Dost často je jen hra světla, stínů a portů. Ty porty prověšení opticky dost evokují.
Ale souhlas - v 1:48 nebo 1:32 se tím může jeden zaobírat.
Pro srovnání přidávám foto z NTM z jiného úhlu:
JimiX píše:Tohle je opravdu jednoduchá stavebnice,
pepsini píše:zatím moc pěkný moranek,jsem zvědav na výsledek ,mám ho doma ,ale nějak nemám na něj odvahu
vrazel píše:V rámci výzkumu ztvárnění plátěného potahu na BH-3 jsem si fotil křídlo Bk-11 z Kbel.
A ano, rozhraní překližka/plátno je tam vidět z dálky díky shromážděné barvě a hodně zblízka je vidět i vlnka přechodu.
Ale mezi žebry je plátno rovné. Možná trošku snížené, jak se vypínací lak víc přichytil k žebru a o milimetr snížil výšku plátna.
Dojem prověšení dělají nalepené porty. A pokud na ně správně zboku dopadne světlo, tak dojem prověšení zvětší.
vrazel píše:Je velmi pravděpodobné, že u starších strojů už plátno trochu povolilo. Ale pak je podle mě potřeba také zkrabatit i překližku na trupu.
Ta povolila určitě dřív.
vrazel píše:Tak to jen ode mě malá vsuvka a už se budu jen dívat, kochat a držet palce k výsledku.
sedan1 píše: Jeden poznatek ze stavby a moje chybka, ale řešit to už nebudu. Je to vidět jen zepředu. Nalepil jsem vzpěry křídel a potom (pro mě logicky) krátké vzpěry k trupu. A když jsem přilepil podvozek a následně tlumičové vzpěry, nesešlo se mi to ve stejném bodě. Takže buď provrtat skrz naznačený otvor na křídelní vzpěře, aby vzpěra k trupu měla jasné ukotvení. Nebo vzpěry k trupu až po podvozku…
KLuK píše:vrazel píše:Je velmi pravděpodobné, že u starších strojů už plátno trochu povolilo. Ale pak je podle mě potřeba také zkrabatit i překližku na trupu. Ta povolila určitě dřív.
Pravda, nad zvlněním překližky na bocích trupu jsem už taky přemýšlel. Na některých fotkách zkrabatění trupu vidět není a na těch kde vidět je, to vypadá, že zkrbabatění bylo poměrně malé a mělo tvar jemných nepravidelných vlnek se svislou orientací. Nejpatrnější je na trupu přibližně od začátku 1. kabiny po konec druhé kabiny. Přemýšlím, jestli vůbec a pokud ano, jak je realisticky ztvárnit. Ale popravdě, zatím mě mimo vyškrabování nic nenapadá.
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 162 návštevníků