Jinak, jsem asi v polovině fáze obtiskování, ale blejsknul jsem to pro představu teď, dokud je ještě denní světlo

Nějak nevím, co si mám o těch obtiscích myslet. No, Cartografy to nejsou, což je, myslím, oproti ostatním sučkům od Eduarda škoda. Opravdu mají mírně posunutý soutisk; v řádu desetin milimetrů, ale je tam. Okraje bílé barvy jsou jakoby roztřepené; na aršíku to není vidět, na zeleném podkladu už více (výsostné označení, trupová čísla). Na vodičku Mr. Mark Softer obtisky reagují všelijak. Tam, kde je jen bílá, to ještě jde, tam, kde je přes ní další barva, už je to horší. V rytí jsem obtisky pro jistotu proříznul (zatím ne všechny) a řez projel Hypersolem. Obtisky se pod tíhou takové procedury sice konečně poddaly, řešení to v tomto případě ale také nebylo ideální (i když jsem s ním doposud problém neměl). Tam, kde je na obtisku na bílé barvě natištěna ještě barva další, mi to v místě řezu začalo tu horní vrstva barvy rozpouštět a místy začala vykukovat právě ta bílá barva. No, snad to wash zakryje.
Možná, že je tento způsob radikální, já jej ale prakticky vždy s úspěchem aplikuji. Tady se to nějak úplně nepovelo. Asi jsem neměl svůj den a a něco zvrtal.
Obtisky to jsou určitě kvalitní, o tom žádná, svá úskalí (výše popsaná) ale také mají.
Ještě budu popiskovat. Umístím, na co budu mít kapacitu, některé jsou fakt titěrné

tvořím: H. P. Halifax
hotovo: G-55
hotovo: G-55