dmoravan píše:Toto sedí s fotografiami lepšie ...
Opravuji svůj původní příspěvek. Výkres je pěkný, ale pořád to není ono. Autor výkresu vychází z toho, že žebra jsou rozložená téměř rovnoměrně v celé délce rozpětí křídla. Dále vychází z vypočteného zmenšení (148,6 mm v m. 1/72) podle skutečného rozpětí (10,7 m). Jenže mě křídlo vychází 146,0 mm. Takže ty rozměry mezi žebry je třeba malinko změnit.
Dále má autor špatně počet žeber od křidélka ke kořeni křídla. Možná se pletu já. Ale ať se koukám, jak se koukám, na fotce vidím že rozměry mezi žebry od křidélka ke koncovému oblouku jsou větší, než mezi žebry směrem ke kořeni křídla (tzn. nesouhlasí jejich počet). Výkres je pěkný, ale pořád to není ono. Co včíl? Nechat to být a postavit celý model tak, jak je. A hotovo. Nebo...
Mě se na modelu nelíbí velikost SOP. Chce to předělat. Také tvar VOP se mi na modelu nelíbí. To už se mi líbí víc ty na uvedených výkresech. Takže to chce také předělat. Mám předělanou SOP, mám předělanou VOP a křídlo nechám jen tak? To by mě bilo do očí. Až se pohnu v PAKÁRNÁCH, čeká mě tady spousta práce s měřením, broušením, tmelením a opět broušením. Jestli se mi to povede? Nevím. Jak to bude vypadat? Nevím. Má to vůbec smysl? Asi ne, ale když to nezkusím, tak to nezjistím.
Naposledy upravil Dr. zvied dne 05 bře 2021, 10:45, celkově upraveno 1