Klub plastikových modelářů Uherské Hradiště
Rozpracováno, 1/48: X-15 Special Hobby, Su-22M4 KP, MiG-23ML Edu
Rozpracováno, 1/48: X-15 Special Hobby, Su-22M4 KP, MiG-23ML Edu
petr21 píše:Přijímáš objednávky? U sedadel to bude jednodušší než překopávat díl ze stavebnice. Jaká je šance, že sedadlo radiooperátora byla stejná jako pilotova, jen neměla opěrku hlavy? Pravý bok kokpitu jsem plánoval řešit taky tiskem nebo lepty, takže když to někdo nakreslí za mě, tak mi tím ušetří dost práce. Tu palubku jsem nezkoumal, protože J-čko nestavím. konečně se našel nějaký blázen jako jsem já.
Tom.Vrabec píše:Zdar, tak aj já se přidávám na večerní chvilku poezie pod lampou - poprvé jsem vyzkoušel a dneska konečně dorazil HGW pásy. Ze začátku hrůza, jak člověk chytne trochu grif (bral bych spíš grYfa, lítal bych na něm do práce a roztrhal by každého, kdo mě zrovna nasere) tak paráda. Pásy jsou evidentně určené na bombarďácké áčka (a místama proti velice jednoduchému návodu lítalo číslování dílů), ale nějak jsem to - snad přijatelně - vykoumal. Třeba sesla vedle pilota je mi v géčkových junkersech celkem záhadou a další drobné mystérium přinesla sedačka radisty / zadního střelce. Viděl jsem tu ve vláknu stavby se svislými pásy i bez nich (jenom ty boční prostě)...eduardí plechy je tam mají, HGW sada obsahuje od každého dílu cosi navíc, tak by se daly doplnit...ale v návodu taky nejsou...no vynechal jsem je zatím. Tak mrknite:
Včil se dívám, že velikost nic moc, ořezával jsem to rovnou v telefonu...snad to nebude taková hrůza. Jinak patina ještě není hotová, ale jak jsem pásy napouštěl silně naředěnou olejovkou, tak mě zlákalo trochu tou hnědou lehce zanést aj místa, kde mívali členové osádky položené nohy, či kde se mohli otřít pohybem po mašině. Pak jsem tam prsknul ještě trochu pigmentu, ale to asi jenom tak na zkoušku a trochu jako odměnu za ty pásy...
V souběhu dělám na úpravě panelu pod palubkou, aby to trochu připomínalo budíky Berlinu...ale to dám foto později. Tohle už zatím asi nalepím na levou půlku kokpitu a trupu, trochu natahám dráty, kde to půjde a bude stát za to...dokončím patinu a možná - říkám jenom možná - bych ten trup v nejbližších dnech (u mě třeba týden) konečně zavřel
Draken152 píše:Tak sedadlo navigatora je konečne vonku z tlačiarne. Som ho hned aj pokusne nafarbil, tie zväčšené fotky riadne vytiahli raster tlače ale v skutočnosti je skoro neviditelný. Mohol by som to skúsiť jemne prebrúsiť ale steny tej sedačky majú 0.5 milimetraSpodné úchyty sú trochu prehnuté pretože som do stredu nedal pri tlači podperu, moja chyba....
Uživatelé procházející toto fórum: Daniel Bílek a 28 návštevníků