Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Plastikové modelářství ‹ Letadla ‹ Rozestavěno
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

MiG-21bis in 72nd scale - WIP

In-progress builds
Odeslat odpověď
  • Odpovědět s citací

Re: MiG-21bis in 72nd scale

Příspěvekod Pepík » 23 bře 2025, 10:50

Kedves Gábor! Gratulálok. Ön a Mig-21 legnagyobb szakértője a mi és a klingon univerzumban. Senki sem hasonlítható hozzád. Nem vagyunk méltók rád.
Nem érdemelünk meg téged. Nem értem, hogyan élhettünk volna a munkád nélkül.
Most végre tudom, mi a különbség az Izdelije 358 és az Izdelije 1254 között.
Az a végtelen öröm.
Gyerünk. Ne add fel a szemünket.

Milý Gabore! Bravo . Jsi největší odborník na Mig-21 v našem i v klingonském vesmíru . Nikdo se Ti nevyrovná . Nejsme Tě hodni .
Nezasloužíme si Tě . Nechápu , jak jsme mohli žít bez Tvé práce .
Teď už konečně znám rozdíly mezi Izdělije 358 a Izdělije 1254 .
Ta nekonečná slast .
Pokračuj . Nepolevuj . Otevři nám oči .
Pepík

• Odpovědět s citací

Re: MiG-21bis in 72nd scale

Příspěvekod ya-gabor » 25 bře 2025, 14:38

Pepík píše:Kedves Gábor! Gratulálok. Ön a Mig-21 legnagyobb szakértője a mi és a klingon univerzumban. Senki sem hasonlítható hozzád. Nem vagyunk méltók rád.
Nem érdemelünk meg téged. Nem értem, hogyan élhettünk volna a munkád nélkül.
Most végre tudom, mi a különbség az Izdelije 358 és az Izdelije 1254 között.
Az a végtelen öröm.
Gyerünk. Ne add fel a szemünket.

Google helped to translate your uncomprehendible comment into an understandable English language.
Your words are flattering and far too kind! You make me blush! Thank you so so much!!!

Accidentally I found this sensational drawing by Jan Bobek which was received few years ago signed by a kit manufacturer.
As can be seen the E bunny was studying very carefully my book “Everything you always wanted to know about MiG-21 but were afraid to ask”. But it seems they missed out on many sections of the book. (There are few pages about different Izdeliya versions.)
It is possible that this was due to the fact reminded to me previously that: “all my provided information is simply crap and nonsense which makes designers at the company angry and they don’t even bother read them. . .”
Thanks again for your great comment!

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Google pomohl přeložit váš nesrozumitelný komentář do srozumitelné angličtiny.
Vaše slova jsou lichotivá a až příliš laskavá! Kvůli tobě se červenám! Děkuji mnohokrát!!!

Náhodou jsem našel tuto senzační kresbu Jana Bobka, kterou před několika lety obdržel podepsanou výrobcem stavebnice.
Jak je vidět, králíček E velmi pečlivě studoval mou knihu „Vše, co jste vždy chtěli vědět o MiGu-21, ale báli jste se zeptat“. Ale zdá se, že vynechali mnoho částí knihy. (Existuje několik stránek o různých verzích Izdeliya.)
Je možné, že to bylo způsobeno skutečností, která mi byla dříve připomenuta, že: „všechny mé poskytnuté informace jsou prostě kecy a nesmysly, které rozzlobí designéry ve firmě a ani se neobtěžují je číst...“
Ještě jednou děkuji za váš skvělý komentář!

Best regards
Gabor
Přílohy
MiG-21 bis K12 13.JPG
ya-gabor

• Odpovědět s citací

Re: MiG-21bis in 72nd scale - WIP

Příspěvekod FiSe » 25 bře 2025, 15:08

Mimo misu: dovolil jsem si upravit nazev tematu, aby odpovidalo gaborove definici 'o cem to je' a cetnym dotazum ostatnich uzivatelu 'o co, vlastne, gou'
Hoch Habsburg
FiSe

• Odpovědět s citací

Příspěvekod happy » 25 bře 2025, 16:25

Toto je snad už na nějakou medikaci ...? :o
Fortiter in re, suaviter in modo.
happy

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Jeňýk » 25 bře 2025, 19:59

Jen chlastej, kamaráde, vy byste nás takhle nehostili.
Jeňýk

• Odpovědět s citací

Příspěvekod RomanV » 26 bře 2025, 07:37

Jeňýk píše:Jen chlastej, kamaráde, vy byste nás takhle nehostili.

Teď jsi zabil Jeňýku :grin:
https://youtube.com/shorts/0uxoMDu9Jx0? ... G56bw5TMBS
Lokaji! Ohlašte své paní že přišel Antonio Serutti.!
-"Má smutek. Nepřijímá!"
RomanV

• Odpovědět s citací

Příspěvekod ya-gabor » 27 bře 2025, 16:27

Just released CAD images clearly show that it is Hybrid MF/bis version where only the distinct №7 fuel tank on the spine and a new air intake identifies it as a bis, together with the “Pion” antennas.

Sad to see that after almost 15 years since the release of the ill-fated 48 th scale version lessons were not learned and only a Hybrid MF/bis version was produced.

On the CAD images one can also see the ASO-2 flare dispenser container (Part K7) under the engine section. Unfortunately the designers did not look at photos from the Afganistan war where this container was used. The photos clearly show its true shape and not the fiction as provided in this set. Have to add that the ASO-2 dispenser was used exclusively in the Afgan war!

Právě zveřejněné obrázky CAD jasně ukazují, že se jedná o hybridní verzi MF/bis, kde pouze zřetelná palivová nádrž №7 na hřbetě a nový přívod vzduchu ji identifikují jako 21bis spolu s anténami „Pion“.

Je smutné vidět, že po téměř 15 letech od vydání nešťastné 48. verze jsme se nepoučili a byla vyrobena pouze Hybridní verze MF/bis. :'-( :!:

Na obrázcích CAD je také vidět nádoba dávkovače světlic ASO-2 (část K7) pod motorovou částí. Bohužel se konstruktéři nepodívali na fotografie z války v Afghánistánu, kde byl tento kontejner použit. Fotografie jasně ukazují jeho skutečný tvar a ne fikci, jak je uvedena v této sadě. Nutno dodat, že dávkovač ASO-2 byl používán výhradně v afganské válce!

Best regards
Gabor
Přílohy
IMG_3488.jpeg
IMG_3483.jpeg
IMG_3487.jpeg
IMG_3486.jpeg
IMG_3489.jpeg
IMG_3484.jpeg
ya-gabor

• Odpovědět s citací

Příspěvekod ya-gabor » 28 bře 2025, 11:54

I fully understand the artistic freedom of a painter. One has to know that Hungary has an almost completely flat landscape with very few small hills. In comparison to this he illustrated the ugly yellow airframe of “1904” surrounded by high mountains, possible looking at some photos of High Tatra mountains and making a copy of them.

This is a joke!!! :D :-D :) :lol:

In the INFO publication every months there is a detailed analysis of the art work for new releases, you can buy it separately as a poster. The company authors here describe in detail every historic aspect of where and why and what is the location of the given boxart. Looking forward to the explanation how the Hungarian MiG-21bis was dodging radar detection at extremely low level in valleys of high mountains, like USAF F-15’s do in Scotland.

Cutting about a meter from the pitot so that the illustration fits into boxart dimensions you can attribute as a rivet-counting from me. (:) :lol: (:) : ) : ) : )

Plně chápu uměleckou svobodu malíře. Člověk musí vědět, že Maďarsko má téměř úplně rovinatou krajinu s velmi malým počtem malých kopců. Ve srovnání s tím ilustroval nevzhledný žlutý drak letadla z roku 1904 obklopený vysokými horami, přičemž si mohl prohlédnout fotografie Vysokých Tater a vytvořit jejich kopii.

To je vtip!!! :D :-D :) :lol:

V publikaci INFO je každý měsíc podrobný rozbor výtvarného díla pro novinky, můžete si jej zakoupit samostatně jako plakát. Autoři společnosti zde podrobně popisují každý historický aspekt toho, kde a proč a jaké je umístění daného boxartu. Těšíme se na vysvětlení, jak se maďarský MiG-21bis vyhýbal radarové detekci na extrémně nízké úrovni v údolích vysokých hor, jako to dělají F-15 USAF ve Skotsku.

Řez asi metr od pitota, aby se ilustrace vešla do rozměrů boxartu, ode mě můžete připsat jako nýtování. :lol: (:) :lol:

Best regards
Gabor
Přílohy
MiG21bis.jpg
ya-gabor

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Atlis » 28 bře 2025, 12:27

Gabor, your insights are valuable, but you really should consider going out and touching grass. (:)

That boxart is great.
Marian "Atlis" Cihoň

Й*б*на р**ня
Atlis

• Odpovědět s citací

Příspěvekod FiSe » 28 bře 2025, 12:49

Gabor...a jak se ten MiG dostal, trebas, do Fairfordu v roce 1993? To ho tam husari privezli na ponikach, nabo jak?
Hoch Habsburg
FiSe

• Odpovědět s citací

Příspěvekod ya-gabor » 28 bře 2025, 13:46

FiSe píše:Gabor...a jak se ten MiG dostal, trebas, do Fairfordu v roce 1993? To ho tam husari privezli na ponikach, nabo jak?

Yes, that was a super secret mission and they flew first to Scandinavia, then to Scotland and down to Fairford, flying extra low over rivers since Hungarians are so stupid that they could find the way only if navigating / following river beds. :D :) (:)

Yes, it is a nice art-work, a nice What-If for a MiG-21MF with "Cápeti" scheme! :lol: :lol: :lol:

Sorry! I am off for the weekend away from internet on a Banzaiiiii project so will not be able to contribute here. But I am sure you will be happy with this. :D :-D :) (:) Have fun!!!! I will most certainly have a great modelling weekend! 8-) 8-)

Best regards
Gabor
ya-gabor

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Vl.Šulc » 30 bře 2025, 12:57

Gábore, mohl bys nějak stručně a jasně objasnit, co je podle Tebe na té stavebnici špatně?

Můžeš to klidně napsat i maďarsky, já si s tím poradím, a ostatní diskutující určitě také. Hlavně piš k věci a vynech informace o tom, co jsme udělali špatně před patnácti lety a co na jiných stavebnicích, než na tomto MiGu-21bis 1/72.
Vl.Šulc

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Michal Dub » 30 bře 2025, 16:22

Gáborovi je třeba poděkovat za reklamu, já jsem nahlodán si ten “hrozný model” pořídit, i když na nám nelítali naši.
Jsem líný nevyhraněný modelář 40+. Stavím pomalu a nekvalitně a přesto mě to občas baví.
Rozcestník na moje stavby na MF: Roční rekapitulace staveb letadel čs. pilotů
MF oblíbené skupinovky: MiG-21 v čs. službách, 80. výročí SNP, B-534 do každé vitrínky
Michal Dub

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Vl.Šulc » 30 bře 2025, 16:53

Ale lítalo to u nás. Bohužel (:)
Vl.Šulc

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Navrátil » 30 bře 2025, 17:31

Můžete mi někdo vysvětlit, co je této verzi "21" tak speciálního, že je kolem toho takový humbuk? Podotýkám, že "21" je naprosto mimo můj zájem. Nic o ní nevím. Poznám jí to jo, ale jinak nepolíbený, tak prosím vysvětlení nějak "v kostce". A dělá to v tomto měřítku vůbec někdo další?
Navrátil

PředchozíDalší

Odeslat odpověď

Zpět na Rozestavěno