochy nastříkal porty. Prvně na horní plochu ....

IMG_3783.JPG
... a hned poté i na dolní plochu.

IMG_3784.JPG
Po zaschnutí barvy jsem pak surfem přestříkl celé plochy.

IMG_3785.JPG
... a dál jsem se nedostal.
KLuK

• Odpovědět s citací

Příspěvekod oupi » 26 dub 2022, 15:04

Čím jsi proškraboval průvěs? Díky
Ich dien
oupi

PředchozíDalší

Odeslat odpověď
Příspěvků: 3564 • Stránka 222 z 238 • 1 ... 219, 220, 221, 222, 223, 224, 225 ... 238

Zpět na Rozestavěno