Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Plastikové modelářství ‹ Letadla ‹ Rozestavěno
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Leo 451 - Správným SMĚRem

In-progress builds
Odeslat odpověď
Příspěvků: 422 • Stránka 20 z 29 • 1 ... 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23 ... 29
  • Odpovědět s citací

Re: Leo 451 - Správným SMĚRem

Příspěvekod dmoravan » 07 zář 2020, 20:57

Ahoj Martin, už teraz to je super =D> . Mimochodom, čo myslíš pod tým označením "zmijovitý rámečky"?
dmoravan

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Martin Novák » 08 zář 2020, 19:27

:D tím myslím takový ty dvě stříšky vedle sebe přeložený příčkou co tam jsou jakoby k ničemu. Tipuju, že to mohlo otvírat zadní vrata podvozku ale nevím. Každopádně už mám nějakou provozní slepotu, pořád se prohrabuju fotkama sem a tam a pak stejně něco přehlídnu. Teď například nemůžu vykoukat jestli byly vyvažovací plošky u obou křidélek nebo jen vlevo. Myslím, že jen vlevo. Nikde jsem taky neviděl táhlo vyvažovací plošky přitom tam něco asi být muselo :-k
...skrz Zabadea, sluhu jeho. A tu se roznesou zvěsti o věcech jež sešly na scestí a nastane veliké zmatení. A nikdo nebude věděti, kde vězí ony věcičky na rafiové bázi s odtokem. V ten čas přítel ztratí příteli kladivo a mladí nebudou věděti, kde leží věci jejich otců, jež tam otcové odložili včera zvečera. Asi v osm hodin....
Martin Novák

• Odpovědět s citací

Příspěvekod dmoravan » 08 zář 2020, 21:07

Ďakujem za vysvetlenie, pochopil som to dobre. Vyvažovacie plošky podľa výkresov sú v obidvoch krídielkách, tak sú naznačené aj v tom RTG reze. Na fotkách je to horšie, vľavo som čosi našiel, ale z akého dôvodu by chýbala vpravo? Prosím Ťa skús sa pozrieť na túto fotografiu prototypu, tam sa mi to zdá aj vľavo, aj vpravo a dokonca s niečim ako tiahlo. Zatiaľ nič lepšie nemáme.
Přílohy
5.jpg
dmoravan

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Martin Novák » 09 zář 2020, 05:15

Díky, výkresům moc nevěřím. Setkal jsem se s tím u Seahawka. Prototyp měl plošky na obou stranách, sériová produkce jen vlevo. Ostatně, z téhle fotky je vidět, že ke konstrukčním změnám došlo. Tady mají křidélka 10 závěsů (na každém druhém žebru). Sériový stroje jich mají jen 6 (na pozici 1,3,4,6,8 a 10 počítáno od trupu). Asi půjdu jen do plošky vlevo a inspiruju se tvarem táhel na výškovkách.
...skrz Zabadea, sluhu jeho. A tu se roznesou zvěsti o věcech jež sešly na scestí a nastane veliké zmatení. A nikdo nebude věděti, kde vězí ony věcičky na rafiové bázi s odtokem. V ten čas přítel ztratí příteli kladivo a mladí nebudou věděti, kde leží věci jejich otců, jež tam otcové odložili včera zvečera. Asi v osm hodin....
Martin Novák

• Odpovědět s citací

Příspěvekod harvy5 » 09 zář 2020, 10:38

To Martin je to nadhera to LeO.Nemas tam vsak uz viacej Evergreenov ako povodneho plastu? :)
Co sa tyka tych TRIMERov,pravdepodobnejsie je ze ma len jeden.Uz len z logiky a aerodinamiky je jasne ze dva su moc.Staci jeden trimer na balancke,ten druhy by musel byt mechanicky spojeny s tym druhym a tiez by musel mat inu vychylku ako ten opacny.
harvy5

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Martin Novák » 21 zář 2020, 02:16

Chaoticky jsem se teď chopil trupu a předělal okýnka. Jak už jsem zmínil, mají být menší a taky jinde. Kromě toho kresliči výkresů a výrobce zapomněli na jedno ve stropě+ dalších 6 pro Téčko. Kde to šlo, použil jsem kousky ze stavebnice (bez výjimky brutální čočky rozptylky). Zbytek, včetně předního prosklení které ze stavebnice mám za nepoužitelné, je vyrobený z krabičky na CDéčka. Všechny kousky (a propadlé originály obzvlášť) jsem lepil tak, aby přečnívaly přes líc i rub trupu a pak oblil vteřiňákem. No a pak už jen broušení. Zatím je to ve fázi "okna slepá, podlaha matná" ale až dvěma prsty lehce nabereme a klůckem rozleštíme, bude to myslím v pohodě. Ale to až po rytí, nýtování a broušení. Všechna okýnka mají malou velikostní rezervu, finální velikost jim dají masky. Hřbet trupu je v modelu moc oblý v obou směrech. Ploché boky střední sekce trupu by měly přecházet do stropu ostřejším zalomením v místě podélníku nade dveřmi. V bokorysu má být strop v této části prakticky rovný. Až od přední šikmé přepážky směrem ke kabině se strop zplošťuje a křivka v bokorysu klesá. Tak jsem to podle nejlepšího vědomí a svědomí vytunil.
No a je myslí zřejmé, že do toho půjde vidět proklatě hodně, páč je to samá díra :)
CIMG7157.JPG

CIMG7159.JPG

CIMG7160.JPG

CIMG7162.JPG

Martin Novák

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Pelant Jirka » 21 lis 2020, 23:50

Pro Martina a všechny další fanoušky LeO 451. V e-shopu ww.artscale.eu jsem narazil na nádhernou francouzskou publikaci věnovanou tomuto typů. Mraky kvalitních dobových fotek, několik dokonce barevných, krásné barevné bokorysy a moc pěkný nýťák. Kniha má odhadem něco kolem 200 stran. Pro modeláře asi špek, jen ta cena -téměř litr. Měl jsem ji též v ruce a prohlížel si ji. Kdyby ten jediný dostupný kit nebyl Heller, ale třeba nový Eduard, dávalo by mi to smysl. Za současné konstelace ovšem ne a tak ušetřím.
Produkce 2018: Do-17 Z-10, Avia CS-199, Lockheed L 10A Electra, P-51B Mustang "Malcolm Hood", Bristol Beaufighter Mk.IF,Letov Š.328,
Produkce 2019: P-47D-26 Bubletop,P-51D 1/144,Fiat G.50bis
Produkce 2020: Iljušin Il-4, Hawker Hurricane Mk. IIC, Dewoitine D.500, Lavočkin La-7, Jak-3 VK-107, Jak-7V,
Na stole: Ansaldo S.V.A. 5,Aero L-29 Delfín, Curtis SB2C-5 Helldiver, Dewoitine D-520
Pelant Jirka

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Martin Novák » 22 lis 2020, 01:36

Já taky ušetřím :) Skoro všechno jsme si tu už ujasnili, hlavně to, že co kus to originál :-D Taky mám hotový nebo před dokončením (snad) všechny mástry a už bych to nerad předělával. Dost na tom, že budu předělávat tu zkoněnou zadní šachtu. Ale díky za tip.
Hodilo by se nějaký autoritativní povídání (ale ne ve franštině, ta je mi k prdu) kdy přesně došlo ve výrobě k jakým změnám.
Jinak stavba teď odpočívá, ale až dorazím P-40, vrhnu se na to.
Martin Novák

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Pelant Jirka » 22 lis 2020, 10:38

Dejme tomu, že ta kniha by se dala v nějaké lepší knihovně zapůjčit. Tuším, že se to jmenuje meziknihovní zápujčka nebo tak nějak, lze tak půjčit i knihy za zahraničí. Sice se u toho zaplatí nějaký obulus, ale stále je to levnější než ta kniha. Ta francouzština by se dala nějak zlomit přes Google Translator.
Jinak Ti držím palce do dalšího boje a pokud budeš prodávat nějaké resin odlitky na Leoše, tak se hlásím do fronty zájemců. Tedy pokud do té doby nevydá někdo nový model LeO 451. To se ale asi nestane, bohužel.
Produkce 2018: Do-17 Z-10, Avia CS-199, Lockheed L 10A Electra, P-51B Mustang "Malcolm Hood", Bristol Beaufighter Mk.IF,Letov Š.328,
Produkce 2019: P-47D-26 Bubletop,P-51D 1/144,Fiat G.50bis
Produkce 2020: Iljušin Il-4, Hawker Hurricane Mk. IIC, Dewoitine D.500, Lavočkin La-7, Jak-3 VK-107, Jak-7V,
Na stole: Ansaldo S.V.A. 5,Aero L-29 Delfín, Curtis SB2C-5 Helldiver, Dewoitine D-520
Pelant Jirka

• Odpovědět s citací

Příspěvekod dmoravan » 29 pro 2020, 22:51

Martin, podarilo sa Ti nejako pokročiť alebo sa stále ešte venuješ P-40 - kám?
dmoravan

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Martin Novák » 30 pro 2020, 02:49

Věnuju se P-40. Chtěl jsem je dorazit do konce roku, to asi neklapne ale do tří králů je to reálný. Pak plánuju ještě rychlostavbu čmeláka. Tam se zkusím opanovat a postavit vážně žaves krabičku. Bude to i trénink na Leoše, páč ten bude mít žlutý břicho. Snad do měsíce se to tu zase rozhýbe.
Martin Novák

• Odpovědět s citací

Příspěvekod dmoravan » 30 pro 2020, 11:42

Ďakujem za informáciu. Mástre si mal pripravené takmer všetky, skúšal si už niečo odlievať?
dmoravan

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Martin Novák » 30 pro 2020, 20:12

Ještě ne, dám vědět.
Martin Novák

• Odpovědět s citací

Příspěvekod dmoravan » 05 led 2021, 15:15

:-k , jedna podobná fotka tu už je, ale viac pohľadov vždy pomôže ...
Přílohy
Krytky výškovka.jpg
dmoravan

• Odpovědět s citací

Příspěvekod dmoravan » 05 led 2021, 18:43

Pohľad do vnútra ...
Přílohy
21753245_1493288864057680_1634647536816841463_o.jpg
dmoravan

PředchozíDalší

Odeslat odpověď