Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Plastikové modelářství ‹ Letadla ‹ Rozestavěno
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Blackburn Aircraft - skupinová stavba

In-progress builds
Odeslat odpověď
Příspěvků: 414 • Stránka 16 z 28 • 1 ... 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19 ... 28
  • Odpovědět s citací

Re: Blackburn Aircraft - skupinová stavba

Příspěvekod Vladimir Kafka » 15 úno 2015, 17:16

Kdyz uz jsem se pustil do toho recenzovani, nafotil jsem i ten Ripon-Ripoff od Kory.

V první řadě pochvala - žádnej díl se nezdá zkroucenej. poloviny trupu jsou po přitisknutí jak podle pravítka. Lehce ohnutý jsou jen V vzpěry podvozku.
Druhá věc, díly mají minimální nálitky.
V tomhle to vítězí nad CMR.

Hlavní díly. Polstrování kolem kokpitu to bude chtít udělat od základu znovu. Rytí je místy OK, místy se ztrácí. Přijde mi, že pravá polovina trupu je v tomhle ohledu o dost horší než levá. Ale všechno v mezích, a resin se přerejvá dobře.

1.jpg

2.jpg

3.jpg

Křídla mají krásný, jemný, pravidelný naznačení prověšení. Myslím že nejeden český mástrař by se mohl přiučit :P

5.jpg

Akorát na takových protiskluzových (či co) žebrech je hromada bublinek. Nejdřív jsem z dálky myslel, že jsou to hezké jemné nýty. Nejsou :grin:

U náběžky to na pár místech bude chtít opatrně zaškrabat.

4.jpg

VOP je stejně krásná jako křídla, jen je tam trochu vytrhaná forma.

6.jpg

SOP jsem nefotil, stejná kvalita.
Naposledy upravil Vladimir Kafka dne 15 úno 2015, 17:36, celkově upraveno 2
Airone Hobby FB
Obrázek
Vladimir Kafka

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Vladimir Kafka » 15 úno 2015, 17:27

Lepty jsem vyfotil mázle, ale nevadí, tak jen aby bylo vidět že tam jsou:

9.jpg

Drobotina všechna v cajku, kromě těch V vzpěr, ale i ty jsou ohlý jen mírně.

Velká otázka je, jestli resinový vzpěry bez jakejchkoliv výztuh model udrží?
Má tu někdo zkušenost s lepením resinových dvojplošníků? Zvlášť takhle masivních - horní křídlo je veliký.
Přemýšlím, jestli si třeba nechat vzpěry znova odlít z černýho, tvrdšího resinu, nebo v nich nějak vyrýt kanálky a do nich vlepit dráty? Ale čím to vyrýt?
Předem díky za rady!

Kokpit zatím nekomentuju, nevím jak bude v kombinaci s leptama vypadat. Návod je teda stylem "někam semdle nebo možná tamdle", tak uvidíme jak se to bude lepit.

7.jpg

Všechno se zdá použitelný s minimálníma úpravama, kromě:

8.jpg

Vrtuli by bodlo nové "kování" doprostřed (sorry nevím jak se to nazývá).
Nepřebývá někomu náhodou lept Marabu na Gladiatora? Teoreticky by měl zbýt tomu, kdo Glad lepil s vrtulovým kuželem...

No a chladiče (opravdu byly dva??) jsou vtipný, to bude chtít vyrobit od základu znovu.

10.jpg

Nemá někdo fotku předlohy zblízka? Popř. radu jak to vyrobit? Asi slepit z jednotlivých "listů", ale jak si je nařezat, aby byly stejné..

Závěr recenze, za mě to jednoznačně rip off není...a těším se až to postavím. Ale nevím nevím, kdybych si to koupil za plnou cenu (u Modelimexu asi 1250,- :shock: :shock: )

Jo a za vzorky poskytnuté k recenzi děkuju sobě. Díky Vláďo!
Airone Hobby FB
Obrázek
Vladimir Kafka

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Vladimir Kafka » 15 úno 2015, 18:46

A nakonec Firebrand.

4.jpg

1.jpg

Kdyz pominu x kol zacistovani, brouseni a tmeleni, od posledniho foceni jsem:

- prilepil drobnosti na trup - vpredu nasavani, kolejnicku za kokpit
- prilepene kanony. jak jsem psal, hlavne jsem rovnou radsi urizl a schoval, nez je ulomit.
- dodelal kokpit. problem s barvenim radiostanice za pilotem jsem po nekolikerem prebarvovani, pretahovani a retusovani nakonec "vyresil" tak, ze jsem ji nechal v barve interior green. jsem rad, ze to mam konecne zavrene, protoze tu leptanou strisku nad pilotem jsem trikrat ulomil, hledal, znova lepil a brousil.

3.jpg

acetat je fakt krasne ciry a sedi perfektne.
je to zlehka prichycene nekourivym vterinakem a pak prolite HpH. epoxid jsem pouzil i na spoj (nebo spis nespoj) trup-VOP:

5.jpg

no a zespoda taky nejake nasavani, hlavni casti zavesniku torpeda a kridelnich na bomby. jeste na to prijdou nejake lepty.
vzadu kapkovita krytka uchycujici hak.
uz se to opakuje jako refren tehle stavby...ale opravdu ty drobny dily jsou nedomysleny. nejde model 14 dnu obracet v rukach, brousit, prerejvat, tmelit, aby z nej pritom trcely drobny dily. treba packy na zavesniku torpeda, odlity spolu se zavesnikem...jedna uz ulomena a znovu prilepena. zaroven to nejde nechat nakonec, protoze se tam musi trochu tmelit, nejde to ciste nalepit na barvu...
hak nesel ani odriznout z mohutnyho nalitku, tyc se zlomila pri prvnim prejeti ziletkovkou. schoval jsem jenom konec haku, pozdeji vyrobim z tycinky.

6.jpg

tady pro Davida mina, aby si na ni zvykl :-D

7.jpg

to torpedo proste nema dusi...

8.jpg

a tady pro Mrmlu, co ti budu davat. zelene jsou dily, co potrebujes a dam ti je.
cervene jsou dily, co potrebujes a nedam ti je, protoze jsou tam jen jednou :) ale nic co by bylo nutny nebo neslo vyrobit. ten dil co ma tvar jako Northrop B-2 by mel jakoby obalit celo zavesniku, nevim jak se mi to tam podari ohnout a prilepit, mozna se na to sam vykaslu.
modre jsou dily, co nevim na co jsou, protoze navod o nich mlci :) jakoby mensi verze tech stabilizatoru torpeda?

navic mam jeste baky a jinou verzi miny, oboje dam klidne taky, kdo bude chtit.
Přílohy
2.jpg
Naposledy upravil Vladimir Kafka dne 15 úno 2015, 20:05, celkově upraveno 1
Airone Hobby FB
Obrázek
Vladimir Kafka

• Odpovědět s citací

Příspěvekod novakow » 15 úno 2015, 18:50

Kurňa, ten Firebrand vypadá fakt dobře (jak tvarově tak i z hlediska tvojí práce)... :-D Kéž by byl k dispozici i ve čtvrtce...
Vojta Novák, KPM ZNOJMO
Hotovo: Spitfire Mk.Vc (Eduard 1/48), Silbervogel (Takom 1/72)
Shelf of shame: 20+
Běžte radeji lepit...
Arguing on the internet is like running in the Special Olympics. Even if you win, you're still retarded.
novakow

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Vladimir Kafka » 15 úno 2015, 20:02

9.jpg

jeste pozicky jsem zapomnel zminit. prolity taky pomoci HpH.
tohle je stav po zabrouseni 600 smirglem, jeste samozrejme budu lestit.
hezkej detail, i zarovicky tam jsou, tady se vyrobce vysvihl.
Airone Hobby FB
Obrázek
Vladimir Kafka

• Odpovědět s citací

Příspěvekod David Hényk » 16 úno 2015, 10:35

Ty jo to mi nedělej :-D jak si mám zapamatovat tolik odpovědí a nezamotat se s v tom.

Defiant/Roc. Díky moc. Srovnání super! Doma jsem porovnával věže z modelů MPM Defiant a SH Roc a jsou jiný. Takže začínám bádat jak to s těma věžema vlastně je. Možná fakt nebyly stejný?

Firebrand...těžkej mazec :P a uznávám, že i ta mina je famózní. Pozičky taky dobrý 8-) vidíš jak je to jednoduchý! Mám se Skuou stejnej problém. Jak to pojmout, kdy co přilepit, abych to během barvení neorval..no je to opruz a to tam toho nemám tolik co ty. Každopádně až to budeš mít hotový tak to bude masakr. Těch chytačů očí na Firebrandu je nepočítaně.

Rippon. Jsem v šoku jak dobře to vypadá. To nechápu kdo teda dělal to ANBO co mám doma, ale to ještě vcelku ujde, ovšem ten Hawker Nisr je masakr motovou pilou a rozdíl mezí tím a Ripponem je několik světelných let. A hlavně za ty love co jsi to koupil je to prostě bomba!! Jestli do něj půjdeš tady tak si založím bokem vlastní Kora, Kora, Kora!!!! vlákno a polepím to ANBO, abych tě podpořil...

Ještě něco? Snad je to všechno.
Obrázek

HKPM Prostějov
David Hényk

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Vladimir Kafka » 16 úno 2015, 10:41

Davide, jenze ty pozicky byly ve stavebnici uz hotovy :) sice moc nepasovaly, ale tvar uz mely a vyvrtany zarovicky taky :) ale stejne jsi me presvedcil a na Rocu urcite pozicky budou.
jinak, ty fotky Firebranda jsou vsechny ve stavu pred zacistenim - mam na mysli kabinu, lepidlo okolo zavesniku a kanonu apod. abyste si nemysleli, ze jsem takovy prase :) ted zas bude tak dva vecery kolecko brouseni...

Kora, Kora, Kora je bozi nazev :grin:
ale nejlepsi by samozrejme bylo, kdyby sis nekde za normalni love sehnal Baffin, nebo jinou verzi Riponu :)
ale nezahlcujme se ted plany...

jinak, uplna prdel ten Ripon nebude, vcera pred spanim jsem to jeste zkoumal detailne a ackoliv plati my hodnoceni vyse, je tam urcite nad cim premejslet. napr. skladaci leptanej ostruho-hak, kterej by mel drzet celou vahu ocasu. no a celej navod, to je surrealisticka poezie, to musim naskenovat a ukazat, to je fakt "nekam tamdle" dovedeny k absurdni dokonalosti ;)
ale vis co: per ardua...ad ardua! ;)
Airone Hobby FB
Obrázek
Vladimir Kafka

• Odpovědět s citací

Příspěvekod David Hényk » 16 úno 2015, 10:52

Jo to mi připomíná.."Mířím ke hvězdám, ale sem tam trefím Londýn"
Kdybys na něj zase narazil za dvě stovky tak mi ho kup :-D
Obrázek

HKPM Prostějov
David Hényk

• Odpovědět s citací

Příspěvekod David Hényk » 17 úno 2015, 09:43

Díky Pavle! Sice profláklá mašina, ale takhle pěkně ostrou tu fotku ještě nemám. Jdou hezky vidět rozdíly Roc vs Skua. Chybějící světla na zadní části koncového oblouku křídla a přemístěné závěsníky směrem k centroplánu. Dokonce je patrný úchyt toho velkého závěsníku. Paráda!!

A teď zpátky na Skuu. Nemáte někdo uloženou nějakou dobrou stavbu s černým kamo? Potřeboval bych nějakou inspiraci jak na černý povrch. Sám jsem ještě neměl tu čest něco spáchat. Koupil jsem si sadu washů na ruský mašiny kde je i wash na černou, ale tím to zatím hasne 8-) Díky za tipy.
Obrázek

HKPM Prostějov
David Hényk

• Odpovědět s citací

Příspěvekod VojtaH » 17 úno 2015, 16:28

Hlavně že jsem tutéž fotku dával na straně 3 a nějaké další :lol:
Hotovo: Bf 109G-6, Focke-Wulf Ta 183 Entwurf III, Ki-61-II Hien
Stavím: Micubiši Ki-83, Nakajima Ki-44

Futó fukutsu.
VojtaH

• Odpovědět s citací

Příspěvekod David Hényk » 17 úno 2015, 16:32

Jojo dokonce ještě větší...sorry :-D ..provozní slepota.
Obrázek

HKPM Prostějov
David Hényk

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Vladimir Kafka » 17 úno 2015, 16:54

jeste vypichnu jednu drobnost, stribrny Skuy a Rocy mely casto vrtulovej kuzel ponechanej v NMF, vyrazne lesklejsi nez zbytek letadla. tady to neni tolik videt, ale na jiny fotce v knizce co mam doma je to vylozene chromovy a je to i v popisce pod fotkou zdurazneny.
Airone Hobby FB
Obrázek
Vladimir Kafka

• Odpovědět s citací

Příspěvekod VojtaH » 17 úno 2015, 19:50

Ta ještě pár nově objevených. Já se stavbou ještě počkám, ale vám snad přijdou vhod.
Přílohy
47-2.jpg
Roc.jpg
roc-8.jpg
sea_defiant-02-640x283.JPG
b0fd3da1fb3f17598531338f5d408951.jpg
Hotovo: Bf 109G-6, Focke-Wulf Ta 183 Entwurf III, Ki-61-II Hien
Stavím: Micubiši Ki-83, Nakajima Ki-44

Futó fukutsu.
VojtaH

• Odpovědět s citací

Příspěvekod MRMLA » 17 úno 2015, 21:16

Ahoj chlapi, jen zírám jak fantasticky tvoříte [-o< , Olda myslím stvoří ale velikýho krasavce!
Davide dík za číslo leptu, moc pomohlo, našel jsem to hned, takže si ho asi objednám, mají ho u nás na skladě...
Pivokrevníku, jakmile vyhodnotíš, že chřipka ustoupila, urči čas a místo, okamžitě Tě oberu! :)
M.R.M.L.A.
Martinova Rekonstrukční Manufaktura Létavých Aparatur
MRMLA

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Honza Knetl » 17 úno 2015, 22:16

Dobrá práce, chlapi. Všichni. Na to jak ošklivý předlohy to jsou... :grin:

Perete se s tím fakt dobře.
Hotovo 2017: Cierva C.30A Norsko, Cierva C.30A Jugoslávie, Bü-131D Chorvatsko Bü-131A Maďarsko
Hotovo 2018: Messerschmitt Me 609, Bloch MB-151
Honza Knetl

PředchozíDalší

Odeslat odpověď
Příspěvků: 414 • Stránka 16 z 28 • 1 ... 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19 ... 28

Zpět na Rozestavěno