Aby se neřeklo, že jen kecám a nedělám, tak přikládám pár fotek z postupu. Po zajímavé debatě na téma "kabinka" jsem se rozhodl pro naprosto nepopulární řešení. Rozhodl jsem se použít původní kabinku. Ale napřed jsem si vše ověřil na výkresu. Po obroušení se mi podařilo čelní štítek jakž takž slícovat s trupem. Ale ať jsem se snažil sebevíc, vznikla mi v místě přechodu čelní štítek-trup malá, ale nepěkná spára. Jinak jsem byl s výsledkem spokojen a mile překvapen. Ke slícování jsem použil dva trupy a dvě kabinky. Zní to možná trochu krkolomně... No, posuďte sami.
Přílohy
Takto vypadá trup po porovnání s výkresem (Aeroarchiv)
Omlouvám se za sníženou kvalitu fotek. Ale tak nějak šel průběh prací. Poté, co jsem se vypořádal s předním štítkem, pustil jsem se do zadní části kabinky. Zvolil jsem první variantu. Na starém trupu jsem odstranil část hřbetu (tu, co připomíná pahýl) a k ní jsem připojil odříznutou část středního "odsunovatelného" dílu. Opět trochu broušení a měření a... Hotovo. Skoro.
Přílohy
Napřed jsem slícoval kabinku podle nového trupu.
Potom jsem starý trup slícoval podle kabinky.
A tady je již upravený zadní díl kabinky.
Z jiného úhlu pohledu. Na čelním štítku ještě zapracuji.
Vy dva posluchači VUPKP jsme mě donutili najít krabici "rozsypu" mých B-534, vyndat výlisky KP a zasnít se. Potom jsem ty KP výlisky zase rychle do krabice vrátil a vrhnul se zpět na rozestavěný model Eduard. Hlavní detail postupu je myslím vidět na první pohled plus jsem nastříkal lemy náběžek khaki. Vše je zalakováno lesklý lakem a dnes večer možná budu dekálovat.
Roberte, však já to nelepím z nějaké nostalgie, ale a nýbrž z nutnosti. Rozhodl jsem se postavit Avie od všech domácích výrobců. V měřítku 1/72 to umožňuje i celou vývojovou řadu, konkrétně od prvního provedení až po verzi Bk. A čtvrté provedení mi vyšlo právě na model KP. Holt, na někoho ten "Černý Petr" vyjít musel.
Michale, to nasvícení je pěkný prevít. Teď tu šedou na spodku vidím opravdu šedě. Máš to moc pěkné.
to Recoil: Peter, za Lavočku a Jaka palec nahoru! Teď si připadám jako génius české historie - Jára Cimrman inspirující.
to Dr.zvied: Podle mě s kabinkou Avka nevypadá zle.
to Michal Dub: Veliteli, teď už Avce chybí jen drobnosti a výplety.
to Robert Blaschke: Roberte, parádní skupinka Avek. Tohle strouhat z KP je velký kus práce.
Na Lavočce mám wash. Použil jsem "MiG" neutral a dark grey. Špatně se to fotí. Tak, ještě polomatný lak, odřeniny od nástupu do cockpitu a saze od výfuků ...
Přílohy
Petr Koliba - bývalý člen bývalého klubu KPM Apolo Kopřivnice
Momentka z dnešního dekálování, Eduard mi "ulehčil" práci, když se na znaky s modrým lemem dolepuje trojvrší s křížem zvlášť (znaky s červeným lemem jsou vcelku) a na spodní plochy samostatná trojvrší už na aršík nedal. Jinak jsem si ulehčil práci tím, že jsem nenatřel plech okolo výfuků ani kulomety, nesmím na to zapomenout ještě před výplety.
No, paráda Michale. Také nezahálím. Mám teď pár dní volno, tak postupuji rychleji. S kabinkou jsem se zatím namazlil až až (musel jsem snížit ten schod, na který mě upozornil Peter), a pustil jsem se do interiéru. Tyčky na rám jsem si tak nějak odměřil, stejně tak jako jejich uložení do trupu, ale jinak jsem to tam frkal od oka, takže je to přesné, tak říkajíc, "jako z Kašparovy krávy". Ale pro účely tohoto modelu dostačující. Myslím. Ještě podlaha a knipl, sedačka (Quick Boost), žaluzie před chladič a chladič(?), potom nabarvit a můžu slepit trup dohromady. Pak už jen napasovat kabinku, a to bych měl snad to nejhorší za sebou.
Přílohy
Napřed pravá půlka - je zapatlaná víc, potom levá půlka.