Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Plastikové modelářství ‹ Letadla ‹ Rozestavěno
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Čs. Spitfire LF.Mk.IXe, 1/32, Pacific Coast Models

In-progress builds
Odeslat odpověď
  • Odpovědět s citací

Re: Čs. Spitfire LF.Mk.IXe, 1/32, Pacific Coast Models

Příspěvekod Martin Janoušek » 14 bře 2009, 07:22

Josef Blažek píše:Už se těším až bude hotovej

To asi Milan taky. :grin: :grin: :grin:

Milane, slyšels v Plzni přednášku Zdeňka Hurta o našich poválečných spitech? Prý chystá knížku. Moc výživné i z modelářského pohledu, informace o přestříkaných znacíh, popiskách, barvách kuželů, lemech znaků, různém odstranění zbraním atd.
MiGy-21MF 1:48 hotovo 9413, Rozestavěné MF: 9805 a 7702+(Tatra141) MiG-21PFM:7909
Martin Janoušek

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Milan Holzapfel » 14 bře 2009, 11:53

Jo taky se těším :grin: :grin:
Martine bohužel neslyšel (poslal jsem SZ).
Abyste neřekli, že se flákám ta pár fotek z pokusu o přerytí a nýtování. Ta hmota je taková zvláštní, jakoby se po projetí jehly snažila spáru "zavřít", což mi činilo potíže při naznačování rychlošroubů uříznutou injekční jehlou (díky Kubrte za tip!). Nestačilo jen vtlačit nástroj, naznačený kroužek se muselo projet ještě jehlou jinak se po následném přebroušení téměř ztratilo. Při jeho průměru to bylo fakt potěšení. #-o Zajímalo by mě jestli má Kubrt podobnou zkušenost :?:
Přílohy
nyt00.jpg
některé "zbraně" pro boj s rytím a nýtováním :-)
nyt01.jpg
trefit přesně střed rychlošroubů jehlou a vyvrtání vrtákem 0,2mm byla taky lahůdka. Průměr inj. jehly jsem zvolil stejný jako byly naznačeny šrouby v původním rytí. U tří zámků pod výfuky jsem zkusil větší průměr, ale není to ono - výfuky to snad zamaskují.
nyt02.jpg
přerytí a onýtování horní poloviny křídla zato byla pohoda, na rozdíl od dolní poloviny, kde bylo rytí rozplizlé a nedolité, zvlášť v místě přední části centroplánu (ještě není hotovo)
nyt03.jpg
nýtování v místech spoje polovin trupu bude doplněno po jejich slepení, možná až do surfaceru (není nutno tak tlačit na nýtovací kolečko)
nyt04.jpg
smerovka.jpg
ukázka, že obtisky na správnou směrovku sedí přesně (viz. fotky na první straně)
"Myslel jsem, že blbě vidím a .. doktor mi to potvrdil. Teď už v klidu stavím tak jak vidím!"
Rozestavěno (některý už dlóóuho): čs. Spitfire LF Mk.IXe 1/32 , Bloch MB 152C.1, 1/32, P-51D Mustang, 1/32 - Dragon
Milan Holzapfel

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Martin Šlégr » 14 bře 2009, 12:49

Milane, máš to opravdu moc pěkně rozpracované a těším se na finální tvar :P Nebudu předbíhat a ať se Ti daří :)
Martin Šlégr

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Martin Černý 'Černoch' » 14 bře 2009, 17:21

Moc pěkný Milane. Dnes jsem donýtoval a jehlou opravoval 1/48 Special hobby Spita V.c . Taky jsem měl obavu z plastu, opět měkký jak žvejka, tak jsem jehlou vždy po zatlačení mírně pootočil sem tam a vlastně proryl šroub. Šrouby zůstaly, zatím, snad je po přebroušení nebudu muset opravovat.
El Negro
KPM Kaznějov
http://www.armycast.cz/
Martin Černý 'Černoch'

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Michal Šourek » 15 bře 2009, 01:23

Nezapomeňte odbrousit oválnou bouli na krytu potenciálního vnějšího kulometu. Vzhledem k tomu, že verze E tyto zbraně neměla, ale kaslíky zůstaly, byla by (a je) zbytečná.

MŠ
Michal Šourek

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Milan Holzapfel » 15 bře 2009, 08:49

Michale díky za upozornění. Na fotce není finální podoba křídla i když je boule už částečně zbroušena (na výlisku je velmi, velmi výrazná) a přijde pryč úplně. Stejně jako výstupky na kulometných krytech a otvory na nábojnice na spodní ploše křídla.
"Myslel jsem, že blbě vidím a .. doktor mi to potvrdil. Teď už v klidu stavím tak jak vidím!"
Rozestavěno (některý už dlóóuho): čs. Spitfire LF Mk.IXe 1/32 , Bloch MB 152C.1, 1/32, P-51D Mustang, 1/32 - Dragon
Milan Holzapfel

• Odpovědět s citací

Příspěvekod komisař » 15 bře 2009, 11:32

Milane, s nýty a rychlozámky vypadá povrch Spitu luxusně. Jen tak dál a bude z něj moc hezký model. :)
Petr Koliba - bývalý člen bývalého klubu KPM Apolo Kopřivnice

"Nemo me impune lacessit."
komisař

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Michal Šourek » 15 bře 2009, 13:02

Milan Holzapfel píše:Michale díky za upozornění. Na fotce není finální podoba křídla i když je boule už částečně zbroušena (na výlisku je velmi, velmi výrazná) a přijde pryč úplně. Stejně jako výstupky na kulometných krytech a otvory na nábojnice na spodní ploše křídla.

Jasně, to s tím souvisí. Dalšími odchylkami jsou jiný typ zaměřovače (Mk.II), absence světla za anténou na hřbetě, prutová anténa pod P křídlem a ponechání vnitřních konstrukcí bez nátěru výjma prostoru mezi přístrojovkou a přepážkou, na které visí sedačka, ten je šedozelený. Dobrou pomůckou je WWP na Spita 9, kde je i výkres dělaný podle (ex)kbelského stroje.

M.
Michal Šourek

Předchozí

Odeslat odpověď

Zpět na Rozestavěno