V rámci "hraní si" s blbostma jsem vždy, když jsem měl chvilku času dodělával nějakou drobotinu.
Tak třeba VOPky:
Střik podle obrázku - ten tvar je trochu jinej než na letadle, ale to už je prkotina...
PS: ty plastové kusy rámečku a díry zde čumící ze strany jsou kvůli tomu, abych mohl udělat VOPky v poloze otočené dolů - měnil jsem osu otáčení - ve stavebnici to bylo nesmyslně - viz tento příspěvek: viewtopic.php?f=57&t=133491&start=105#p2337810
PS: No ještě by bylo potřeba celej ten trojúhelník odříznout a přilepit ho o 1mm do strany, protože po zasunutí toho trujúhelníku do SOPky je tam drobná, ale bohužel, teď už neodstranitelná mezera mezi trupem a VOPkou (a posunout to nejde) - ještě to nafotím a dám sem...
Tak ten by si určitě zasloužil resinovou součástku... Ve stavebnici je jen taková nevzhledná "kus plastu" a vzhledem k tomu, jak jsem to tam před časem narychlo lepil (s obtiskem), tak jsem to musel natřít štětečkem bez dalších úprav...
Člověk by řekl, že tohle musí sedět jak prdel na hrnec - jen zasunout - tohle je snad nejtriviálnější místo ve stavebnici a pozice co se snad nedá zkazit... NO JO NO, ale tohle je strejda Suchoj od strejdy Trumpety.
Takže rozteč děr v kokpitu nesouhlasí s roztečí výstupků na sedadlech - fakt mi to hlava nebere Poprvé jsem to zkusil provrtat a díry zvětšit, ale po 10-ti minutách marnosti jsem to vzdal a výstupky uřízl a sedačky nakonec vlepil napřímo.
PS: někde dříve jsem sliboval, že tam dodělám ty stahováky na nohy, ale to jsem "vobanánil" - stejně by to nebylo kam dolů nacpat a už vůbec by to nebylo vidět.
V leptech ještě byly nějaké doplňky na palubku, tak jsem je tam dodělal, ale popravdě - tohle je to minimum (co se týká velikosti dílů), co jsem ještě ochoten akceptovat (dělat se s tím) a na model umístit. Takže to tam je. Nikdy si toho nikdo nevšimne...
Páky jem musel vytrhat, abych tam mohl nacpat přístrojovky. Na jedné z nich byl samolepící lept, který NEsamolepil a upadl - takže jsem to dotečkoval.
Výsledkem bylo, že jsem je odstranil - obrousil. To bylo už ale před 1/2 rokem. Úplně jsem na to zapoměl...
Tak jsem to stříknul - vypadalo to celkem dobře... Ale jak to u mě bývá zvykem, tak to ideál není - čumim na to jako vůl, že je to nějaký divný - co je to tam za rýhy? Aha. No nic - jsem si vzpoměl. Tehdy pořádně nedoděláno (v černém surfu to moc vidět nebylo).
Takže dolů s tím...
A znovu a lépe.
tak tohle byla první chyba... Opraveno. Jedem dál...
A jako druhý stíny. Chvíli jsem si s tím hrál... Celkem to i nějak vypadalo jak jsem chtěl.
No, jak jsem to dodělal, tak říkám, že je to potřeba zafixovat lakem a jelikož tato část je "tvrdě matná" vzal jsem na to matný lak a pěkně zastříkl, paráda.
Všechno super, vypadalo to OK, vzal jsem pásku že to zamaskuju, abych si domatlal poslední sekci, no a jak to bývá zvykem, pak mě trefil šlak
Matnej lak fakt nefixuje! Vodteďka vim navždycky.
Takže OPĚT znovu a lépe.
tak tohle byla druhá chyba... Opraveno. Jedem dál...