Parádna jazda Martin . Pravdu povediac, posun tej šachty som si vôbec neuvedomil a ak by si na to neupozornil, spravil by som to tak isto. Takže hovoríš, že to treba posunúť asi 1,5 mm k čumáku. Pátral som vo svojich fotkách, opäť máš pravdu a najlepšie to asi dokumentuje (z toho, čo mám) priložené foto 1 a 2 alebo v detaile foto 10 z Photoscop-u (Replic 55) na str. 3 viewtopic.php?f=57&t=132903&start=30. Dôvod na úpravu pozície pántu pekne vidno na foto 2 a 3. Bohužiaľ ten model je síce tvarovo a rozmerovo pomerne presný, ale je to zlátanina prototypu (najmä chvostová časť) a povojnovej experimentálnej 451E ... No a aby som nezabudol foto 1 a 3 zároveň ukazujú ako vysoko má byť to HS.404 nad trupom (takže v modeli opäť zle) ...
Je to ještě horší než se zdálo. Celý 3 mm. Vrhnu se teď na jinou partii a až vychladnu, popřemýšlím co s tím.
...skrz Zabadea, sluhu jeho. A tu se roznesou zvěsti o věcech jež sešly na scestí a nastane veliké zmatení. A nikdo nebude věděti, kde vězí ony věcičky na rafiové bázi s odtokem. V ten čas přítel ztratí příteli kladivo a mladí nebudou věděti, kde leží věci jejich otců, jež tam otcové odložili včera zvečera. Asi v osm hodin....
Ďalšia doplňujúca fotka - prečo musí byť posunutá podvozková šachta o tie 3,0 mm ... okrem toho prikladám aspoň aký taký pohľad dovnútra na pozíciu zadného strelca a ešte tretiu fotku - pohľad na kostru výškovky (doplnok k prvej fotke hoci iný stroj, otázka znie ako ten prehyb plátna naznačiť? - úplne hladké to asi nemôže byť) ...
Takže ad plátno, až to budu mít odladěný, nastříkám tam surfem porty. Další věc na předělání kde jsem předběhl fotky je přechod plechu a plátna na stabilizátoru. Na horní straně je ten přechod až vně 1. závěsu, zespodu je o žebro blíž k trupu Mám tak nějak hotovou hlavní část podvozku. Ideální práce pro 3D tisk. To je pro mě ale technologie z kosmíru tak jsem to musel zbastlit ručně. Horší to bude se vzpěrovým systémem. Tam asi udělám jen nějaký základ který půjde vylovit z formy a doplnit ten svařenec bude na každým. Sochal jsem taky nový lapače vzduchu ale budu to muset nechat uzrát a dodělat podle hotovýho křídla. Každej sám o sobě vypadal slušně, ale jak jsem je dal k sobě, vůbec si to nebylo podobný. Furt to nějak letělo, bylo tuhle dlouhý jinde krátký nebo různě tlustý. No nakonec jsem na to přišel. Každá náběžná hrana má jiný průřez a navíc obě špatný. Mám čím dál větší pocit, že největším problémem a prubířským kamenem mých schopností nebudou detaily ale vyrovnání a udržení geometrie.
...skrz Zabadea, sluhu jeho. A tu se roznesou zvěsti o věcech jež sešly na scestí a nastane veliké zmatení. A nikdo nebude věděti, kde vězí ony věcičky na rafiové bázi s odtokem. V ten čas přítel ztratí příteli kladivo a mladí nebudou věděti, kde leží věci jejich otců, jež tam otcové odložili včera zvečera. Asi v osm hodin....
Super Martin, tak toto je ďalšia súčiastka o ktorú mám záujem. Neviem, ako 3D tlač (mám na mysli povrch), ale Tebe dávame jednotku. V tých lapačoch vzduchu je mriežka (to si si určite všimol, hoci nie na všetkých fotografiách je vidieť). Problém je či sú tam tie vertikálne lamely 2 alebo 3? Tak radte páni ...
dmoravan píše:...V tých lapačoch vzduchu je mriežka ...
Jedna příčka ve středu a druhá na kraji, blíže motoru a mírně vzadu. Na druhém křídle zrcadlově obrácené. Ale zajímalo by mě, kdo tohle bude dotvářet? Přiznejte se Tedy mimo Martina. Tam o tom nepochybuju
Tak s lamelami se počítá, snad to půjde i odlejt ale nejdřív musím dosáhnout nějaký symetrie. Abych se k něčemu dopracoval, začal jsem řešit křídlo. Oči si můžu vykoukat ale jistota žádná. Nejdřív jsem musel určit, kudy vedou nosníky. Tady je třeba se odpíchnout od zesílených skloněných přepážek v trupu ohraničujících pumovnici. Pak jsem řešil, kudy vedla linie mezi pevnou a pohyblivou částí křídla. Na spodní straně mi to vychází na 75% hloubky, nahoře na 80% hloubky křídla. Taky si nejsem jistý, jestli křidélka přesahovala až do koncových oblouků jak naznačují některé výkresy. Spíš myslím, že ne ale nemůžu to s jistotou vykoukat. Takže řežu, nastavuju a pokouším se rovnat tu zkrouceninu.
to Martin: Takže, ak som to pochopil správne je potrebné to krídlo rozrezať pozdĺž nosníkov a urobiť novú nábežnú hranu, aby sa to dalo trocha zrovnať? Mám sem zavesiť čo najviac fotografií na krídla vrakov? Martin, prosím Ťa tá kovová trubka v podvozkových nohách je priebežná? to JimiX: Samozrejme, každý má právo si postaviť model podľa svojej vôle viac, či menej detailnejší. Mne by tam tie mriežky trocha chýbali, keďže sú dosť viditeľné, tak to riešim a vychádzajú mi tri.
Ta trubka je růžová jehla 1,2mm a jde tím masivním blokem. Je to jen mástr. U odlitků počítám s kratším kusem téhle jehly navlečeným na tyčovinu která bude procházet odspoda až k té příčce nahoře. Když se udělá dobrá opora pro tu příčku, mělo by to být dostatečně pevné. Náboj kola s uchycením je zvlášť a je nasazený na ty jehly. Fotky se hodí i ohořelá konstrukce alespoň bude podle čeho dělat porty. Klapky jsou jakž takž zdokumentovaný ale u křidélek nevím jestli žebra patří kolmo k ose otáčení nebo rovnoběžně s podélnou osou. Náběžnou hranu řezat nebudu. Spíš obětuju nějakou desetinku aby byla trochu oblejší. Levou možná podložím nějakým profilem na dotvarování. Ono to na řezu je jako gotický oblouk. Zvlášť vně motorů to má opravdu ostrou hranu. Kde budu přidávat materiál je v místě závěsu klapek nahoře. Časem dám fotky jak to myslím.
Vo French Wings n°4 existuje takýto obrázok, nie je to dokonalé, ale mohol by napomôť. Mimochodom, to naozaj nikto v bývalom Československu nemá túto publikáciu? Tomu neverím ... Fotky najprv prezriem roztriedim a potom pridám ...
Přílohy
Naposledy upravil dmoravan dne 08 úno 2021, 06:47, celkově upraveno 1