Docela si frčíš, mě tohle trvalo tak 3 měsíce a to jsem dělal jen Ačko a zdaleka jsem do toho nešel tak brutálně. Jen se docela divím že se ti do toho ještě chce, co nevidět má vyjít stavebnice Great Wall Hobby http://s362974870.onlinehome.us/forums/ ... 55187&st=0 a podle fotek to vypadá fakt dobře. Vzhledem k tomu že já jsem se stavbou sotva na půli cesty a času je krutě málo, tak docela vážně zvažuju že tu Educademku hodím do koše . (nebo jen schovám někde hluboko v kitníku na chvíle až bude na modelaření víc času )
O novince GWH vím. Občas se mi o ní i zdá Jenže chci i spárku, a o tý žádný zprávy nemám, takže bych stejně minimálně jednu Akádu dělal. Na tuhle stavbu jsem shromažďoval věci přes rok, a zadarmo to taky nebylo, tak se mi nechce všechno vyhodit kvuli nový stavebnici. Že to bude na dlouho a bude to bolet, s tim se počítá.
Já už dávám taky Tamigawistům za pravdu, asi si tím musí každý projít. Bohužel s Ruskými stroji je tu u Tamiye i Hasegawi těžší, ale snad se v číně (ale třeba i u eduardu)blýská na lepší časy.
Já proti Tamigawám nic nemam. Taky si rád postavim model co jde pěkně dohromady. Ale jednou za čas holt dostanu chuť na nějakou rasovinu. S ruskýma typama máš pravdu, výběr je bohužel dost omezenej. Hlavně že F-16ku vyrábí každej Teď se na mě sesype půlka fora MiGy jsem prostě chtěl, a v době plánování tohodle projektu žádná nová stavebnice na obzoru nebyla. A v den co jsem začal vylezly informace o GWH, to bych se pic...
Je to tak, já jsem ještě k tomu eduardu nakoupil veškerý doplňky, takže bych ho taky rád dodělal, páč to zrovna levný nebylo. Ale za ten čas co s tím ještě strávím bych postavil 2 od G.W.H. z krabičky a ještě budou uplně někde jinde.
Boj s větrnými mlýny pomalu pokračuje. Dneska jsem vyzkoušel výrobu vnitřku sacáku, a výsledek je vcelku uspokojivej. Kombinací horký vody a násilí jsem vytvaroval destičku 0,3 do kýženýho tvaru, dobrousit na míru a ve vrtačce vytočený kolečko z destičky, který pomůže udržet kulatej průřez v zadní části. Omluvám se za fotky, ale vyfotit dobře díru prostě není v mých silách. Takže kariéru erotického fotografa opouštím.
Kolečko bude zároveň základna pro kolo kompresoru, toho mam vymyšlený dvě varianty. První, že nastříham proužky z plechovky od piva a ty naohýbám podle nějaký šablony do tvaru lopatek. Takhle bych udělal viditelný lopatky prvního stupně kompresoru. Rotor a stator, dvě kola na každej sacák. Výhoda téhle metody je hlavně v dostatku dostupnýho materiálu Pokud se to ukáže jako blbej nápad, což očekávam, udělam druhou, jednodušší variantu. Vystrouham z folií jedno, hodně zjednodušený kolo, a to si necham odlejt.
Díky Pořád se peru se sacákama. Jde to docela pomalu, ale bez nich se nehnu dál. Dokud nebudou hotový, nemůžu pokračovat na spodku trupu a šachtách... Právě kvůli šachtám jsem nakonec musel zmenšit průměr už hotovejch vnitřních kanálů, zasahovaly moc hluboko do šachty. Naštěstí byly hotový jen dva. Tím pádem mi odpadly starosti s výrobou novejch kompresorů, upravim si ty ze stavebnice. Pokusy s lopatkama z plechu dopadly dle očekávání blbě. Nebyl jsem schopnej přesně dodržet tvar a rozteč jednotlivejch lopatek. A vyrábět jich sto...
Práce za dva večery: Vyškrábaný kapkovitý zkosení za hranou sacáku, a doplněnej schod na vrchu kanálu, v místě přechodu do naplyvu, všechno 4x