Budu se opakovat, ale pěkně to tu jede pánové. Schopnost analyzovat barvy obdivuju, mě to moc nejde,přesto, že si na ty svoje štětcovačky občas musím něco namíchat :_) Každopádně krásné fotky k tématu Davide, zvláště ten Walrus, toho chci letos taky ulepit :_)
Přidávám svůj pidipokrok se Sharkem :
a k velikosti..Bude to nakonec relativně fakt velký. Pro porovnání obrázek vedle Avengera ( taky přerytej Rus )
David Hényk píše:(bože chlape jak se jmenuješ ) klidně poodhal roušku tajemství.
Rouška tajemství poodhalena. Ale NEJSEM takovej rychlík jak vy! Mé heslo zní: "Oč hůř, o to pomaleji!" Horní fotka je současný stav, pod ní pár momentek z vivisekce...
Oldo žralok vypadá parádně Když uvážím rok vzniku, který nebyl příliš vzdálený roku kdy se narodil originál Ne vážně, pěkná práce a souhlasím s tebou ohledně výjimečnosti této sešlosti škoda, že nás tu není víc. Martine tak tady nevím To vypadá, že tomu budeš muset vzít pěkně špónu. O to víc potěší, pokud TOHLE dotáhneš do konce. Držím palce!
z jineho soudku, jsem nevedel coby a uz jsem mel na prstech varhanky od brouseni pod vodou tak jsem vzal jednu vzperu z toho Riponu, jen abych vyzkousel jestli to vubec pude, a vyryl jsem si v ni kanalek pro podpurnej drat. pouziju ocelovou strunu 0,5 mm, cili je treba vykopat tam celkem slusnej prikop, ale kdyz jsem zkusil strunu 0,3 mm, tak to tak pruzilo, ze to nemelo zadnej efekt. takze hlasim ze to pude sice to trvalo docela dlouho, ale myslim ze grif se dostavi. diky moc Milosovi Volklovi za konzultaci. Milosi nakonec jsem to delal tak, ze jsem tupou stranou skalpelu (starsi tupa cepelka s ulomenou spickou) nejdriv vyryl vodici linku a pak ji postupne prohluboval tupym koncem driku 0,5mm vrtacku. to funguje uplne skvele jako dlato, neda se tim ta vzpera znicit, hazi to krasnou sponu a rovnou to ma kulatej tvar a presnou tloustku jaka je potreba. to mi zatim prijde idealni. nebudu asi zpevnovat vsechny vzpery, jen 4 kridelni a pak podvozkovy.
Mrmlo ta šachta je parádní :_)!! Zvedáte laťku pánové..
Já se velmi pomalu začínám trápit s křídly.
Vzpěry u kormidel jsem nahradil. Výlisky jsou bohužel nepoužitelné
Zkouška lícování dílů spodního křídla ukazuje že mě čeká spousta zábavy
Díly centroplánu resp. baldachýnu jsou v profilu o dost silnější než poloviny křídel.. takže brousím, tmelím a tak vůbec..Tady se začíná lámat chleba:_)
Simvas kdo vam dovolil zvedat nakou latku? ihned ji zase polozte!
Oldo teda drzim ti palce, to budes muset nejak obnovovat to proveseni platna, co? to ja bych neumel.
nafotil jsem zas neco "aby se nereklo ze nic nedelam", ale opravdu spis preslapuju na miste. tmelim, brousim, lestim, dycky zatmelim bublinku, pri brouseni se probrousim k novy, neco prilepim, zacistim, pak to omylem ulomim, a zase znova anglicky se tomu rika tusim "whack-a-mole"
jak jsem planoval, cely povrch jsem prebrousil, abych se zbavil ruznejch svejch prasaren a od vyrobce zas vselijakejch drobnejch nerovnosti a hlavne hrubejch skrabancu (skrabance tvorily vylozene pravidelny srafovani krizem po celym povrchu, jakoby to nekdo vzal rejzakem nebo 200 smirglem...no kazdopadne asi vyreseno) a abych ztlumil vyrazny rychlosrouby na predku trupu. prilepil jsem ty velky klapky.
zespoda jsem nalepil celkem 9 ruznejch leptanejch klapek a dvirek. ted jsem ve stadiu jejich zacistovani. pozor, ty maly klapky podel odtokovky kridla brani usazeni tech velkejch klapek! nebo jsem blbej a neco jsem v navodu pochopil spatne. zjistil jsem to az po nalepeni tech malejch, tak jsem je musel ulomit. zabrusoval jsem, ale nepasovalo to fakt o dost, nakonec jsem kus tech leptu musel ustrihnout. tak nasledovnici pozor.
jak ty lepty docistim (netroufal jsem si na to debonderem, abych nenarusil spoje, takze to trochu umorne brousim smirglem), vezmu to dalsi vrstvou surfu a budu moudrejsi.
tady obvykly zatisi s drobotinou. chtel jsem si od toho hlavniho vraku (teda draku) odpocinout, tak jsem tu drobotinu nabarvil, ale akorat mi to ukazalo dalsi prasarny, na kolech jsem si navic podfoukl masky...takze ve finalnim stavu (minus wash a dekaly) je vlastne jen mina. porad se mi nedari nejak zacistit ty kryty hlavniho podvozku, jsou tak tenky, ze se furt nejak prohybaj a praskaj.
tak se to nekam pomalu sune, no. nejak se s tim babram, navic se mi do toho ted vubec nechtelo.
tady je vic zblizka to "šrafování" povrchu nastesti zda se ze primer surfacer to resi bez problemu, jen to zabere nejakej cas, hlavne kvuli hromade vystouplejch detailu