Na pár deklů jsem dal jen tak pro "rozbití povrchu" hliníkovou fóliu:
Na "obřízku" je vždy potřeba nový skalpel:
ňáký ty šrouby:
Ve výsledku to ná tu výhodu, že to moc "nečumí" na povrchu (jako lepty), ale zárověň to trochu zvedne a odliší ty dekly od okolního povrchu tý placatý žehličky.
A tak nějak jsem si pro sebe řešil, jestli to mám zapracovat do povrchu, nebo ne. A hledal jsem nějaký obrázek ze strany, kde by to bylo vidět. No a tady na tom je vidět, že to je trochu nad, takže jsem to tak nechal a dál moc neřešil.
Ty žlutý panely vystupujou, ta červená moc ne - ale někde jsem viděl obrázek (jinýho letadla z jinýho úhlu), kde byla krytka zvýrazněná a byla nad povrchlem, jen to teď nemůžu najít. To už je fakt drobnost...
Je to za kabinou, každej na to čuní a hned to vidí... to by mě hanba fackovala.
Takže sundat "hlínu" a návrat ke klasice: plastová destička - prostě NEJ ŘEŠENÍ ZE STARÝ ŠKOLY!
Tak a až teď jsem byl spokojen - během úpravy povrchu: před, během a po surfu jsem si ještě trochu s tím pohrál (přibrousil výšku atak) a je to celkem OK. Takto jsem to nechal a po surfu a barvě si na to nikdo ani nevzpomene, bo to vypadá normálně (což mi úplně stačí), v podstatě jako panel ze stavebnice - ale že jsem se s ním natrápil teda!
PS: hodila by se na to černá destička, ale ta prsotě v nabídce nebyla; a hádejte co, hned jak jsem to dodělal, tak ji Artur dal do nabídky
Teda SOPky (nebo VOPky) jsem si poleštil samozřejmě!
a spodní část přilepil na pozice:
Ještě jsem si připravil díru na antény a antény + lepty od Edy:
No a před prvním komplet surfem jsem ještě z masek od Edy zalepil mřížku na čidlo. Masku jsem torchu "ochlupatil na trenclích" aby moc nelepila a neponičila mřížku. Sedla tam pěkně!
Vypadalo to super - radost pohledět, třeba křídlo, no jako nový:
PS: je potřeba přpomenout, že jsem si už s povrchem dost vyhrál právě ještě před prvním surfem - tak jsem si říkal, že to mělo smysl.
Hmmm.
Tak to jsem si říkal jen do první chvíle, než jsem vzal do ruky 2000 smirk a trochu to přejel - vylezly všechny ty drobnosti, nepřesnoti, ale hlavně ta zasr.. "krupička"!
Ale tak proto to děláme, že jo? Trochu si užít toho broušení a leštění...
Ve výsledku nějak takto (v podstatě celý přelízlý):
Najít pořádný obrázek výstupu (v detailu na úrovni nýtů) je v podstatě skoro nemožné. Vždycky je tam tak blbej úhel, světlo, nebo špína, takže není vidět nic...
Takže jako částečná inspirace mi posložilo toto (zbytek lidová tvořivost):
Naposledy upravil jezekm dne 19 bře 2022, 13:01, celkově upraveno 1