Radek Bednařík
Marcel Nový píše:Říkalo se, že tzv. "Hornátovy řezy" vznikly přiložením modelu na výkres v (asi) Le Fana, který byl ovšem upraven na velikost papíru a tudíž vyšel menší. Nevím, jestli je to pravda, ale skoro bych tomu věřil.
standaslechta píše:Ten výkres z časopisu La fana byl špatně a Heller to udělal podle něho. A jinak u ICM jsou blbci? (na ruských fórech byl zmiňována divnost okolo podvozkových šachet, kdyby měli blbě délku tak je sežerou)
Délka trupu Heller/Směr po aplikaci "Hornátových řezů" je stejná +- jako trup ICM. Jediné co pamatuju a píše se do teď že to podle p. Hornáta nejde.
dmoravan píše:standaslechta píše:Ten výkres z časopisu La fana byl špatně a Heller to udělal podle něho. A jinak u ICM jsou blbci? (na ruských fórech byl zmiňována divnost okolo podvozkových šachet, kdyby měli blbě délku tak je sežerou)
Délka trupu Heller/Směr po aplikaci "Hornátových řezů" je stejná +- jako trup ICM. Jediné co pamatuju a píše se do teď že to podle p. Hornáta nejde.
Neviem, či u ICM sú blbci? Otázka je rovnaká, je alebo nie je dĺžka lietadla v mierke 1/72 8,58 cm? Ak je Směr dlhší, potom to treba upraviť. U ICM dúfam, že to je v poriadku. Podľa mňa to je najlepšia Čajka v mierke 1/72.
nespor.jenda píše:Protože jednu Čajku v kitníku už jsem koupil s několika díly (zrovna i díly trupu) oddělenými od rámečku, tak jsem vystřihl těch pár dalších potřebných a změřil celkovou délku. Vyšlo mi 89 mm, tedy model od Směru (Helleru) je o něco delší, ale p. Hornát se mýlil, když tvrdil, že je delší o víc jak 5 mm.
Dr. zvied píše:Když tady čtu vaši debatu, tak bych se rozhodl asi takto:
1. Směr neřezat! Maximálně se zaměřit na kosmetické úpravy (možná ta křídla) a hlavně podvozek (upravit délku) a..., tím, že jsem upozornil na absenci motru, jsem nechtěl říct: "Musíš ho tam dát!". Kdo chce mít v trupu díru, ať si ji tam nechá. Kdo chce pro lepší pocit mít motor na svém místě a má kde brát, ať si tam motor dá. Byť je z něj vidět prd.
2. Pokud existuje rozměrově lepší model od ICM, je rozřezání Čajky ze Směru zbytečné. Kdo chce "jen" Čajku, ať si pořídí Směr. Kdo chce "rozměrově přesnější" Čajkau, ať si pořídí ICM.
Takhle bych to viděl já.
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 203 návštevníků