Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Plastikové modelářství ‹ Letadla ‹ Rozestavěno
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Vultee Vengeance 'in RAF'; AZ Model 1/48-stavba pro MW

In-progress builds
Odeslat odpověď
  • Odpovědět s citací

Re: Vultee Vengeance 'in RAF'; AZ Model 1/48-stavba pro MW

Příspěvekod novakow » 30 črc 2011, 20:37

Zdenále, nechval mě furt, ještě si budu o sobě myslet že sem bůhvíco :-D

Spitak: díky za fotky; on je problém spíš v modelu, protože mě nenapadá žádný rozumný způsob, jak by se mohly na pilotově sedačce nějak normálně znázornit pásy tak, aby "nerostly" z desky :?
Vojta Novák, KPM ZNOJMO
Hotovo: Silbervogel (Takom 1/72)
Shelf of shame: 20+
Běžte radeji lepit...
Arguing on the internet is like running in the Special Olympics. Even if you win, you're still retarded.
novakow

• Odpovědět s citací

Příspěvekod novakow » 31 črc 2011, 22:28

Velký okamžik je zde! :-D Přilepil jsem křídla a VOP k trupu. Vzhledem k relativně velkým mezerám mezi díly a mé nedůvěře ve vteřinové lepidlo jsem použil pětiminutový epoxid Alteco :)
DSCF2218.JPG

DSCF2219.JPG

Před přilepením křídel je třeba nezapomenout na nastříkání příslušné části trupu zinkchromátovoým odstínem, jde na něj totiž vidět přes otvor podvozku.
DSCF2213.JPG

DSCF2214.JPG
Také je třeba nezapomenout, že barva ještě není suchá... :-)

Teď mě čeká asi nejnáročnější část-ladění povrchu :? Už jsem začal na VOP a na malou spotřebu surfaceru na tmelení drobných prasáren si rozhodně stěžovat nemůžu :x
DSCF2216.JPG
DSCF2217.JPG

A na závěr menší porovnání velikosti... :mrgreen:
DSCF2226.JPG

Vojta Novák, KPM ZNOJMO
Běžte radeji lepit...
Arguing on the internet is like running in the Special Olympics. Even if you win, you're still retarded.
novakow

• Odpovědět s citací

Příspěvekod novakow » 01 srp 2011, 20:03

Dneska sem dal modelu oddechnout-jen jsem napatlal spoj křídlo-trup tmelem a věnoval se drobotině
DSCF2228.JPG
Kola ve stavebnici jsou oproti originálu velmi úzká, proto jsem je o 1 mm rozšířil. Při instalaci rozšíření doporučuji zeslabit vnitřní střed kola ať nepřekáží

DSCF2229.JPG
Disky kol jsou značně nehezké (velmi hezky řečeno), zalil jsem je proto surfacerem

DSCF2236.JPG
Zkompletované a začištěné podvozkové nohy. Čepy z injekčních jehel jsou nezbytností, jednak kvůli pevnosti (lepit je na tupo-dovolte abych se zasmál...), jednak kvůli chytání správné geometrie podvozku

DSCF2237.JPG
Slepená a vybroušená vrtule

DSCF2239.JPG
Motor vybarvený metodou ŽAVES

DSCF2241.JPG
V krytu vypadá relativně hezky, i když absence druhé hvězdice jde vidět

Vojta Novák, KPM ZNOJMO
Běžte radeji lepit...
novakow

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Ondřej Škarka » 01 srp 2011, 20:26

novakow píše: ...i když absence druhé hvězdice jde vidět

A to teda že dost... :?
Kolik na ten model padlo tmelu ??? Já bych řekl, že celá tuba. :shock: :grin: :grin: :grin:
Super výkon, já bych už tohle zahodil.
Ať se daří. [-o<

PS: Ten Spit vedle vypadá pěkně. =D> :grin:
Dokončeno 2025: (2) HAL Ajeet, TKS-D
Don't touch a single thing. — "Mutt" Summers's comment from the cockpit of the K5054 after maiden flight, 5th March 1936.
WALKAROUNDY!!!
Obrázek
Ondřej Škarka

• Odpovědět s citací

Příspěvekod D.Ritz » 01 srp 2011, 20:55

Hraješ si pěkně... škoda té chybějící druhé hvězdice motoru
Dušan Ritz
Obrázek

Všechno, co dobře začíná, obvykle špatně končí. Co začíná špatně, končí ještě hůř. (Murphy)
D.Ritz

• Odpovědět s citací

Příspěvekod novakow » 01 srp 2011, 21:51

Díky hoši :)
Celá tuba tmelu ještě nepadla, nicméně v porovnání s mými staršími modely je jeho spotřeba obrovská :lol:
Ad motor: kdyby byla nějaká alternativa v resinu tak bych ji možná použil, jenže není, takže... (a navíc to je recenzentní stavba, takže bych měl stavět z krabičky :) )
Vojta Novák, KPM ZNOJMO
Běžte radeji lepit...
novakow

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Pepa Novák » 02 srp 2011, 05:51

Moc pekne [-o< =D> .Take jsem jej zacal delat a tvuj postup je pro mne moc prinosny.Resinova alternativa motoru je.R-2600 dela Verlinden.
Pepa Novák

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Hančár Ladislav » 02 srp 2011, 09:23

Tona tmelu,kridla a vyskovky na tak mohutnom stvrtkovom modeli na tupo,to je teda dost tupe.Motor spracovanim a modelovostou mi pripomina stavebnice Frogu,ale tie boli vyrobene pred 40-timi rokmi a podvozkove nohy natupo ku kridlu ???? :shock: :shock: .Nie kazdy predsa ma naradie a schopnosti navrtat a osadit do podvozkovej nohy ihlu zo striekacky.A pritom,nemyslim,ze by to bolo technologiou vyroby formy,to sa predsa da urobit na mastri aj inak.Dalsi model od AZ usity velmi horucou ihlou a doslova odflaknuty,cim skor to dostat do predaja a zhrabnut peniaze.
Apropo,peniaze...chciet za toto na Hannants £ 49.99 je teda dost arogantne.(A teraz sa do mna kludne mozte pustit ,ze to nemusim kupovat,ze to nieje pre lepicov,...a inymi kecami podobneho typu)
https://laci-ltd.uk/en/
Hančár Ladislav

• Odpovědět s citací

Příspěvekod novakow » 02 srp 2011, 11:17

Hančár Ladislav píše:Tona tmelu,kridla a vyskovky na tak mohutnom stvrtkovom modeli na tupo,to je teda dost tupe.Motor spracovanim a modelovostou mi pripomina stavebnice Frogu,ale tie boli vyrobene pred 40-timi rokmi a podvozkove nohy natupo ku kridlu ???? :shock: :shock: .Nie kazdy predsa ma naradie a schopnosti navrtat a osadit do podvozkovej nohy ihlu zo striekacky.A pritom,nemyslim,ze by to bolo technologiou vyroby formy,to sa predsa da urobit na mastri aj inak.Dalsi model od AZ usity velmi horucou ihlou a doslova odflaknuty,cim skor to dostat do predaja a zhrabnut peniaze.
Apropo,peniaze...chciet za toto na Hannants £ 49.99 je teda dost arogantne.(A teraz sa do mna kludne mozte pustit ,ze to nemusim kupovat,ze to nieje pre lepicov,...a inymi kecami podobneho typu)

Velmi hezky napsáno :)
A i přes to všechno stránky Legata hlásají že je Vengeance vyprodaná
(ta cena je fakt šílená :shock: )
Vojta Novák, KPM ZNOJMO
Běžte radeji lepit...
novakow

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Hančár Ladislav » 02 srp 2011, 12:03

Fajn,sak to kupujte,ale ak vam nabuduce s krabicky AZ model vypadne kusok hovienka s navodom ,ako z toho spatlat nejakeho Zlina ktory este nikto nevyraba ,tak sa nedivte.A neviem ci to uz k tomu nesmeruje,az nato ,ze Vengeance este nesmrdi
https://laci-ltd.uk/en/
Hančár Ladislav

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Skřivan » 02 srp 2011, 14:29

Hančár Ladislav píše:Fajn,sak to kupujte,ale ak vam nabuduce s krabicky AZ model vypadne kusok hovienka s navodom ,ako z toho spatlat nejakeho Zlina ktory este nikto nevyraba ,tak sa nedivte. A neviem ci to uz k tomu nesmeruje,az nato ,ze Vengeance este nesmrdi

:grin: :grin: :grin: :grin:
Sorry, ale jinak jsem nemohl
Skřivan

• Odpovědět s citací

Příspěvekod novakow » 04 srp 2011, 14:22

Světlo na konci tunelu...? :-k
Už zbývá "jen" dorývání a můžu jít směle surfovat... :?
Přílohy
DSCF2330.jpg
Vojta Novák, KPM ZNOJMO
Běžte radeji lepit...
novakow

• Odpovědět s citací

Příspěvekod spitak » 04 srp 2011, 14:44

Sisyfos by měl radost!
Honza "spitak" Ivanega
něco z dokončených: CF-104, Hasegawa, F-5E Tiger II, HB, Folland Gnat T.1, Airfix.
rozestavěno: 2×Supermarine (Spitfire Mk.VIII, Seafire Mk.II), Mitchell Mk.II, Frog. Vše 1:72. A k tomu C-160 Transall 1:250.

"Ve světě šílenců jsou blázni ti zdraví."- Philip Kindred Dick
spitak

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Marian Holly » 04 srp 2011, 15:19

Hančár Ladislav píše:Tona tmelu,kridla a vyskovky na tak mohutnom stvrtkovom modeli na tupo,to je teda dost tupe.Motor spracovanim a modelovostou mi pripomina stavebnice Frogu,ale tie boli vyrobene pred 40-timi rokmi a podvozkove nohy natupo ku kridlu ???? :shock: :shock: .Nie kazdy predsa ma naradie a schopnosti navrtat a osadit do podvozkovej nohy ihlu zo striekacky.A pritom,nemyslim,ze by to bolo technologiou vyroby formy,to sa predsa da urobit na mastri aj inak.Dalsi model od AZ usity velmi horucou ihlou a doslova odflaknuty,cim skor to dostat do predaja a zhrabnut peniaze.

Neviem kedy si ti chlapci v AZ Model uvedomia, ze s takymto "marketingom" t.j. byt s typom prvy bez ohladu na kvalitu sa im vrati ako bumerang a obdrzia dozivotny titul "shrot-run company". Sucasne kazia dobre meno ostatnym ceskym vyrobcom modelov, ktory nie su sice taky rychli, ale pripravu modelu neodflaknu. To iste urobili s 1/48 Ki-48 Lily, paskvil za $80, tie chyby co su tam sa nedaju absolutne nicim ospravedlnit. Od tej doby su u mna v kategorii "Trumpeter" t.j. hit&miss money-hungry company. Na Hyperscale bolo niekolko debat na tuto temu a ludkovia su dost nasr... Jedine 2 pozitivne body=vyber typu a meritko.
Banzai!
Marian
in The Big Apple
Marian Holly

• Odpovědět s citací

Příspěvekod novakow » 04 srp 2011, 15:38

spitak píše:Sisyfos by měl radost!

Tak snad nepadnu na držku těsně před vrcholem... :|
Vojta Novák, KPM ZNOJMO
Běžte radeji lepit...
novakow

PředchozíDalší

Odeslat odpověď

Zpět na Rozestavěno