Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Plastikové modelářství ‹ Letadla ‹ Rozestavěno
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Správným SMĚRem

In-progress builds
Odeslat odpověď
Příspěvků: 3564 • Stránka 149 z 238 • 1 ... 146, 147, 148, 149, 150, 151, 152 ... 238
  • Odpovědět s citací

Re: Správným SMĚRem

Příspěvekod KLuK » 10 bře 2021, 19:56

Přehodnotil jsem své rozhodnutí ohledně port na křídlech Pipera. Částečně k tomu přispělo prohlížení fotek, částečně fakt, že křídla Pipera jsou kromě těch port, křidélek a pár deklíků zespodu prakticky veškerých dalších detailů prostá. K tomu ještě relativně fádní jednobarevné zbarvení, které to taky moc neoživí. Tak jsem se rozhodl, že porty nakonec budou. Pokusím se je udělat co nejméně nápadné, jen tak trochu viditelné.

IMG_1887.JPG

Porty budu na vymaskovaná křídla stříkat, takže kdyby se nezadařilo a výsledek neodpovídal mým představám, budu je moci zase odbrousit. Křídla jsou připravená, k nástřiku port se snad dostanu zítra (:)

Ořezal jsem původní horní díl a bořní díly zasklení kabiny. Horní díl jsem zkrátil o zužující se část (směrem k ocasu) a z horní strany z něj odbrousil rámování. Z bočních dílů jsem odřízl jejich horní část, kopírující profil křídla a díly slepil dohromady. Tento díl využiji pro spojení křídel.

IMG_1890.JPG
IMG_1888.JPG

Zároveň připravuji vybavení kabiny. Sedačky budu vyrábět nové, rovněž tak veškeré ostatní vybavení, kterého naštěsí nebylo moc.
stavím pro své potěšení modely 1:48 letadel československých pilotů od prvních nesmělých pokusů o létání až po současnost ... a příležitostně (pro odpočinek od letadel) staré automobily
KLuK

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Dr. zvied » 10 bře 2021, 21:00

KLuK píše:Porty budu na vymaskovaná křídla stříkat, takže kdyby se nezadařilo a výsledek neodpovídal mým představám, budu je moci zase odbrousit.

Také jsem nad tím přemýšlel. Použiješ barvu nebo surfacer? Já mám obavu z toho, že mi to na krajích udělá takový "rantlík". Dobrá, tak ho jemně obrousím. Ale zůstane potom hrana portu rovná? Co když se mi bude brva na hraně odlupovat?
Dr. zvied

• Odpovědět s citací

Příspěvekod KLuK » 10 bře 2021, 21:21

Použiju surf. Nejdříve nastříkám porty, pak sundám maskovací pásku a celé to přestříknu surfem ještě jednou. Tím bych mohl zamezit olupování barvy na hranách a zároveň tím i zjemnit "rantlík" na hranách ... aspoň doufám (:)
stavím pro své potěšení modely 1:48 letadel československých pilotů od prvních nesmělých pokusů o létání až po současnost ... a příležitostně (pro odpočinek od letadel) staré automobily
KLuK

• Odpovědět s citací

Příspěvekod JimiX » 10 bře 2021, 21:28

clive píše:@JimiX - Ty Semily nejsou az tak zle...

Jojo. To máš pravdu. Mě se ten Semilyhawk vlastně líbí. Vypadá (a to s nadsázkou, ale bez pejorativa) jako dramaticky namalovanej obraz vzpínajícího se Warhawka. Hrdě vystrkuje čumák :) Vypadá jako paradní karikatura (opět bez vysmívání) na Warhawk. Něco, jako hezčí EggPlane. A s parádní kresbou na boxartu od Vlasty Suchého. Ten model se hodí koupit, už jen kvůli tomu krásnému obrázku...
Radek Bednařík
JimiX

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Dr. zvied » 10 bře 2021, 23:42

KLuK píše:Použiju surf. Nejdříve nastříkám porty, pak sundám maskovací pásku a celé to přestříknu surfem ještě jednou. Tím bych mohl zamezit olupování barvy na hranách a zároveň tím i zjemnit "rantlík" na hranách ... aspoň doufám (:)

To mě nenapadlo. #-o
Dík! ;-I
Dr. zvied

• Odpovědět s citací

Příspěvekod KLuK » 11 bře 2021, 01:17

Dr. zvied píše:To mě nenapadlo. #-o
Dík! ;-I

Možná Tě to nenapadlo proto, že běžný postup je obrácený - prvně surf a potom porty. Ale protože chci, aby porty nebyly moc vidět, tak mě napadlo ten postup obrátit. Myslím si, že počtem stříkaných vrstev budu moci korigovat viditelnost port. Ještě jsem to tak nikdy nedělal, takže s jistotou nevím, jak to dopadne. Ale myslím si, že mám celkem slušnou šanci, že to tak půjde. A kdyby ne, tak hold budu křídla přebrušovat ještě jednou :P
KLuK

• Odpovědět s citací

Příspěvekod pepsini » 11 bře 2021, 05:42

Kurna tady to jede ,to bude piper jak vino a semiliho warhawka jsem kejši měl,náhodou povedena stavebnice ;-I , jinak hlavně pozor ,aby to nebylo "operuji , operuji a pak najednou koukám ,pitvám a pitvám " :grin: Jinak do toho Šafránku ,hlavně ho nepřeříznout ,držím palce
2022 viewtopic.php?f=6&t=147487 2021 viewtopic.php?f=6&t=142957&hilit=pozdni+sber
2020 viewtopic.php?f=6&t=137562&p=2383849&hilit=pozdni+sber+2020 2023 viewtopic.php?f=6&t=151434 2024 viewtopic.php?f=6&t=155213
pepsini

• Odpovědět s citací

Příspěvekod boticka5 » 11 bře 2021, 05:53

KLuK píše:
Dr. zvied píše:To mě nenapadlo. #-o
Dík! ;-I

Možná Tě to nenapadlo proto, že běžný postup je obrácený - prvně surf a potom porty. Ale protože chci, aby porty nebyly moc vidět, tak mě napadlo ten postup obrátit. Myslím si, že počtem stříkaných vrstev budu moci korigovat viditelnost port. Ještě jsem to tak nikdy nedělal, takže s jistotou nevím, jak to dopadne. Ale myslím si, že mám celkem slušnou šanci, že to tak půjde. A kdyby ne, tak hold budu křídla přebrušovat ještě jednou :P
No, já bych asi fouknul jednu mezi porty a pak to pretahl celé, protože pokud to fouknes najednou celé bude pořád stejná vrstva a nic se nesnizi

Odesláno z mého MAR-LX1A pomocí Tapatalk
boticka5

• Odpovědět s citací

Příspěvekod KLuK » 11 bře 2021, 19:44

boticka5 píše:No, já bych asi fouknul jednu mezi porty a pak to pretahl celé, protože pokud to fouknes najednou celé bude pořád stejná vrstva a nic se nesnizi

Jo, takto jsem to myslel, jen jsem se nepřesně vyjádřil :-#
KLuK

• Odpovědět s citací

Příspěvekod KLuK » 11 bře 2021, 20:04

Dnes jsem měl volno, tak jsem využil čas a pokročil s Piperem.

IMG_1891.JPG

Nejdříve jsem domaskoval všechny plochy, na které jsem chtěl nastříkat porty a poté jsem vymaskované díly nastříkal surfem.

IMG_1897.JPG

Po zaschnutí surfu jsem odstranil maskovací pásku

IMG_1896.JPG

Na spodní část trupu a spodní plochy křídel jsem přilepil krytky vyseknuté z maskovací pásky a jehlou do nich naznačil šrouby
IMG_1894.JPG

IMG_1893.JPG

Poté jsem všechny díly, tentokrát již bez maskování, opět přestříkl surfem a vše nechal uschnout :uff:
KLuK

• Odpovědět s citací

Příspěvekod KLuK » 11 bře 2021, 20:15

Po zaschnutí surfu jsem díly zkontroloval ... a nakonec to dopadlo celkem dobře :D
Přílohy
IMG_1899.JPG
IMG_1902.JPG
IMG_1903.JPG
IMG_1906.JPG
IMG_1905.JPG
IMG_1908.JPG
IMG_1909.JPG
KLuK

• Odpovědět s citací

Příspěvekod boticka5 » 11 bře 2021, 20:26

Opravdu pěkný
Chci se zeptat, nelezlu ti z té pásky chlupy? Když jsem jí posledně použil na něco podobného, tak byl okraj jako roztrepeny (chlupatý) neostrý a nejvíc to vyniklo po surfu

Odesláno z mého MAR-LX1A pomocí Tapatalk
boticka5

• Odpovědět s citací

Příspěvekod KLuK » 11 bře 2021, 21:58

Jemně rozřepané okraje byly, ale nic hrozného. A po přestříkání povrchu surfem se to ještě trochu schovalo. Myslím, že je to v rozumných mezích.
KLuK

• Odpovědět s citací

Příspěvekod nespor.jenda » 12 bře 2021, 00:11

Piper =D>
Honza Nešpor
Stavím pro radost.
www.klpm.cz
Rozpracované:
Letadla z disneyovky Letadla
nespor.jenda

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Josef Maier » 12 bře 2021, 14:49

boticka5 píše:Opravdu pěkný
Chci se zeptat, nelezlu ti z té pásky chlupy? Když jsem jí posledně použil na něco podobného, tak byl okraj jako roztrepeny (chlupatý) neostrý a nejvíc to vyniklo po surfu

Nazdar, a proč nepoužíváte Propisot, resp. tu folii, na které je "něco" naneseno ? Ty písmenka benzínem smyješ, folie je (nebo doufám, že stále je) čistý tenoučký polystyren, vysekávat se dá parádně a lepíš plast na plast. A drží to parádně a dá se třeba i přibrušovat.
[ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ]
Josef Maier

PředchozíDalší

Odeslat odpověď
Příspěvků: 3564 • Stránka 149 z 238 • 1 ... 146, 147, 148, 149, 150, 151, 152 ... 238

Zpět na Rozestavěno