Ještě jedno upozornění ke kabinkám. Ten acetát od RB, který je pro Revell sice napravuje chybný tvar čelního štítku, ale odsuvná část překrytu je stejná jako u původního výlisku Revellu a měla by být snad delší. Pokud si to dobře pamatuju, tak to nějak popisoval LiborJekl při stavbě v modeláři, kde od RB použil právě štítek a zbytek si vytáhl z folie sám. Jak velký je rozdíl v délce a jestli to má vůbec smysl řešit, to už netuším...
Revellu úplně chybí ten přesah odsuvného dílu přes hřbet a to je hodně viditelná a na pohled největší vada modelu. Bohužel opravitelná jedině tím, že se použije alternativní kabinka. RB na Revell to neřeší, snad by šla naroubovat kabinka určená na Airfix nebo Armu. Nebo se kokpit otevře, to sice ten odsuvný díl neprodlouží, ale není to tak vidět. Akorát to pak zase odhaluje ten opravdu bídný kokpit, takže je pro změnu nutné řešit ten.
BEZVÝHRADNĚ STOJÍM ZA IZRAELEM
Pracujte pečlivě, nespěchejte, dokonalý vzhled modelu záleží jen na Vás. :)
Díky za info, upravil jsem kokpit CMK, který nepamatuje na to, že se mezi boky nad konstrukcí musí vejít přístrojová deska (základ použitý z modelu doplněný leptem a posunul jsem i zadní přepážku vpřed, abych vytvořil tu část pod posuvným krytem.
Michale, u toho Hurricanu E/LB941 na levé straně trupu kamuflážní pole obchází znak, jako by tam byl zamalovaný původní znak, ale barvou se neodlišuje. Já bych rád LB941 postavil.
Sice dobrá práce, ale jsi si jistý, že je to posunutí zadního dílu správné? Totiž jde o to, jestli na Revellu je kratší jenom ten posuvný díl překrytu nebo celý kokpit. Neměřil jsem to, ale mám za to, že krátký je jenom překryt. Zkus to změřit nebo porovnat třeba s Armou. Ještě je kdyžtak čas to napravit.
BEZVÝHRADNĚ STOJÍM ZA IZRAELEM
Pracujte pečlivě, nespěchejte, dokonalý vzhled modelu záleží jen na Vás. :)
No když se s tím kokpitem na Revella pachtíš tak proč jsi to rovnou neudělal rovnou takhle? Jináč z mého pohledu nějak tunit Revellova Hurriho je naprosto zbytečné a věnoval bych ho nějakému kroužku modelářů školního věku.
Revell ma kabinu dlouhou spravne, chybel mu tam jen ten schod. Az slepim trup, tak to dotahnu tmelem.
To Standa - Revell lepim z duvodu uvedenem na zacatku tematu. Dokonce jsem ho sel znovu koupit. Jasne, ze Arma je lepsi, o tom zadna. Jinak ve vedlejsim tematu lepi jeste vetsi uhnoje, ty by nebrali ani v krouzku. Treba Beau od Frogu je hodne hard core....
Ahoj, sorry za "hacknutí" tématu, ale nedávno jsem to řešil na svém pomocí samolepící hliníkové pásky, tak to berte jako jednu z možností.... Ať se daří, rozjeté to máte pěkně. L.
Libor Jekl píše:Ahoj, sorry za "hacknutí" tématu, ale nedávno jsem to řešil na svém pomocí samolepící hliníkové pásky, tak to berte jako jednu z možností.... Ať se daří, rozjeté to máte pěkně. L.