Chlapi pls píšte chcem vedieť celkovú mienku že aké to asi je a potom to prehodnotit ci to nechať alebo to dať preč.
Dík
Dawnloader píše:Dík, myslím že odreniny sú moja najslabšia stránka a chcem ju zlepšiť, preto ak máte nejaké metódy ktoré sú dobré budem rád ak ich napíšete. Čítal som o odreninách aj tu na fóre, ale stále sa to u mňa nezlepšilo, skúšam si tú tupovaciu metodu z molitanom na papier ale stále sa mi to zdá nereálne a bojím sa to dať na model lebo to asi zase pokašlem.
JanoBB píše:No, ani ja niesom prebornik. Najkrajsie vyzera solna metoda, len to chce zacat uz pred vrchnou farbou. Skus sa tu na fore pohrabat a skus to na dalsom modeli. Neboj, ono to pojde
Pilgrim píše:Kurňa, viac ako spôsob maľovania odrenin, študuj lietadlo. Kde na ňom čo je, kde chodila obsluha, čo a ako sa na mašine otváralo. Napr. tie kryty zbraní. Hlavne že si ich povrch poškriabal. Ale ich hrany máš nalakované ako nové BMW. A to sa pritom otvárali stále.
Najdi si fotky a rob veci reálne, alebo nechaj tak. Ved každé lietadlo raz bolo nové...
A na soľnu metódu bacha. Hodí sa tam, kde sa na mašine olupovala nekvalitná farba. Nie kde dochádzalo k postupnému ošuchaniu či poškodeniu nárazom.
JanoBB píše:tu solnu metodu som pochopil skor tak, ze na pripraveny povrch nastriekam na urcene miesta hlinik, pripadne podkladovu farbu, potom navlhcim povrch a posypem solou.Pripadne poupravim a necham zaschnut. Sol sa prilepi na vlhky povrch. Potom prestriekam vrchnou farbou. Po vytvrdnuti sa jemnou kefkou odstrania hrudky soli spolu s farbou, ktora je na nich. Ak sa mylim, tak ma prosim opravte. Toto je ale pre model v takom stadiu, ako ho mas uz neskoro a skus to radsej na dalsom. Tu uz asi len zlahka drybrush, alebo tupovanie, alebo to vobec neries a skusis to na dalsom modeli.
rsuchan píše:Soľná metóda sa dá použiť aj na znázornenie olietania vplyvom počasia nielen na olupovanie farby.
Zopár nápadov viewtopic.php?f=19&t=36433&st=0&sk=t&sd=a
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 20 návštevníků