Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Plastikové modelářství ‹ Letadla ‹ Rozestavěno
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

P-40N Burma Banshees, 1:72 - SPOLEČNÁ STAVBA

In-progress builds
Odeslat odpověď
Příspěvků: 569 • Stránka 17 z 38 • 1 ... 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20 ... 38
  • Odpovědět s citací

Re: P-40N Burma Banshees, 1:72 - SPOLEČNÁ STAVBA

Příspěvekod MARABU » 22 úno 2018, 07:10

Kapličky nad přístroje jsou konečně hotový.Vůbec se mi do nich nechtělo,ale nakonec byly za dvacet minut hotový.Teď je ještě nabarvit a nezasvinit přístroje. :?
Přílohy
p.jpg
MARABU

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Tom Spit » 22 úno 2018, 09:15

Zdravíčko,

Tož se konečně přidávám i se svou troškou. :-) Stavím P-40N-1 "bílá 60" "The Rough Cobb". Stavebnice Academy, obtisky Rising Decals (díky, JimiX!), plechy Eduard, jak SS121 na Academy, tak 73619 na Special Hobby (kvůli sedačce a barvené výbavě do kokpitu). Zatím mám nachystaný interiér pro nástřik surfacerem a začal jsem pracovat na exteriérech. Bojuji ale dost s časem, ježto píšu bakalářku, tak asi budu nejpomalejší stavěč tohoto vlákna... Ale věřím, že zase brzy něco pošlu. :-)

Malá ochutnávka:

DSC00001.JPG
Interiér před nástřikem surfacerem.

Sedačku jsem nahradil tou z plechů, doplnil další nebarvené plechy, udělal nějaké skříňky z evergreenů, nejvíc práce dal chladič, musel jsem jej hodně zbrousit, aby vše i s plechy zapadlo.

Tom
Tom Spit

• Odpovědět s citací

Příspěvekod MARABU » 22 úno 2018, 09:25

Neboj,nejpomalejší jsem já. :-D
POZOR: N-1 měly sedačky stejný jako E,K,M,tu co jsi použil je až od verze N-5.
MARABU

• Odpovědět s citací

Příspěvekod BATABAK » 22 úno 2018, 09:35

MARABU píše:Kapličky nad přístroje jsou konečně hotový.Vůbec se mi do nich nechtělo,ale nakonec byly za dvacet minut hotový.Teď je ještě nabarvit a nezasvinit přístroje. :?

No vidis jak to mas pekne. To muselo dat spousty prace,ne? A pri tom takova blbost. :grin:
Ne mas to paradni,ja uz nalepil kabiny.
Batabak
BATABAK

• Odpovědět s citací

Příspěvekod JimiX » 22 úno 2018, 16:37

Tady to frčí. Já včera za celej den obrousil vrtuli a kužel :.-) Úplný závody :.-)))
Radek Bednařík
JimiX

• Odpovědět s citací

Příspěvekod JimiX » 22 úno 2018, 16:49

MARABU píše:Kapličky nad přístroje jsou konečně hotový... :?

Taky na to myslím Radku. Zaznamenal jsem tu diskusi u stavby Filipa Tomčiho. Máš to super, budu to muset zase "okopírovat" :.-)))
Radek Bednařík
JimiX

• Odpovědět s citací

Příspěvekod J!rka Votápek » 24 úno 2018, 20:29

Moje úžasná žena (s pomocí kamaráda našeptávače =; ) ví, co by se mi mohlo líbit jako narozeninový dárek :P
Vidím to, že někdy v létě bych se do toho mohl v rámci našeho tradičního Patláku pustit...
Přílohy
IMG_2693.JPG
J!rka Votápek

• Odpovědět s citací

Příspěvekod JimiX » 24 úno 2018, 21:34

J!rka Votápek píše:Moje úžasná žena (s pomocí kamaráda našeptávače =; ) ví, co by se mi mohlo líbit jako narozeninový dárek :P
Vidím to, že někdy v létě bych se do toho mohl v rámci našeho tradičního Patláku pustit...

Koukám že se Děčínem nese povětřím zvěst o kvalitních stavebních až k uším krásných žen.
Všechno nejlepší k narozeninám :. -)
Radek Bednařík
JimiX

• Odpovědět s citací

Příspěvekod JimiX » 25 úno 2018, 08:58

Trochu jsem pokročil. No je to malý krůček pro normálního modeláře ale veliký skok pro mě :.-) Čumáky jsou prakticky hotové, křídla v procesu a začínám s plechy, ale jsem z toho zatím dost jouda. Bude to chtít asi nějakou praxi, než se to naučím alespoň trochu přijatelně. A nýtovat budu až po slepení stran trupů a dílů křídla a bude to jen doplnění o nějaké řady. Na kompletní nýtování nemám zatím "level" :.-)
Přílohy
IMG_20180224_173807.jpg
IMG_20180224_173911.jpg
IMG_20180224_173457.jpg
Radek Bednařík
JimiX

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Jan Pavlik » 25 úno 2018, 11:31

J!rka Votápek píše:s pomocí kamaráda našeptávače =;

To víš kamarádi... :cool:

Vy ostatní makáte pěkně.... =D>
Jan Pavlik

• Odpovědět s citací

Příspěvekod JimiX » 25 úno 2018, 12:08

Jan Pavlik píše:
To víš kamarádi... :cool:

Že jsem si to nemyslel kdo byl onen "našeptávač" :. -))
Radek Bednařík
JimiX

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Bari Ball » 25 úno 2018, 13:57

Ahoj Radku, držím palce a pevné nervy na plecharinu. Ja na plechy nemám oči ani ruky. Mohol si využiť odlievanú sedačku CMK, je to možno lepšia volba naž sa trápiť s plechmi.
Bari Ball

• Odpovědět s citací

Příspěvekod novis » 25 úno 2018, 13:59

To samé bych řekl i ke klapkám.
novis

• Odpovědět s citací

Příspěvekod JimiX » 25 úno 2018, 22:50

Bari Ball píše:...držím palce a pevné nervy na plecharinu... Mohol si využiť odlievanú sedačku CMK, je to možno lepšia volba naž sa trápiť s plechmi.

novis píše:To samé bych řekl i ke klapkám.

Oba máte pravdu. Asi by bylo jednoduší vrazit tam odlívanou sedačku, ale vcelku mě baví se tak trochu trápit :.-) Já tu sedačku doma mám. Koupil jsem si ji ke Kittyhawku od SH a kola a motor a klapky, to abych se příště zase trochu potrápil :.-)) Já ty plechy chtěl vyzkoušet a tak jsem si je od Radka koupil hned na pět různých letadel a na dvě ještě dokoupím :.-)) Dosud jsem použil plechy jen na pásy u dvou modelů a to zas tak složité nebylo. Dnes jsem trochu "klempířil" a musím přiznat že mě to fakt bavilo a navíc s každým přidaným plíškem byl interiér hezčí a hezčí (i přes to že jsem to dělal já :.-) Dokonce jsem si vymyslel desatero které jako správné desatero má osm bodů a dva na vlastní doplnění :.-)) 1. pořídit si dobrou ohýbačku (v prstech a o stůl to fakt nejde, ale mě posloužila dobře i planžeta do lámacího nože a skalpel) 2. malé díly nepokládat na stůl, už je nikdy nezvedneš (na kousku látky která nechlupatí to jde ale super) 3. nezkoušej díly chytat prsty, brnk... 4. neposlouchej u práce Rage Against the Machine, raději Simona a Garfunkela :.-) 5. nečuč na to dlouho, nebo na další už neuvidím 6. opravdu není (i přes obsesi) nutné použít všechny díly 7. spadlý dílek na zemi je rychlejší zajet koupit, než ho hledat 8. žádný alkohol a nejméně dva dny předem nepít kávu (riziko infarktu :.-)
Musím se ale přiznat. Už mě to chytlo a i když jsem nesouhlasil z tvrzením někoho z Eduardího týmu na kdysi zhlédnutém videu že bez plechů to dnes už nejde, tak se asi pomalu začínám na tuhle víru obracet :.-)))
Všem hezký večer.
Přílohy
IMG_20180225_192958.jpg
Radek Bednařík
JimiX

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Petr Komínek » 25 úno 2018, 23:59

JimiX píše:
Bari Ball píše:...držím palce a pevné nervy na plecharinu... Mohol si využiť odlievanú sedačku CMK, je to možno lepšia volba naž sa trápiť s plechmi.

novis píše:To samé bych řekl i ke klapkám.

Oba máte pravdu. Asi by bylo jednoduší vrazit tam odlívanou sedačku, ale vcelku mě baví se tak trochu trápit :.-) Já tu sedačku doma mám. Koupil jsem si ji ke Kittyhawku od SH a kola a motor a klapky, to abych se příště zase trochu potrápil :.-)) Já ty plechy chtěl vyzkoušet a tak jsem si je od Radka koupil hned na pět různých letadel a na dvě ještě dokoupím :.-)) Dosud jsem použil plechy jen na pásy u dvou modelů a to zas tak složité nebylo. Dnes jsem trochu "klempířil" a musím přiznat že mě to fakt bavilo a navíc s každým přidaným plíškem byl interiér hezčí a hezčí (i přes to že jsem to dělal já :.-) Dokonce jsem si vymyslel desatero které jako správné desatero má osm bodů a dva na vlastní doplnění :.-)) 1. pořídit si dobrou ohýbačku (v prstech a o stůl to fakt nejde, ale mě posloužila dobře i planžeta do lámacího nože a skalpel) 2. malé díly nepokládat na stůl, už je nikdy nezvedneš (na kousku látky která nechlupatí to jde ale super) 3. nezkoušej díly chytat prsty, brnk... 4. neposlouchej u práce Rage Against the Machine, raději Simona a Garfunkela :.-) 5. nečuč na to dlouho, nebo na další už neuvidím 6. opravdu není (i přes obsesi) nutné použít všechny díly 7. spadlý dílek na zemi je rychlejší zajet koupit, než ho hledat 8. žádný alkohol a nejméně dva dny předem nepít kávu (riziko infarktu :.-)
Musím se ale přiznat. Už mě to chytlo a i když jsem nesouhlasil z tvrzením někoho z Eduardího týmu na kdysi zhlédnutém videu že bez plechů to dnes už nejde, tak se asi pomalu začínám na tuhle víru obracet :.-)))
Všem hezký večer.

Nesouhlasím s bodem 4, protože Rage Against The Machine se dají poslouchat kdykoli, i u modelaření. :twisted:
Petr Komínek

PředchozíDalší

Odeslat odpověď
Příspěvků: 569 • Stránka 17 z 38 • 1 ... 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20 ... 38

Zpět na Rozestavěno