Yippee píše:
Za mých mladých let jsem postavil D.520 od Helleru (podle Scalemates krabice z roku 1988), ale pilota si v ní nepamatuju. I když už to nějaký pátek bude, tak se můžu plést...
Yippee píše:
nespor.jenda píše:Já jsem teď zkusil sundat maskovací pásku (Tamiya) z toho zkušebního křídla, které jsem fotil v pondělí a barva se mi nikde nesloupla. Pásku jsem na ruku nenalepoval, křídlo jsem ani nečistil, pouze stříknul Surf 1500 Black + Levelling Thinner, barva Gunze C + C ředidlo.
KLuK píše:Dnes jsem se piplal s detaily ineriéru. Moc času jsem na to neměl, takže fotit nebylo co. Mimo jiné jsem si připravoval drobné páčky z měděných drátků a tak mě napadlo, že bych se s vámí mohl podělit o jednu fintu. Není to z mé hlavy, našel jsem to už "dávno" při svých toulkách po internetu za různými nápady. Vyzkoušel jsem to a od té doby s úpěchem používám. Je to snadný způsob, jak si vyrobit drobné páčky s kuličkou na konci.
Postup výroby je jednoduchý a zvládne ho každý. Nejdříve si připravím tenké měděné drátky dlouhé alespoň 2 -3 cm, průměr podle zamýšleného použití. Na ty nejmenší páčky používám drátky o průměru 0,1 mm na ty větší páčky a kličky drátky o průměru 0,6 mm. Konec drátku chytnu pinzetou a druhý konec nahřívám v plameni plynového sporáku. Nejdříve se konec rozžhaví do ruda a pak se začne tavit a z roztavého kovu se koci drátku začne dělat kulička. Velikost kuličky se dá ovlivnit délkou doby tavení konce drátku.
Po vytvoření kuličky budoucí páčku v případě potřeby vytvaruji do potřebného tvaru a nabarvím. Nakonec ji zkátím na rozměr a přilepím na její místo.
Takto vypadá drátek s kuličkou vytvořenou výše popsanou metodou:
Závěrem ještě pár poznámek.
Když už si takto páčky připravuji, udělám si jich více do zásoby.
Při tavení se mi osvědčilo držet drátek svisle tak, aby se kulička tvořila na jeho dolním konci. Abych si nepálil prsty, ohnu drátek do L. Svislou část drátku nahřívám v plameni a za vodorovnou část jej držím mimo plamen.
Podle návodu by to mělo fungovat i nad plamenem svíčky. Nemohu to potvrdit ani vyvrátit, protože používám plynový hřák na kuchyňském sporáku a se svíčkou jsem to nikdy nezkoušel.
Díky skutečné kuličce vypadají takto vyrobené páčky lépe, než ploché páčky z leptů. Výroba je rychlá a jednoduchá. Při troše cviku lze za pár minut vyrobit zásobu páček na rok dopředu
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 195 návštevníků