Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Plastikové modelářství ‹ Letadla ‹ Rozestavěno
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

SC-1 Seahawk 1/72

In-progress builds
Odeslat odpověď
  • Odpovědět s citací

Re: SC-1 Seahawk 1/72

Příspěvekod Martin Novák » 14 dub 2017, 14:47

Dík za informační záskok, kdybych věděl jak, tak opravím název. Naivně jsem si myslel, že ten model má každej. Je to za pár kaček, leželo mi to doma asi 20 let a stále je to k mání v hračkárnách. Není to úplně zatraceníhodnej model. Hlavní díly pasujou dobře, tenký odtokovky a docela odpovídá výkresům. Ty ale moc neodpovídají realitě. To už je ale na každým, jak moc si to pustí k tělu :)
...skrz Zabadea, sluhu jeho. A tu se roznesou zvěsti o věcech jež sešly na scestí a nastane veliké zmatení. A nikdo nebude věděti, kde vězí ony věcičky na rafiové bázi s odtokem. V ten čas přítel ztratí příteli kladivo a mladí nebudou věděti, kde leží věci jejich otců, jež tam otcové odložili včera zvečera. Asi v osm hodin....
Martin Novák

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Marder » 14 dub 2017, 17:07

Antares díky, úplně stačí. Martine díky za info.
Montážní linka a lakovna:
Hetzer http://www.modelforum.cz/viewtopic.php?f=58&t=65499
Hotovo:
Demag, King Tiger II, Pz.Kpfw.38(t) Ausf.B, Pz.Befw.38(t) Ausf.G, 15cm s.IG.33 auf Pz.I B, Pz.Kpfw.38(t) Ausf.E/F-G, Sd.Kfz.251/10C, Flakpanzer 38(t), 7,5 cm horský kanón vz. 15, 3.7 cm, KPUV vz.37 typ M + 3,7 cm PAK 37(t), Tiger I, Hetzer "Pražačka"
Marder

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Martin Novák » 22 dub 2017, 04:54

Tak tři měsíce práce za mnou a jen mírný pokrok. Víceméně hotové přechody křídlo trup. Docela nešťastná partie. Sice k sobě docela sedí a s geometrií taky snad není problém ale přiléhající díly mají zaoblené hrany a dělící linie je zvlášť dole dost nešťastně umístěná. Ke křídlům jsem dolepil a dotmelil 0,25 destičky a z trupu jsem vzal 0,5 mm šponu. Pomohl jsem si šuplerou aby to bylo pravidelný.
CIMG3434.JPG

Tím jsem odstranil obliny, dal modelu správný rozpětí a hlavně trochu zmenšil moc velký přechody. Horní strana až ke slotu bude snad v pohodě. Na slotu budu muset tmelit protože dosahoval až ke trupu. Na trupu byla přední část přechodu docela rozplizlá a dalo dost práce udělat ostrý detail.
CIMG3509.JPG

Největší problém je spodek kde jde dělící linie v ploše a budu to muset čistě vyretušovat.
CIMG3506.JPG

Dále jsem přeryl a onýtoval boky trupu. Bohužel to neumím vyfotit tak aby tam bylo něco vidět, tak mi budete muset věřit, že je to křivý jak prase :-D . Naštěstí to ani není moc vidět a nevím jestli to dokážu nastříkat tak aby to všechno nezmizelo. Největší pakárna byly nové větrací prolisy za sběračem výfuku.
CIMG3501.JPG

CIMG3498.JPG

CIMG3496.JPG

No a vytvořil jsem "turbo" s výfuky.
CIMG3504.JPG

CIMG3503.JPG

CIMG3502.JPG

...skrz Zabadea, sluhu jeho. A tu se roznesou zvěsti o věcech jež sešly na scestí a nastane veliké zmatení. A nikdo nebude věděti, kde vězí ony věcičky na rafiové bázi s odtokem. V ten čas přítel ztratí příteli kladivo a mladí nebudou věděti, kde leží věci jejich otců, jež tam otcové odložili včera zvečera. Asi v osm hodin....
Martin Novák

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Jakub Vilingr » 22 dub 2017, 05:57

To vybrání za klapkama je skvěle zmáknuté. Pokud by se ti zdály nýty moc jemné, není problém je "opíchat" jehlou, ale připrav se na dvě tři bezesné noci :-D Tahle stavba je skutečně velmi inspirativní ;-I
Kubrt
Modelplac
Instagram
Facebook
Průvodce světem plastikového modeláře
Průvodce světem plastikového modeláře 2
Jakub Vilingr

• Odpovědět s citací

Příspěvekod onysx » 22 dub 2017, 08:19

Kdysi jsem to jako vydanou novinku postavil.byla to jen krabka ale celkem slusne to za ty penize a vynalozene usili pasovalo.jen kabinka byla takova dost hruba ale jak rikam vypadalo to mezi ostatnima na policce dost dobre.stejne jako celostribrne Pogo od Kp.sleduju s napetim a tesim se na konecny vysledek.bude to parada!
Roman Pavlů,KPM Brněnec, koordinátor pro oblast východ

"Čas je pouze relativní pojem. Důležitý je zda chceš ležet nebo modelařit!" :wink:
Rozpracováno:2x Fw-190A-4, Ju-88A-4,H.Hurricane mk.IID,G.Meteor mk.I, Bf-109 G-6,..........atd.
Hotovo 2019: Fw-190 A-3 Eduard
P-39 Q Eduard
Hotovo 2020: 2x Fw-190 A-5 Eduard
onysx

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Martin Novák » 22 dub 2017, 14:08

Díky. Co se píchání nýtů týká rozhodnu se po surfu ale nevylučuju to. Noční práce se nebojím a v tom co už to sežralo času to bude jen zlomek. Možná se to časem naučím a budu nýtovat po surfu. Tohle je teprve druhej kousek kde to zkouším, budoucnost ukáže.
Martin Novák

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Martin Jursa » 22 dub 2017, 15:04

Nadherna praca Martine!
Obrázek
Martin Jursa

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Jarda Rankl » 22 dub 2017, 21:32

Skvělá práce, koukám s otevřenou pusou...... :!:
Je lehké házet bomby na lidi, kteří se nemohou bránit, ale něco jiného je takový výlet, když je ve vzduchu ještě někdo, kdo má proti tomu námitky.
Jarda Rankl

• Odpovědět s citací

Příspěvekod sakisen » 23 dub 2017, 07:16

Moc pěkně pokračješ, jen čumím.. :)
Hotovo 1/72: Avia B-35.1, Saab J-21A, F4U-1D Corsair, Hawker Tempest,
Dále na modelforu: Kyushu J7W1 Shinden, Curtiss SC-1 Seahawk, Focke.Wulf Fw 190A-8, Messerschmitt Bf 110 G-4
Hotovo 1/144: 2x MiG-21 1/144
sakisen

• Odpovědět s citací

Příspěvekod foxbat » 23 dub 2017, 15:28

Moc hezká práce. Modelařina jak má být. =D>
Musel jsem to napsat!!!!

Zdeněk Pomajbík

[ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ]
foxbat

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Martin Novák » 03 kvě 2017, 01:34

Díky za podporu. Dal jsem se do kabiny. Sedačka mi nevyšla úplně podle představ-ta bederní šikmina je asi o něco větší než měla být-ale předělávat už to nebudu. Naopak, namnožím si jí a výhledově použiju např. v P-39 a Hellcatu. Je to takový standardní US typ.
CIMG3512.JPG

CIMG3513.JPG

CIMG3514.JPG

Pral jsem se taky s krytem kabiny. Neštěstí. Chtěl jsem zachovat alespoň přední část kvůli umístění anténího stožárku. Kabina sice vpadá hrubá ale má zejména hrubé (a špatně umístěné) rámování na líci kopírované hrubými propadlinami z rubu. Musel jsem tedy brousit jak zvenku tak zevnitř a je z toho jen šlupka. Tak čelní štítek zatím drží, ještě ho čeká koupel v sidoluxu a lícování k trupu. Na zadní části se po vynaložení značnýho úsilí objevily praskliny. Málem jsem s ní taky prasknul ale nic, čeká ji druhý život ve formě kopyta. Ona objektivně ten pokus dát jí trochu správný tvar nemohla přežít. Teď ještě musím splašit durofol protože mi na tom visí více projektů.
CIMG3510.JPG

CIMG3511.JPG

No a začal jsem skrečovat interiér. Levá strana je až na nějakou kabeláž a blok s pákami ovládání motoru asi hotová. Protože na mých fotkách není nic vidět, použil jsem tentokrát stativ. Tak snad je to lepší. Pak už asi jedině denní světlo.
CIMG3518.JPG

CIMG3519.JPG

CIMG3520.JPG

CIMG3521.JPG

CIMG3523.JPG

Martin Novák

• Odpovědět s citací

Příspěvekod onysx » 03 kvě 2017, 03:44

No tak tohle je neskutecna parada!!na tohle ja koule nemam a mit nikdy nebudu.jak vzdycky rikam kamaradovi u jeho us truck pojektu-Ty jsi ale pacient!!martine opravdu nechapu jak tohle dokazes.tesim se opravdu na finale.bude to luxus model! [-o<
Roman Pavlů,KPM Brněnec, koordinátor pro oblast východ

"Čas je pouze relativní pojem. Důležitý je zda chceš ležet nebo modelařit!" :wink:
Rozpracováno:2x Fw-190A-4, Ju-88A-4,H.Hurricane mk.IID,G.Meteor mk.I, Bf-109 G-6,..........atd.
Hotovo 2019: Fw-190 A-3 Eduard
P-39 Q Eduard
Hotovo 2020: 2x Fw-190 A-5 Eduard
onysx

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Martin Novák » 03 kvě 2017, 13:14

Nepřeháněj, kdykoliv to můžu zabít nástřikem. Ještě nemám žádný zkušenosti. Nepovažuju se ani za nijak šikovného, jen se snažím dávat tady na fóru pozor co a jak a pak tomu věnovat čas. Myslím, že studium fotek a trpělivost jsou mojí jedinou devizou.
Martin Novák

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Jakub Vilingr » 03 kvě 2017, 13:19

Líbí se mi čistota stavby a úroveň detailů. Nemůžu se dočkat toho, až to dáš celý dohromady :-) Radost pohledět.
Kubrt
Modelplac
Instagram
Facebook
Průvodce světem plastikového modeláře
Průvodce světem plastikového modeláře 2
Jakub Vilingr

• Odpovědět s citací

Příspěvekod sobi » 09 kvě 2017, 12:00

asi na tebe o vikendu hodim síť, abys nam tu neblbnul na verejnosti :grin:
Na stole: 1:35 SD-100 Dragon