Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Plastikové modelářství ‹ Letadla ‹ Rozestavěno
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Su-25K 1:48 Eduard

In-progress builds
Odeslat odpověď
Příspěvků: 374 • Stránka 18 z 25 • 1 ... 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21 ... 25
  • Odpovědět s citací

Re: Su-25K 1:48 Eduard

Příspěvekod rsuchan » 28 lis 2010, 17:36

Páči sa mi to Martin. Ja by som povedal že oleje to utlmia a kúsok zjednotia.
Rado Sucháň 50 rokov

«Never in the field of human conflict was so much owed, by so many, to so few»

Dokončené: SBD-3 Dauntless ; Mil Mi-1 ; F-16C Fighting Falcon ; Hawker Sea Hawk ; Supermarine Spitfire Mk.IX
rsuchan

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Martin Černý 'Černoch' » 28 lis 2010, 18:56

Obvyklé výmluvy na to že nejsem modelář ale jen malíř ,ktrerýmu je aspoň přibližná shoda s realitou u.... Promiň Martine, jsem z jiný školy , tohle asi moc nepochopím. Když si chci zkusit něco vyšisovanýho a vorajbovanýho, tak si k tomu najdu vhodnou předlohu.
Pokud nechceš slyšet negativní názory, či je pak vyvracet tak si na téma nadepiš- Rejpačům vstup zakázán a bude to. 8)

Těšil jsem se na pěknou Anču, protože stavbu jsi měl fakt dobře našlápnutou.
El Negro
KPM Kaznějov
http://www.armycast.cz/
Martin Černý 'Černoch'

• Odpovědět s citací

Příspěvekod DUNDR » 28 lis 2010, 18:58

Naše Su-25K měla na rozdíl od Su-22 / co kus to original / docela dodržované " standartní " rozložení barevných polí, což se Ti moc nepovedlo / hlavně ta světle zelená na pravém křídle /.Díval jsem se do mého archívu a mašiny některé byly vyšisované už v Pardubicích / do Náměště přišly v roce 1994 /.Spousta má i různé stupně lesku či matu zároveň. Takže podle chuti každého soudruha.
PS: Autor Anči je také modelář.
Přílohy
Su-25K vyšis 2.jpg
Za kniplem display pilot Laco Oslanský.
Su-25K vyšis 2.jpg (12.58 KiB) Zobrazeno 3017 krát
Su-25 vyšis.jpg
Hurá na střelnici.
Su-25 vyšis.jpg (14.44 KiB) Zobrazeno 3015 krát
http://www.czech-sky.com
[ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ]

Ve stavbě: L-39C a L-39ZA, Košice 1984 (1/72, Eduard)
DUNDR

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Martin Glogar » 28 lis 2010, 19:49

Tak popořadě :lol:

to Petr: Díky, třeba tě nakopnu :)
to Miloš: Taky děkuju ... nebojím, nebojím, hodlám v tom pokračovat :-D
to Hummer: To nakonec není zlá myšlenka. Neměl bys nějaké info/foto, co na tomhle stroji zůstalo, když byla slečna sundána? Jestli tam nechali tlamu, černý čumák a tak ...
to Harvy: Měl bych stejnou prosbu jako na hummera ... jak tedy tento stroj vypadal, když malůvku sundali? Kdybych "teoreticky" chtěl udělat jiný stroj, nebyl by problém s jiným rozmístěním barevných polí (edit: podle odpovědi dundra neměl)?
to Rado: Děkuju. Taky mám za to, že to ještě hodně zaleze. Teď jsem to nafoukal lesklým lakem pod obtisky a kromě té výraznější tmavě hnědé to zůstalo docela decentní ... až mě to docela štve :-D
to Martin: Ale to přece není výmluva, Martine, když ti řeknu, že se mi to takto líbí a proto to tak hodlám nechat. Výmluva by byla, kdybych napsal, že to už opravit nemůžu, protože mi nejde seřídit pistole, vylil jsem si namíchaný odstín barvy a stejný už nikdy nenamíchám, udělal jsem si na prstu obrovský puchýř a pistoli nemůžu vzít dva týdny do ruky, nebo že mi za kompresor vlezl ošklivý velký pavouk a já se k němu nepřiblížím, dokud nesejde přirozenou smrtí ... :-D Já ti rozumím, že ty to citíš jinak, nijak ti tvůj postoj nevyvracím, ani se nezlobím, že mi někdo napíše negativní příspěvek, vždyť od toho je to diskuzní fórum, s tím vědomím to sem dávám. Kdybych nechtěl negativní příspěvky slyšet, nedám to sem. A stejně tak jako ty mi můžeš napsat svůj negativní názor, já se ti můžu pokusit vysvětlit, jak to vidím já, no ne? :) Mrzí mě, že jsem nenaplnil tvé očekávání, ale stále je aspoň malá šance, furt není hotovo :-D
to Dundr: Snažil jsem se o rozmístění podle návodu, i když nezastírám, že se to ne vždy nachlup povedlo :) Byl jsem rád, že jsem ty přechody jakž takž nafoukal :lol: A měl bych stejný dotaz ohledně podoby 6019 poté, co již neměla malůvku, pokud bych mohl :)
Naposledy upravil Martin Glogar dne 28 lis 2010, 20:04, celkově upraveno 1
tvořím: H. P. Halifax
hotovo: G-55
Martin Glogar

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Otisaq » 28 lis 2010, 19:56

Martin Černý 'Černoch' píše:Obvyklé výmluvy na to že nejsem modelář ale jen malíř ,ktrerýmu je aspoň přibližná shoda s realitou u.... Promiň Martine, jsem z jiný školy , tohle asi moc nepochopím. Když si chci zkusit něco vyšisovanýho a vorajbovanýho, tak si k tomu najdu vhodnou předlohu.
Pokud nechceš slyšet negativní názory, či je pak vyvracet tak si na téma nadepiš- Rejpačům vstup zakázán a bude to. 8)

Mozna by stalo za to popremyslet, jestli to cpani kazdemu "shoda s realitou" uz neprehanis :wink:

At nejsem uplne offtopic. Me osobne se ten styl oletani hodne libi :)
Rozestavěno:

Dokončeno:
Otisaq

• Odpovědět s citací

Příspěvekod DUNDR » 28 lis 2010, 20:40

Už jsem se díval, bohužel na tu 6019 mám z té doby jen černobílou fotku, jak se u ní fotili kluci, ale je to xerox, nepoužitelné a jednu z Náměšti. Zkusím se pozeptat u kolegů. Někde mám barevné fotky z Náměšti, když jeden technik opatřil Suchoji žraločí tlamu. Rady od Černocha beru, je to známý buřič, ale umí / dle mého nejhezčí modely teď v Blavě - F-16 a Fiat či co /.Sám jsem přívrženec shody se vzorem, ale nemám na to ruce, takže pokud kritizuji tak by to mělo směřovat k tomu, aby to měl autor modelu co nejpřesnější / vložím fotku či názor, fundovanější dá konkrétní návrh - utlumit přestříkat, vyhodit .../ Jestli bude radám " naslouchat " je jen a jen na něm. Hlavně nezapomínat na to , že je to jen a jen naše hobby a nejdůležitější je pokud z toho svého modelu má autor.
Přílohy
6019.jpg
1004.jpg
9099.jpg
http://www.czech-sky.com
[ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ]

Ve stavbě: L-39C a L-39ZA, Košice 1984 (1/72, Eduard)
DUNDR

• Odpovědět s citací

Příspěvekod harvy5 » 28 lis 2010, 20:43

Takze par postrehou starej konzervy a cloveka ktory zopar rockov ako technik na suke robil a tiez som sa vyucil za let.mechanika v Trencine kde sa generalkovali tieto krasne masinky.Aj kvoli tej 5007 ktora v 89r priletela ako prva na GO sa zo mna stal lampasak,aby som mohol na nich makat. :D
Ale teraz k veci.
Martin vsetky maluvky boli odstranene a masina dolietala tusim bez akychkolvek doplnkov.K farbam len tolko ze DUNDR ma pravdu,ta svetlo zelena bola viacej travova,ty ju mas skoro ako SEA vzor od amikov.Podla toho ako si to zatial robil,doporucujem ti nejaku masinu z 8 serie.To by si urobil najlepsie,zatial to tak mas rozostavane z pohladu detailov aj kamuflaze.
Tmp24.jpg
8075 pod SRO

toto bolo na nasej 8075

Dalej
Otisaq píše:
Martin Černý 'Černoch' píše:Obvyklé výmluvy na to že nejsem modelář ale jen malíř ,ktrerýmu je aspoň přibližná shoda s realitou u.... Promiň Martine, jsem z jiný školy , tohle asi moc nepochopím. Když si chci zkusit něco vyšisovanýho a vorajbovanýho, tak si k tomu najdu vhodnou předlohu.

Mozna by stalo za to popremyslet, jestli to cpani kazdemu "shoda s realitou" uz neprehanis :wink:

At nejsem uplne offtopic. Me osobne se ten styl oletani hodne libi :)

Ked si pozries foto skutocnej Anci a trosku porozmyslas ako asi moze vypadat 2r masina,hangarovana a pravidelne udrzovana,co ti z toho vyjde?Tak si prosim ta rasej nieco nastuduj predtym nez na niekoho zautocis. :)
To DUNDR ked masiny dosli z Pardubiek do Nameste,uz si na nich mohol vydiet rozne vplyvy pocasia prave preto ako v Pardubkach hangarovane. 1. a 2. letka mala Uly ale masiny 3.letky boli stale na stojanke a pod strechu sa dostali len v TOPe. Takze novsie masiny 9 a 10serie prave kvoli tomu ze boli od priletu v 87r stale na stojanke a v lete mali plachtovanu len prednu cast trupu vypadali osumtelejsie.
A teraz pre vsetkych co by chceli stavat Graca v nasich farbach ci uz Ceskoslovenskych,Slovenskych alebo Ceskych.Treba si vzdy aspon trosku nastudovat podklady a rozmyslat.Napr. ta tmavo zelena po case zvetrala a vyzerala na masine tak ze je to pieskova farba.Stacilo ich ale ozivit pred nejakou kontrolov(robilo sa to zmiesanim petraku a AMG-10)alebo kompletnym prelestenim lestenkou.To bolo ale skor za trest!
Tmp113.jpg
povvedali by ste ze je to ta ista farba?
Tmp58.jpg
a takto to vyzeralo po prelesteni

A na zaver aj pre druhych co nas stare konzervy stale napadaju.Uvedomte si ze u letectva nikdy nebol taky bordel ako u bigosov a vsetko sa tam bralo poriadne.Ak technik nemal peknu cistu masinu,mohol sa rozlucit s vyplatou,dostal len ten blby zaklad co nebol nic moc,ale velmi casto sa stavalo ze dosiel aj o masinu a to bolo horsie.Aj preto sa napriklad cumak pred strelbami z kanonu mazal sadlo aby sa to dalo lahsie umyt.
Mozno som sa teraz dotkol par ODBORNIKOV co videli kazdy eroplan na nejakom leteckom dni,ale obcas by im nezaskodilo zistit si nieco o danom lietadle a nebrat vsetko rovnako.Ruske masiny su vzdy cistejsie oproti tym zapadnym :lol: hlavne kvoli pouzitiu mazadiel a naplni.Kym sme plnili hydrauliku len AMG-10 vsetko bolo OK a nikde neoli ziadne priesaky.Ked sa ale preslo na ASF-41 oko maju zapadnari uz bol problem a masiny zacinali byt podobne zasrane.Nie vsetko co je z vychodu je horsie! :-D
harvy5

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Miloš Völkl » 28 lis 2010, 20:44

Na té poslední fotce je ten "vyšising" pěkně vidět ;-I
U fotek DUNDRA...
Na stole: Mezek, P-51D Mustang, Fw 190A-4, Bf 109G-6
Miloš Völkl

• Odpovědět s citací

Příspěvekod harvy5 » 28 lis 2010, 20:51

Je to tak,lenze to je masina ktora nikdy UL nevidela,mozno tak po rozdeleni.V Pardubiciach patrila 3.letke a cely cas bola na slniecku.Prave na nej je pekne vidiet ako sa plachtovali masiny.Mali len kabinovku a plachtu na cumak a chrbat s elektrikov.Skoda ze ta foto 6019 je az po GO.
harvy5

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Kubouš » 28 lis 2010, 20:53

Miloš: Tam už to skoro vypadá, jakoby lítali s muzejním exponátem :shock: :lol:
Kuba Jirásek
Beep! Beep!

in progress: Antonov An-225 Mrija
Hotovo v r. 2018 - viewtopic.php?f=6&t=124977 Hotovo v r. 2019 - viewtopic.php?f=6&t=131298 Hotovo v r. 2020 - viewtopic.php?f=6&t=137559
Hotovo v r. 2021 Hotovo v r. 2022 Hotovo v r. 2023 Hotovo v r. 2024
Kubouš

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Hummer » 28 lis 2010, 21:09

Fotky na 6019 bez Anči jsem bohužel nenašel. Mohu přispět pouze tímhle scanem z ABC, ale to počítam stejně znáš.
Přílohy
sejmout0051.jpg
Roman "Hummer" Šlajer, Plzeň
Hummer

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Martin Černý 'Černoch' » 28 lis 2010, 21:18

Otisaq píše:

Ne, možná toho cpaní je naopak málo, nebo se brzo stane, že zmizí to co je v nás straších zakořeněné z dob minulých, co dnešní mladší modeláři moc neznají nebo nechtějí znát a čím se československá škola stále ještě odlišuje od okolních států a to je - alespoň nějaká shoda se vzorem a ne zmalovaný kusy plastu případně vymyšlené patiny povrchu, jen pro potěchu oka .

Omlouvám se tě Martine za odbočení od tématu a také jestli tě moje kritiky nějak naštvala. Jinej už nebudu . Stavebně jsi Hrábě zvládnul hodně dobře, to musím uznat. Další věci jsou můj problém, i když ho říkám nahlas.

To Dundr- díky za vyjádřenou podporu.
El Negro
KPM Kaznějov
http://www.armycast.cz/
Martin Černý 'Černoch'

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Marek Nováček » 28 lis 2010, 21:22

Miloš Völkl píše:Moc pěkné Martine =D> Je dobře, že se nebojíš takového povrchu. Proč se dělá tahle "plesnivice" se probíralo už mnohokrát a stejně to někteří nechtějí pochopit.... :arrow:

:) dobrá debata....
IPMS Marina Veneta

Forza Marina Veneta!!!
Marek Nováček

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Peter DeSnek » 28 lis 2010, 21:24

Sleduji tuhle stavbu jako zadavatel a priznam se, ze se vic priklanim k ElNegrovi.
Stavebne je to paradni model (na ten polotovar, ze ktereho vychazi), ale kamo barvy by mohly byt sytejsi.
Proste Anca bohuzel je presne definovana na dny a moc oletana proste nebyla.

Byt to u jine masiny, budu obdivovat ztvarneni oletani. To je totiz na jednicku, ale na Ancu se nehodi.
Nejsem tak blby, jak vypadam na fotkach ... v realu jsem blbejsi ... !!!
Aneb - Murphy musel byt optimista ... a optimiste by se meli strilet ... !!!
Je lepší být souzen dvanácti, než nesen šesti ...
Peter DeSnek

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Honza Kopecký » 28 lis 2010, 21:26

Já musim souhlasit s klukama co podporují schodu se vzorem. Pokud jsi chtěl řádit s pistolí, měl si vybrat jinou kamo. Třeba irák.
Navíc u takhle známý mašiny je jasný, že tyhle debaty příjdou. Pokud bys stavěl třeba nějakou anonimní F-18, v klidu by sis mohl postahovat 100 fotek olítaných mašin
a na každé fotce si vybrat co z toho uděláš na svůj model a nikdo by neřekl ani popel... Ale tady to asi neprojde.

Navíc plně souhlasím s černochem v tom, že snaha o schodu se vzorem se dnes dost vytrácí a je to děsná škoda. (i když je zajímavý že to říkám zrovna já :grin: )
KOPECKY SCALE MODELS FB
KopeckyScaleModels
Honza Kopecký

PředchozíDalší

Odeslat odpověď
Příspěvků: 374 • Stránka 18 z 25 • 1 ... 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21 ... 25

Zpět na Rozestavěno