Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Plastikové modelářství ‹ Letadla ‹ Rozestavěno
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Zero, Zero, ZERO!

In-progress builds
Odeslat odpověď
Příspěvků: 315 • Stránka 18 z 21 • 1 ... 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21
  • Odpovědět s citací

Re: Zero, Zero, ZERO!

Příspěvekod Plooskie » 22 led 2025, 19:01

robert.vančata píše:... Plooskie si je v hrubých rysech vědom, že sběrače nábojnic na fotce nejsou a návod LL je spíš zámiňka si
ty futrály vyrobit a aplikovat na jedno ze svých Zer, aby se lišilo. Situace podobná "pivnímu Spitfiru"
Je dost pravděpodoné, že kamera nahrazovala reálnou střelbu, tak bych osobně nedával kameru a sběrače nábojnic na 1 model,
ale na 2. Vice k těm sběračům SZ
Rám kabiny má strženou barvu na kov, ne na šedou - tovární zbarvení bylo už zelené a to se někdy velmi výrazně z kabiny loupalo.

Ano, jsem si vědom že na fotce nejsou :)
Musím tedy přiznat, že když jsem tu fotku uviděl poprvé, tak jsem je tam poměrně jasně viděl #-o
Ale už na druhý pohled jsem zaznamenal smutnou pravdu ...
S tou kombinací kamera /futrály máš asi pravdu, ALE! Instalace futrálů asi nebyla klik-klak systém (35 šroubů na každý), takže myslím, že leckterá mašina to klidně mohla nést najednou - než by se sundávali s futrálama(?)
Tohle už asi nikdo nikdy nedozví, pokud se neobjeví jasná fotka ... čemuž moc nevěřím. Jak říká klasik - neexistence důkazu není důkaz neexistence :wink:

Jinak asi budu muset přehodnotit svůj doposud nekriticky pozitivní náhled na LifeLike Decals. Dělali na mě dojem, že si na tom dávají fakt záležet, ale na tom "Jožově" Zeru jsou ty krpy docela markantní ... :roll:
Plooskie

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Tomáš Svozil » 18 úno 2025, 11:25

Dva kontaktní obrázky, že taky něco dělám. Je to stále v procesu.
Přílohy
Z 2025-02-17 at 20.48.35.jpg
Z 2025-02-17 at 22.48.43.jpeg
Z 2025-02-17 at 20.48.47.jpeg
Tomáš Svozil

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Martinicky Vladimir » 18 úno 2025, 12:10

Velmi pekne =D> =D> ...len by som do tych ploch az na kov "vlozil" take mapky so zachovalou zakladovkou-red oxide primer, pretoze, ako vieme, tak ta zakladovka drzala na tom duralaluminiu ako pribita! :wink:
japanese-navy-mitsubishi-a6m-zero-wwii-carrier-fighter-1943-imperial-war-museum-london-WP6WPE.jpg
...
1209752.jpg
:wink:
Martinicky Vladimir

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Plooskie » 18 úno 2025, 15:16

No ... ono tenhle konkrétní stroj je jedno z nejlépe zdokumentovaných Zer. Díky návštěvě generála MacArtura na základně Atsugi v srpnu 1945 je hvězdou (poměrně) rozsáhlého detailního videa a existuje také množství fotografií z mnoha úhlů.
Ty "chodníčky" u kořenů křídel byly na obou stranách hodně výrazné, široké, a hlavně (téměř) prosté byť jen náznaků red oxide primeru ... :-k
image007.png

Robert Vančata má poměrně vyargumentované, proč si myslí, že byly až "na plech". Základem je, že tenhle stroj byl v tovární zelené a nikdy nebyl šedý. I když mnoho oprav nátěru a (evidentní) výměna některých krytek a třeba křidélek z jiných letadel vzbuzuje dojem, že zelená je polní aplikace ...

Tomáši umíš (pro mě neuvěřitelně) udělat to oloupání, jediné co bych vytknul je nedotažení "chodníků" až k náběžné hraně. Což ovšem přičítám tvé snaze alespoň trochu zmenšit negativní dopady na Mariana ... :grin:
smatla.jpg
smatla_2.jpg

Plooskie

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Tomáš Svozil » 18 úno 2025, 15:50

Plooskie: Díky, je to přesně tak! Přemíra zodpovědnosti mě dohnala k tomuto přehlédnutí. Normálně se tomu říká nepozornost, nebo taky blbost! Ještě s tím něco málo zkusím, ale bojím, bojím!
Martinický Vladimír: Děkuji, jsem si vědom nedostatků, ale jsem limitován svými schopnostmi, mapky asi nedám.
Tomáš Svozil

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Martinicky Vladimir » 18 úno 2025, 16:17

Plooskie, sak na tych par "mapiek" som myslel, co su na tej foto, co si sem vlozil, aby ich Tomas S. zakomponoval do toho povrchu! Myslim si, ze netreba to silit, a autor nech to necha v tejto polohe! :wink:
image007.png

Martinicky Vladimir

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Szwarc.Robert » 18 úno 2025, 16:46

Tomáši máš to parádní, ta kamufláž je moc pěkná a budu se inspirovat u tebe. =D> =D> ;-I
Szwarc.Robert

• Odpovědět s citací

Příspěvekod RED HONZA » 18 úno 2025, 19:00

Inspirativní [-o< =D>
"Jakmile se k moci dostanou důstojníci, zavládnou nedůstojné poměry."
RED HONZA

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Tomáš Svozil » 18 úno 2025, 20:12

Martinicky Vladimir píše:Velmi pekne =D> =D> ...len by som do tych ploch az na kov "vlozil" take mapky so zachovalou zakladovkou-red oxide primer, pretoze, ako vieme, tak ta zakladovka drzala na tom duralaluminiu ako pribita! :

Omlouvám se. Už jsem tě pochopil, myslíš ty flíčky! To chci ještě dodělat.
Tomáš Svozil

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Martinicky Vladimir » 19 úno 2025, 11:40

Tomasi nemusis sa omlouvat ! Hlavne nech sa dari v dalsom progrese...uz teraz som na to zvedavy! :wink:
Martinicky Vladimir

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Plooskie » 23 úno 2025, 13:07

Konečně jsem dotáhl klapky chlazení motoru. Respektive - ne úplně. Je to jenom zafoukané černým surfem, bude to chtít správnou barvu na kryt, doladit vnější část výfuků atd, obouchat, ovošovoat ... znáte to ... :wink:
9.jpg
10.jpg
11.jpg
12.jpg
13.jpg

Pokud vás to zajímá více, podívejte se na můj stavební tutoriál zde
Plooskie

• Odpovědět s citací

Příspěvekod YETTY » 23 úno 2025, 15:43

Ano ,takhle si taky představuju, že to sedne.Vypadaji náramně. =D> =D>
SPL LIBEREC Martin ˇˇYETTYˇˇPlaček
YETTY

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Jozeff66 » 23 úno 2025, 18:44

YETTY píše:Ano ,takhle si taky představuju, že to sedne.Vypadaji náramně. =D> =D>

Nie celkom.Pozri si moje zistenie v linku Plooskieho o riadok vyššie.
Fw-190D-11: http://www.modelforum.cz/viewtopic.php?f=6&t=83173
Ta-152E: http://www.modelforum.cz/viewtopic.php?f=6&t=83080
Ta-152C: http://www.modelforum.cz/viewtopic.php?f=6&t=90127
Fw-190D-9: http://www.modelforum.cz/viewtopic.php?f=6&t=98252
Fw190D-15 viewtopic.php?f=6&t=119977
Jozeff66

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Plooskie » 23 úno 2025, 19:10

Jozeff66 píše:
YETTY píše:Ano ,takhle si taky představuju, že to sedne.Vypadaji náramně. =D> =D>

Nie celkom.Pozri si moje zistenie v linku Plooskieho o riadok vyššie.

Už je to v řešení ... díky Jožo za zjištění problému - holt víc hlav víc ví ...

Měl jsem při osazení trochu problém s levou stranou, ale nakonec to tam vždycky sedlo. Přičítal jsem to tomu, že fakt musíš srovnat přesně plochu klapky na kryt. Zní to triviálně, ale jak je to celé v oblouku tak to není úplně easy ... Pravá strana ale byla vždy v pohodě - jako Lego ... :-k
Asi záleží taky na tom, jak přesně dosadíš kryt motoru na ten "zobáček" nahoře. Možná jsi to více utáhl, takže už to to nevyšlo a mě ještě ano - ona stačí desetinka.
Udělám to tak, že ty kolena oříznu, stejně jako části výfuků ze strany motoru. Ono ta strana u toho "kloboukovitého" krytu za motorem stejně není vůbec vidět, takže to bude na pohodu. Až budu dělat Sakae 21 (což je v plánu), tak budu mít "klobouk" svůj a už tam nebude nic kolidovat ...
Plooskie

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Jozeff66 » 23 úno 2025, 19:49

Mne kryt motora sedel ok aj na tom "zobáčku" ako píšeš.To bol základ aby klapky sadli.Ja som to ale dopasovával už na zlepenom modeli aj s krídlom,nie len na trupe.Musel som musel neustále obrusovat potrubie cca na úrovni posledných spodnych dvoch klapiek.Potom to už sadlo.Nebolo ani treba dolepovať doštičky ako som spomínal.Teraz už je to ok.Ked to budeš upravovať tak nie zo strany od motora,tam to nevadí ale zo strany smerom k osi trupu,kde je ten rádius kam sa zasunie motor.Dalo sa to obrusit aj tam na trupe.Ja som sa rozhodol inak.Zajtra môžem dať fotky ak bude záujem.Keby som si dnes neprečítal tvoje dnešné príspevky tak to zistím oveľa neskôr pri kompletovani a to už by bolo vážne nepríjemné :)
Fw-190D-11: http://www.modelforum.cz/viewtopic.php?f=6&t=83173
Ta-152E: http://www.modelforum.cz/viewtopic.php?f=6&t=83080
Ta-152C: http://www.modelforum.cz/viewtopic.php?f=6&t=90127
Fw-190D-9: http://www.modelforum.cz/viewtopic.php?f=6&t=98252
Fw190D-15 viewtopic.php?f=6&t=119977
Jozeff66

PředchozíDalší

Odeslat odpověď
Příspěvků: 315 • Stránka 18 z 21 • 1 ... 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21

Zpět na Rozestavěno