ono to celkově nebude nějaká velká hitparáda - spíš takový pokusný králík, bylo to už pár měsíců v surfaceru a jistě by to nějké to tmelení, rytí a broušení ještě sneslo (včetně obnovení krytek, antény na sop, atd. ale s tím že jsem nevěděl jak nakonec dopadne barva se mi do toho už nechtělo vkládat moc enerie, jinak výškovky jsem barvil samostatně, ale to prorytí pohyblivých ploch rád odzkouším na F-16 od Academy, tam jsem teď zrovna ve fázi "přeorávání"
Čéče na tohle stačí tamyia rydlo nebo žiletková pilka. Neboj se toho. Stačí jen rozlišit to dělení. Jinak čistě nastříkáno.
Roman Pavlů,KPM Brněnec, koordinátor pro oblast východ
"Čas je pouze relativní pojem. Důležitý je zda chceš ležet nebo modelařit!" Rozpracováno:2x Fw-190A-4, Ju-88A-4,H.Hurricane mk.IID,G.Meteor mk.I, Bf-109 G-6,..........atd. Hotovo 2019: Fw-190 A-3 Eduard P-39 Q Eduard Hotovo 2020: 2x Fw-190 A-5 Eduard
Po chvilkách něco přilepím, zatmelím a obrousím a docela se to klube. Nemám bohužel moc 109ky nastudovaný, tak to teď narychlo doháním. Například jsem nevěděl, jestli je ta spára pod výstřelnými kanály na krytu motoru (vzniklá přilepením patřičného dílu pro moji verzi 109ky) součástí paneláží, nebo ne. Tak jsem procházel různé walkaroundy a nikde ani stopy a tak jsem to zatmelil. Doufám že to neschytám, že jsem blb a mělo to tam zůstat Stejnej děs mě jímá při paneláži na spodku centroplánu. Tam jsem to opsal z nějakých plánů na netu... Jinak už asi stárnou, nebo co, ale od doby kdy jsem jako kluk začal stavět éra z plastu, tak musely mít všechny otevřenou kabinu. Dosud až na výjimky jsem na této vlně zůstal, ale u této 109ky se nemůžu zbavit dojmu, že ji to sluší o dost víc s kabinou zavřenou. Asi to dělá ten novější typ. Jo a zatím je na modelu jen položená. To aby nevznikly dohady o mém duševním zdraví
No Radku pěkně jedeš. Ten spoj na spodku je největší vopruz stavebnice. Já si spoje vypodložil plastem abych nemusel zbytečně plošně tmelit. Dobrý pomocník je šablona od Atol hoby. To rytí pod vystřelenými kanály na trupu je vždy na podkladech. Některý to měli jiný ne. Taky jsem nad tím dost laboroval.
Roman Pavlů,KPM Brněnec, koordinátor pro oblast východ
"Čas je pouze relativní pojem. Důležitý je zda chceš ležet nebo modelařit!" Rozpracováno:2x Fw-190A-4, Ju-88A-4,H.Hurricane mk.IID,G.Meteor mk.I, Bf-109 G-6,..........atd. Hotovo 2019: Fw-190 A-3 Eduard P-39 Q Eduard Hotovo 2020: 2x Fw-190 A-5 Eduard
Tak jsem vybrousil opravy čuňačinek, nalepil plechy nad výfuky a pro uchycení antény na SOP. Taky jsem vyříznul prostor pro poziční světla z čirýho resinu. U toho bych se chtěl zastavit. Už jste s tím někdo dělal? Jedná se o sadu Quickboost 48878. Tohle vážně někdo vymyslel a dal do prodeje? Výrobce po mě chce abych uříznul koncový oblouky křídla (s jemnými nýty a detaily) a ty nahradil kopií toho, co jsem právě uřízl. Na tupo se to lepit nedá, to při první příležitosti vezme za svý. Takže měření, vrtání, vkládání výztuh, pasování a hlídání geometrie ve třech osách. Pak možná tmelení a broušení a oprava všech těch jemnejch detailů. Tohle musel vymyslet fakt debil, to se jinak říct nedá... Takže logicky použiju jen ty průhledný "blinkry" a zbytek vyhodím. Fakt pecka.
Co vy chlapi, co děláte?
Stavím jen a pouze Luftwaffe 1/48...nic víc nic míň...
Vše mám připraveno, začištěno a slepená křídla. Nastříkal jsem interier, dobarvim detaily a slepim trupy. Nechám to vytvrdnout a příští týden to skompletuju. Kdybych na stole neměl dalších osm modelů, šlo by to rychleji
Tak to já se dal do nástřiku výsostného označení a insignií. Číslo 6 má na fotce jasnej tmavej lem. Nikdo to tak jako dekál nedělá a nikdo to ani tak nekreslí. Podle mě je tam jasně vidět, tak ho tam nastříkám...ale, to bych musel mít dvě masky. Aršík Propagteamu vymejšlel taky nějakej Einstein, protože je tam každej font číslice jen jednou. Říkám si, otočíš devítku a je to. Ovšem devítka má jinej tvar než šestka!!! Je víc zakulacená a odpovídá víc skutečnosti, takže musím nejdřív nastříkat komplet číslo 6 na levou stranu trupu, pak komplet kamufláž s vynecháním místa na pravý straně trupu. Musím doufat, že maska bude mít ještě nějakou lepivost a provést nástřik číslice na pravý straně a posléze okolo dostříkat kamufláž...Jak prosté milý Watsone. Někdy bych fakt některý výrobce počastoval fyzickým napadením.
Tady vidím zřetelně černej lem.
Přílohy
Stavím jen a pouze Luftwaffe 1/48...nic víc nic míň...
Pár dní nebyl vůbec čas a když byl, tak chyběly síly, nicméně dnes v noci jsem osadil nějaké lepty a zkusmo slepil motor od Eduarda i Trumpety. Trumpeta je menší a zespod mnohem propracovanější, ale ze shora, je modelovější Eda. Takže použiju ten a trumpeťáckýho afričana otevřu zase zespodu. Taky jsem zbrousil sílu "plechu" okolo krytky rádia v trupu, jak mi zde bylo porazeno. Dneska zkusím oplechovat interiér a vydrátkovat motor.