S těmi znaky na PM tedy nevím... dle vzpomínky majora v.z. Jana Skora měly verze PM znaky všechny. Tento pilot také přelétával stroj č. 1042 do Kbel a nesl znak pluku.
Taky bych se přidal, ale když vidím že zde jako vyzyvatel figuruje Speedy Filip, tak jen smutně sklopím zrak a nechám to plavat . Od čtvrtka do nedělního večera to stejně nikdy nestihnu . Tož kdyby to tak bylo otevřené cca půl roku, to bych se přidal a rád.
Ještě něco k tématu: cca před 2 roky jsem stavěl 19-ku od starých KP, tak si dovolím tu trochu poučovat a dát pár rad ohledně zdrojů doplňků. Komu se nechce čekat na doplňky přímo pro nové KP, tak s tímto by asi taky nešlápl úplně vedle. Pitotka a laufy od Master Model(kombinace kovu a resinu), resin sedačka od Pavly, tatáž firma dělá pro staré KP i kompletní resin. interiér a nakonec i plechy od Extratechu. Ty jsou sice taky na old KP, ale tipoval bych, že i tak bude jeich výtěžnost poměrně vysoká. No a co se se podkladů týče, já používal publikaci od 4+. Určitě ale bude k máni i něco dalšího. Buď kit.
To Pelant Jirka a ostatní - tady nejde o rychlostavbu. Jde o časově neomezenou skupinovku. Takže se přidejte kdo chcete a máte chuť se přidat. Já to taky nebudu hrotit, už taky nejsem nejmladší.
"Věřím v Boha a své pistole." - škpt. Václav Morávek "Deus vult!" - pokřik křižáků před bojem s nevěřícími "Jdi, poutníče, a zvěstuj Lakedaimonským, že my tu mrtvi ležíme, jak zákony kázaly nám." - epitaf mrtvým hrdinům Sparty po bitvě u Thermopyl
"Věřím v Boha a své pistole." - škpt. Václav Morávek "Deus vult!" - pokřik křižáků před bojem s nevěřícími "Jdi, poutníče, a zvěstuj Lakedaimonským, že my tu mrtvi ležíme, jak zákony kázaly nám." - epitaf mrtvým hrdinům Sparty po bitvě u Thermopyl
Parádní téma a kvituju, že se zde budou oba modely konečně také stavět, místo hodnocení kvality provedení, použité technologie a teoretizování o obchodní strategii výrobců
Docela by mne lákalo připojit se s dvojicí vietnamských Migů-17/19, ale mám toho rozdělaného tolik, že je to teď nad moje síly. Budu tedy jen sledovat a možná se do toho v pravou chvíli vložím...Ať jde všem zúčastněným práce od ruky.
Marcelo, mám to taky tak. Dodělám resty a je jich moc a hurá na MiG-19. Dlouhodobě se mi líbí čs.Mig-19 v kamufláži. Vrak tohoto stroje je ve Vyškově. Škoda, že neznám fotky, kdy i v této kamo létal nebo byl na statice.
Myslel som si, že MRP-277 by mohla byť správnou farbou do cockpitu k dekálom zo stavebnice, ale je moc bledá. Tak som k nej primiešal trochu červenej a tmavšej modrej a som cca spokojný.
Novou "19" od KP mám doma a také se na ní časem chystám, takže to tady budu sledovat a budu se snažit i něco naučit. Jen chci požádat, kdyby měl někdo nevyužité dekály na ruskou mašinu MIG-19S, rád se jich ujmu (na ceně se domluvíme). Zrovna ale tu akrobatickou, co dělá přímo KP, tu nemyslím. Já dělám jen letouny, které byly u bojových útvarů.
Vertikálne presadenie prednej časti, čo spomínal Černoch, som si všimol aj ja
a rozmýšľal som, čo ma vlastne drží, že to nedokážem zrovnať silou - nakoniec mi vyšlo, že je to zvislá prepážka. Tak som ju trochu zrezal na týchto miestach:
a myslím, že teraz to už pôjde zarovnať.
Aplikácia dekálov bočných prístrojových panelov a prístrojovej dosky mi priniesla chvíľky hlbokého zamyslenia, že ako to autor asi myslel... Napokon zvíťazila nálada "žáves" a poukladal som to, ako najlepšie som vedel.
Všetky dekály som ešte na papieri orezal, aby som nemal žiaden okrajový film. Pravá strana bola ešte vcelku bez vážnych záhad:
Ľavá strana bola väčšou záhadou... Niekoľko krát som si pozrel fotky čínskeho vraku vo walkarounde na aircraftresourcecenter a nakoniec som sa rozhodol dať to takto:
Bočný dekál som ale musel ešte orezávať priamo na mieste.
Inak, ak niekto chce použiť dekály, tak odporúčam počkať s lepením kniplu na neskôr. Aj tak má byť inej farby, než interiér.
Dekál prístrojovky zostal pe mňa záhadou, ktorú azda nejako vyriešim neskôr...(???????)