Ta tmavší by mohla být nějaká odolnější barva, právě aby se na nejfrekventovanějších místech zamezilo odírání. Tudíž bych kov zřejmě nikde prosvítat nenechal..
Tak som tu zas, Avenger je vo farbe, chýba nejaké patina a dokončovanie, ale cca by mal byť výzor takýto: Čo sa týka klapiek, tie som nastriekal podľa návodu, rovnako ako streleckú vežu (aj s nesprávnou farbou) ale už to riešiť veľmi nechcem, z uzavretého trupu ju už nechcem dolovať. Podobne už nebudem riešiť ani interiér za pilotom. Výstrelné kanály sú na fotke svetlou farbou, či žltá, alebo biely, to neviem, ale na farebných fotkách je aj variant s asi bielo červenou kombináciou tak som sa ním nechal inšpirovať, ak by niekto vedel presne určiť farbu na nábežke stroja, tak by som to prípadne cez víkend korigoval... Ak by niekto v budúcnosti chcel stavať túto kamo, návod radšej ani nevyberajte
Robi ta patina vrsku je neco neskutecnyho! Odreniny jsou jedny z nejlepsich, jaky jsem kdy videl....muzu mit par dotazu? Za prve by mne zajimalo, jak jsi ty odreniny delal. Jestli je to malovane nebo probrusovane? Dal by mne zajimalo, jak jsi udelal oletani na zelene barve? To je maskol nebo sul? Diky za odpoved.
P.S. Na kvalite modelu to sice v mych ocich nic nemeni, ale nepouzil jsi na vrsek spatne barvy? To co vidim mi prijde jako RAF klasika Dark green/Ocean grey. Myslim ze Avengery byly strikany spis po vzoru FAA Dark sea grey/slate grey/sky, ale samozrejme se muzu mylit.
Najskôr by som odpovedal na tie farby. Asi bude pravda v tom čo si napísal Luďku, aspoň čo sa názvu odtieňov týka. Najväčšia chyba, ktorej som sa dopustil bolo vynachanie klasického hľadania podkladov, s tým, že to spravím iba podľa návodu a nebudem sa s tým veľmi párať. Návod uvádza "Dark Seagray - Humbr.164 a Dark Green - Humbr.163". Keďže to má byť stavba - krabička (no nejak mi to nevyšlo) tak som to nejako husto neriešil a vzal som "Dark Sea Gray akurát že od Valeja + nejaké dotónovanie a Tmavo zelenú som domiešal podľa fotiek. To že by mali inú schému než klasickú mi nejak nedošlo , takže je dosť možné že tie odtiene nebudú celkom OK a ja som použil nevhodnú "Dark Sea Gray". Na druhej strane sa môžem vyhovoriť aj na samotné zosvetlenie, to tiež spraví svoj efekt . No priznám sa ti, že sa na to pozerám zo všetkých strán a snažím sa presvedčiť sám seba že či a ak, tak čo s tým.
Čo sa techniky týka, tak každá farba kamo je striekaná vo dvoch - troch etapách, medzi ktorými som vždy nanovo maskoval soľou a striekal. Vytvorí to celkom zaujímavé prelínania. podkladová farba - zink soľ základná farba kamo odstránenie soli vymaskovanie soľou zosvetlená kamo, odmaskovanie ... postup bol rovnaký pre všetky farby okrem čiernej, tam je najmenej odrenín alebo olúpanej farby čiže tam som už soľou nemaskoval, len som pri skrutkách a hranách oškrabal farbu páratkom. potom som farby prebrúsil a doplnil niektoré menšie odreniny, zvýraznil som hrany "suchým štetcom" (až tak suchý u mňa nie je - väčšinou to klasicky vymaľujem svetlejším odtieňom) a zvyšok sú už oleje atď.
No, ja idem ešte niečo porobiť, dúfam že to bude mať ešte zmysel.
Vojta Novák, KPM ZNOJMO Hotovo: Silbervogel (Takom 1/72) Shelf of shame: 20+ Běžte radeji lepit... Arguing on the internet is like running in the Special Olympics. Even if you win, you're still retarded.