Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Plastikové modelářství ‹ Letadla ‹ Rozestavěno
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Mi-24 Monogram 1:48 - trocha masochismu neuškodí

In-progress builds
Odeslat odpověď
Příspěvků: 464 • Stránka 22 z 31 • 1 ... 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25 ... 31
  • Odpovědět s citací

Re: Mi-24 Monogram 1:48 - trocha masochismu neuškodí

Příspěvekod KLuK » 22 srp 2023, 12:02

Myslím, že narážíš na tento vtípek.
mi24-s-R60.jpg
Popravdě, jistou chvíli jsem si stou myšlenkou pohrával. Ale nakonec zvítězily dýmovnice.
Jeden z důvodů proč NE byl, že to bylo focené po pozdější úpravě zbarvení s doplněnými barevnými poli "kamufláže" a druhý důvod byl, že to takto nikdy neletělo. R-60 byly na kolejnicích jen položené pro focení. Byla to jen taková legrácka.
I když ... už jsem se setkal s "odborným" názorem jistého "znalce" sovětské techniky, který zcela přesvědčivě tvrdil, že to po modernizaci zbraňových systémů takto běžně létalo. (:) Co taky jiného čekat od člověka, který všude byl, všechno zná a nikdy se nemýlí. :-D
stavím pro své potěšení modely 1:48 letadel československých pilotů od prvních nesmělých pokusů o létání až po současnost ... a příležitostně (pro odpočinek od letadel) staré automobily
KLuK

• Odpovědět s citací

Příspěvekod novis » 22 srp 2023, 13:23

Jo, vidíš, zapomněl jsem,že to už bylo v Tirpitz kamo. Ale jako forek ty R-60 dobrý. Jinak jedeš moc pěkné,těším se na výsledek.
novis

• Odpovědět s citací

Příspěvekod komisař » 22 srp 2023, 18:12

Já žasnu, žasnu a žasnu. =D>
Petr Koliba - bývalý člen bývalého klubu KPM Apolo Kopřivnice

"Nemo me impune lacessit."
komisař

• Odpovědět s citací

Příspěvekod KLuK » 22 srp 2023, 22:50

Díky chlapci! [-o< [-o< [-o<

Vedra pokračují ... a já ... po chvilkách ... pokračuji taky. :sculptor:

IMG_6343.JPG
Prohrabal jsem své zásoby a dvěma SU-7 jsem odebral raketnice UB-16. I když je to KoPro, de facto jsou to formy od OEZ Letohrad. Tvarem sedí, ale detaily bude potřeba doladit.

IMG_6344.JPG
V zadní kuželové části raketnic jsem provrtal drobné otvory, původně naznačené nevýraznými důlky.
(nahoře je raketnice před úpravou, dole s již odvrtanými otvory)

IMG_6347.JPG
V přední části raketnic jsem odvrtal otvory v trubkách pro jednotlivé neřízené rakety.
(vlevo raketnice s odvrtanými otvory, vpravo v původním stavu)

IMG_6348.JPG
Nakonec jsem vyvrtal a vybrousil otvor v zadní části kuželového zúžení.
(vlevo zadní čelo raketnice po úpravě, vpravo raketnice v původním stavu)

Dnes jsem stihl odvrtat dvě raketnice, další dvě přijdou na řadu zítra.
stavím pro své potěšení modely 1:48 letadel československých pilotů od prvních nesmělých pokusů o létání až po současnost ... a příležitostně (pro odpočinek od letadel) staré automobily
KLuK

• Odpovědět s citací

Příspěvekod KLuK » 24 srp 2023, 22:40

Tento týden jsem na tom s volným časem na štíru, na modelařinu se nějak nedostává. Stihl jsem akorát upravit zbývající dvě raketnice. Takže žádný velký pokrok se nekonal. :bad:
KLuK

• Odpovědět s citací

Příspěvekod KLuK » 26 srp 2023, 21:16

S volným časem to stále není žádný zázrak, ale alespoň malou chvilku jsem dnes vyšetřil. Tak jsem se pustil do dýmovnic. Z plastové trubičky jsem si nařezal osm válečků, odvrtáním a broušením ztenčil jejich stěny a slepil je po čtyřech k sobě. Zítra budu mít konečně trochu času, tak budu pokračovat. :sculptor: A taky přidám nějaké fotky. :foto:
KLuK

• Odpovědět s citací

Příspěvekod KLuK » 27 srp 2023, 22:04

Trochu jsem pokročil s výzbrojí

IMG_6394.JPG
Raketnice jsem stříknul je do barvy. Vnitřek raketnic ještě není nabarvený.

IMG_6378.JPG
Kolejničky pro odpal protitankových raket jsou také v barvě.

IMG_6380.JPG
Kazety s klamnými cíli jsem stříknul na stříbrno.

IMG_6387.JPG
Z plastové trubičky jsem nařezal trubky na dýmovnice, po zeslabení stěn do nich vlepil zátky a slepil je po čtyřech k sobě.

IMG_6389.JPG
IMG_6390.JPG
Trubky s dýmovnicemi zatím jen na zkoušku položené na odpalovací zařízení.

IMG_6392.JPG
Po kontrole jsem do jednotlivých trubek vlepil kabely pro aktivaci dýmovnic. Použil jsem tenké drátky a bužírku. Trochu silnější drát jsem použil na naznačení aretačních šloubů. Na spodní stranu trubek jsem přilepil dvě lišty z profilu 0,5 x 0,5 mm.

IMG_6393.JPG
Nakonec jsem celou sestavu nastříkal stříbrnou barvou.

Nyní přijde na řadu doplnění kabeláže na odpalovacím zařízení pro protitankové střely a nabarvení drobných detailů. A poté naistaluji dýmovnice na jejich místo.
KLuK

• Odpovědět s citací

Příspěvekod pepsini » 28 srp 2023, 18:38

blbinky , hračičky , na to tě užije =D> ;-I
2022 viewtopic.php?f=6&t=147487 2021 viewtopic.php?f=6&t=142957&hilit=pozdni+sber
2020 viewtopic.php?f=6&t=137562&p=2383849&hilit=pozdni+sber+2020 2023 viewtopic.php?f=6&t=151434 2024 viewtopic.php?f=6&t=155213
pepsini

• Odpovědět s citací

Příspěvekod KLuK » 29 srp 2023, 21:22

Jo, jo, užíval bych si, až bych brečel ... ale ten čas ... nějak se k Hindovi v poslední době nemůžu dostat. :roll:
KLuK

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Jarda Špaček » 30 srp 2023, 07:02

KLuK píše:Trochu jsem pokročil s výzbrojí

IMG_6394.JPG
Raketnice jsem stříknul je do barvy. Vnitřek raketnic ještě není nabarvený.

IMG_6378.JPG
Kolejničky pro odpal protitankových raket jsou také v barvě.

IMG_6380.JPG
Kazety s klamnými cíli jsem stříknul na stříbrno.

IMG_6387.JPG
Z plastové trubičky jsem nařezal trubky na dýmovnice, po zeslabení stěn do nich vlepil zátky a slepil je po čtyřech k sobě.

IMG_6389.JPG
IMG_6390.JPG
Trubky s dýmovnicemi zatím jen na zkoušku položené na odpalovací zařízení.

IMG_6392.JPG
Po kontrole jsem do jednotlivých trubek vlepil kabely pro aktivaci dýmovnic. Použil jsem tenké drátky a bužírku. Trochu silnější drát jsem použil na naznačení aretačních šloubů. Na spodní stranu trubek jsem přilepil dvě lišty z profilu 0,5 x 0,5 mm.

IMG_6393.JPG
Nakonec jsem celou sestavu nastříkal stříbrnou barvou.

Ahoj, ta zelená je úplně mimo, byla tmavě zelená, něco jako kdysi byla prapůvodní zelená Unicolka. Dívám se v kanclu na mého co mi dělal Tomáš Studený a jeden pár je unicolkově zelený a druhý bílý (stejně jako vrtulník)... Fotka tyhle kombinace je v knize Hrbatá od Edy na straně 12, kdy jsem to fotil u Kunětické hory... Jenže já to v mobilu neumím zmenšit aby se to sem dalo vložit!!!
Jarda Špaček

• Odpovědět s citací

Příspěvekod KLuK » 30 srp 2023, 08:51

Jardo, děkuji za upozornění. S tou fotkou si nedělej starosti, knihu Hrbatá mám a mám i tu samou fotku staženou z internetu.

Ačkoliv jsem s Unicolkami nabarvil nejeden model, už si na odstín jejich zelené nepamatuji. Přece jen to už hóóódně dlouho. Na té fotce s raketnicemi mi ta zelená ujela. Bylo to focené za slunečného dne na poměrně intenzivním světle a patrně se na tom "podepsala" ta modrá podložka. Fotky jsem dával na MF pozdě večer a čekat do dalšího dne na přefocení se mi nechtělo, tak už jsem to tak nechal.

IMG_6399.JPG
Ve skutečnosti mám tu zelenou tmavší. Takhle ta zelená vypadá na "normálním" světle a nezkreslená barevným podkladem. Je to lepší?
... a ty stříbrné raketnice ještě přestříknu na bílo.
KLuK

• Odpovědět s citací

Příspěvekod PantherG » 31 srp 2023, 19:45

Pokud si pamatuju z různých převodníků, tak zelená ve starých Unikolkách odpovídala odstínu Humbrol 88 Deck green.....
Ale to číslo.... je to na 99% .... :wink:
Obrázek
Václav Maděra - PantherG@seznam.cz Z blbce vola neuděláš.....
Nebojte se dokonalosti..... Stejně jí nikdy nedosáhnete !
PantherG

• Odpovědět s citací

Příspěvekod KLuK » 02 zář 2023, 18:11

Tenhle týden mému kutění moc nepřál a ten příští nebude lepší, protože odjíždím na krátkou dovolenou. No tak se budu o to více těšit až se k Hindovi zase vrátím. Prozatím vyhlašuji týdenní pauzu.
KLuK

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Jan Šubi Šubrt » 02 zář 2023, 19:51

Já jsem dnes u nás v papírnictví/hračkárně na 2 krabičky Unikolek narazil, tak kdyby někdo chtěl... Asi to sice bude nějaká nová výroba, ale odstíny by mohly sedět

Odesláno z mého Motorola Defy pomocí Tapatalk
Jan Šubi Šubrt

• Odpovědět s citací

Příspěvekod KLuK » 02 zář 2023, 20:55

Jo ... tak zrovna Unikolky jsou něco, po čem se mi nijak moc nestýská. Dodnes si pamatuji ten rozdíl v práci, když se u nás objevily první Humbrolky. V té době jsem pravidelně obíhal všechny a hračkárny a modelářské prodejny a protože přišlo na každou prodejnu jen pár kousků, kupoval všechny barevné odstíny, které zrovna byly.
KLuK

PředchozíDalší

Odeslat odpověď
Příspěvků: 464 • Stránka 22 z 31 • 1 ... 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25 ... 31

Zpět na Rozestavěno