Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Plastikové modelářství ‹ Letadla ‹ Rozestavěno
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

1/48 MiG-21PF Eduard

In-progress builds
Odeslat odpověď
  • Odpovědět s citací

Re: MiG-21PF Eduard

Příspěvekod Martin Janoušek » 04 kvě 2015, 07:43

Koukám, že se rodí pěkné dílo. To bude hezké s nataženým lanem.
Jinak ještě jedna taková trochu malá jobovka, na všech jednadvacítkách od Eduardů kromě ryzí MF a šedivky jsou špatné přední štíty. Mají být delší asi o 1,5mm. Jestli to má cenu opravovat nebo ne, to je otázka...
MiGy-21MF 1:48 hotovo 9413, Rozestavěné MF: 9805 a 7702+(Tatra141) MiG-21PFM:7909
Martin Janoušek

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Martin Černý 'Černoch' » 04 kvě 2015, 08:00

Martine, určitě, určitě to má cenu opravovat. :grin: :grin: Už se těším na tvoje opravený štíty ;-I ;-I
El Negro
KPM Kaznějov
http://www.armycast.cz/
Martin Černý 'Černoch'

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Aeromodelar » 04 kvě 2015, 17:56

Tak na to už bych se vyprd, tohle není až tak viditelné :roll:
Vláďa Obr, 65 let, stavím letadla Československých pilotů.
Aeromodelar

• Odpovědět s citací

Příspěvekod cmiroslav » 05 kvě 2015, 13:32

Tady přikládám další námět ke stavbě PFek. Klapky venku. Přesto, že se dá s celkového pohledu předpokládat, piloti v kabinách(u těch stojících), po předletové kontrole, po nahození- klapky vysunuty. A ještě jedna věc, která je patrná z první fotky. Pokud zůstaly brzdící štíty zavřené a v hyd. instalici nezústal tlak, což nesměl, tak štíty lehce poklesly. To se nedělo jen u 21ček, ale i u 19tek a myslím, to už ale nebudu tvrdit, že to tak bylo a je i u jiných mašin.
Přílohy
MiG-21PF_1303_3__lt_11__slp_1968 (1).jpg
MiG-21PF_11__slp__Mlad__kv_ten_1970_.jpg
cmiroslav

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Jirka H. » 05 kvě 2015, 18:24

Martin Černý 'Černoch' píše:Martine, určitě, určitě to má cenu opravovat. :grin: :grin: Už se těším na tvoje opravený štíty ;-I ;-I

Martinové, hlavně se mi tu nepoperte :grin:

cmiroslav: u těch stojících nahozených mě zaujala další věc - směrovka a křidélka v neutrálu, ta pojíždějící zase vypadá na krajní polohu doleva (předpokládám, že předletová zkouška pohyblivosti)
KPM Střezimíř
Jirka H.

• Odpovědět s citací

Příspěvekod cmiroslav » 05 kvě 2015, 18:45

Ale vždyť jsem ti to psal a piloti jsou v kabině, nohy na pedálech a postupně budou rolovat. A ta mašina rolující(1310), pilot pomocí brzdy a padálů řídí směr pojíždění. Je to fotka ze skupinového vystoupení šestice Migů PF. To dokresluje ta horní a je na ní krásně vidět, nikdo v kabině a směrovka vychýlená. Ještě jedna fotka eFek na směrovky.
Přílohy
migy_-_21_f-13__letectva__s_a____voj_k_v_rok__nv_1970_131 (1).jpg
cmiroslav

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Jirka H. » 18 kvě 2015, 20:07

Po delší době se hlásím s dalším drobným postupem. Naši hokejisti bronz nezískali, to ale není důvod ho nedopřát migu :D Ty nohy jsem původně chtěl dát do jiné mašiny, ale nakonec volba padla na péefko. Ale na to, kolik za to eda chce, je na nich ještě dost práce. Nohy je třeba na obou koncích (do trup i do kol) dost obrousit, aby se vešly, kam mají. A navíc je po celé délce stopa po spoji formy, která se musí taky brousit, což je na členitém povrchu velká zábava... Na fotce jsou připraveny na nástřik surfu.
Přílohy
20150518_184900.jpg
KPM Střezimíř
Jirka H.

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Martin Černý 'Černoch' » 19 kvě 2015, 09:10

Plastový nohy nevypadají špatně, model na nich stojí bez problémů i s čumákem vyplněným olovem, neklepe se jako třeba Edí Tempest :D Má vůbec význam utrácet za tuhle zbytečnost? Nevidím v těch bronzových až tak velký skok kupředu. Máš jinou zkušenost Jirko?
El Negro
KPM Kaznějov
Martin Černý 'Černoch'

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Jiří Matoušek » 19 kvě 2015, 12:05

cmiroslav píše:Tady přikládám další námět ke stavbě PFek. Klapky venku. Přesto, že se dá s celkového pohledu předpokládat, piloti v kabinách(u těch stojících), po předletové kontrole, po nahození- klapky vysunuty. A ještě jedna věc, která je patrná z první fotky. Pokud zůstaly brzdící štíty zavřené a v hyd. instalici nezústal tlak, což nesměl, tak štíty lehce poklesly. To se nedělo jen u 21ček, ale i u 19tek a myslím, to už ale nebudu tvrdit, že to tak bylo a je i u jiných mašin.

Zdravím,
měl bych velkou prosbu,protože jste sem dal tyto dvě fotky z Milovic-Mladé,tak bych poprosil o možnost získat tyto fotky (třeba bez popisu,ale nevadí...),v nějakém větším formátu.
Zajímám se totiž o toto letiště již od 50.tých let a všechny tyto věci jsou pro mne velmi zajímavé.Předem děkuji a prosím o kontakt na e-mail: matousekj1(.)seznam.cz.
Jiří Matoušek

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Jirka H. » 19 kvě 2015, 20:32

Martin Černý 'Černoch' píše:Plastový nohy nevypadají špatně, model na nich stojí bez problémů i s čumákem vyplněným olovem, neklepe se jako třeba Edí Tempest :D Má vůbec význam utrácet za tuhle zbytečnost? Nevidím v těch bronzových až tak velký skok kupředu. Máš jinou zkušenost Jirko?

Bohužel nemám, na edím webu vypadají nohy skvěle, ale skutečnost je jiná a cena fakt vysoká. Pořídil jsem je v sadě BFC008 (obsahuje i šachty a kola) v nějaké 30% procentní akci, jinak bych do toho nešel... Každopádně druhou takovou sadu si určitě pořizovat nebudu :grin:
KPM Střezimíř
Jirka H.

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Martin Černý 'Černoch' » 20 kvě 2015, 09:29

Tak nějak jsme si to myslel, jen tahák na peníze za nic. :(
El Negro
KPM Kaznějov
Martin Černý 'Černoch'

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Jirka H. » 01 črc 2015, 22:12

Abych jenom nepindal do jiných tématů s jednadvactíkama, tak dám taky trochu svýho postupu. Dodělal jsem podvozky i kola hlavního podvozku. U těch se mi povedlo nalepit blbě vnitřní disky, takže protismykové snímače brzdění jsou opačně. Pochopitelně jsem to zjistil až po nabarvení a napatinování, včera jsem to zkoušel debondérem rozlepit, ale ani se to nehne... Takže to holt zůstane blbě, příště si na to dám bacha.
No a rozhodl jsem se rozpohybovat jak klapky, tak i VOP - do těch jsem dneska vlepil dráty pro uchycení do trupu.
Přílohy
DSC_6388.JPG
Podvozková droboť
DSC_6389.JPG
Už nastříkané klapky a VOP zatím jen plast
KPM Střezimíř
Jirka H.

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Skřivan » 22 črc 2015, 07:48

Nevím jestli není už pozdě, ale pokud jde o rozpohybovanou výškovku měla by být osa otáčení podle čárečky, aspoň si to myslím. CO jsem viděl tak čep není kolmo k trupu.
Přílohy
DSC_6389.JPG
Červeně osa otáčení výškovky
Skřivan

• Odpovědět s citací

Příspěvekod cmiroslav » 23 črc 2015, 19:49

Přesně tak jak jsi naznačil, je to správně. A taky se člověk vyvaruje chyb při vychýlení stabilizátoru, je pak naprosto reálné, pěkně to sedí.
cmiroslav

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Jirka H. » 23 črc 2015, 20:19

Pánové, máte samozřejmě pravdu, ty čepy jsou ve skutečnosti jinak, vím o tom. Než jsem navrtal díry pro drátky tak jsem prošel plno fotek i výkresů, abych zjistil správné usazení. Jenže problém je v samotných VOP ve stavebnici - ta ploška, kterou čep prochází, má trochu jiný úhel, než ve skutečnosti a když jsem to zkoušel "nasucho" přiložit, tak to vypadalo divně. Takže po dlouhém rozhodování jsem šel cestou nejmenšího odporu a vyvrtal díry pro dráty kolmo k ose trupu. VOP ale chci vychýlit jen o pár stupňů, při kterém to chybné usazení nebude tak moc znát...
KPM Střezimíř
Jirka H.

PředchozíDalší

Odeslat odpověď

Zpět na Rozestavěno