Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Plastikové modelářství ‹ Letadla ‹ Rozestavěno
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Avia S-199 1/48 různí výrobci

In-progress builds
Odeslat odpověď
Příspěvků: 307 • Stránka 15 z 21 • 1 ... 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18 ... 21
  • Odpovědět s citací

Re: Avia S-199 1/48 různí výrobci

Příspěvekod Černý Hugo » 14 pro 2013, 20:41

HomerII píše:Potěš nemocného člověka - čeká na foto tvojí avie v surfu!Tak to moc neprotahuj [-X ,ta tvoje holka ve spodničce parádně prokoukne :P .

Sorry, chorý ! :grin: Dneska jsem byl s rodinou v Pardubkách čerpat vánočně pohodovou atmosféru, takže rodina 1: modelařina 0 . Ale abych tě nemučil, tak jsem odrbal znovu ta kola , zatmelil vzorek a teď večer je ještě natřu. Pravdou je, že jsem nenašel žádnou fotku izraelské Avie se vzorkem na pneumatikách. Jo, a ještě jsem z aršíku AML šoupnul obtisk "battery" dozadu do kokpitu. Udělej to taky, je to malé, ale upoutá to. A AML to má excelentně vytištěné, i v tom zmenšení je to čitelné. Ale asi nebudu dávat ty bílé popisky o tlaku na disky, co jsem viděl, tak je tam Izraelci také nemají. Ale těch fotek je tak málo, že to rozhodně nemohu kategoricky tvrdit.
Jinak to máš parádní. Na rozdíl od Honzy Kopeckého už nemusím čekat na další fotky a směle prohlašuji, že je to v tuto chvíli nejlepší S-199, co jsem viděl (bohužel i s mojí Boubelkou I. :cry: ) a já se moc těším, až ji uvidím naživo po celkovém dokončení. S tou svojí už asi nikoho neohromím, ale stejně si ji dokončím. Jak říkala naše generalita Benešovi v roce 38 . "Když padnout, tak čestně!" Uzdrav se a já se budu snažit ji nějak dobouchat (alespoň než zavřeš víka :grin: )
Je lepší být překvapený pesimista než překvapenější optimista!
Černý Hugo

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Černý Hugo » 31 pro 2013, 13:53

Ahoj,
nedalo mi to a pokusil jsem se splnit skoro poslední přání Pána zla. Vidět před koncem života (a roku) moji Boubelku II. v surfu. Tož jsem překonal nechuť (určitě mne paralyzoval nějakým mocným kouzlem - jinak to není možné) :twisted: a po náročném maskování kabiny (na UM se bohužel nedělají masky) jsem ji včera dal tu surfovou "svatební košili". Není to žádná hitparáda, ale čekal jsem to horší. Dnešek věnuji nějakým úpravám, leštění a na Nový rok bych chtěl dát první vrstvu "jarního topolu" :grin: . Nějaké fotky, aby bylo vidět, že neblouzním z hladu. S tím schodem před čelním štítkem se právě peru. ](*,)

Jinak všem modelářům dobrou vůli ( tím nemyslím věcnou a konstruktivní kritiku, ale vyvarování se honu na čarodějnice :-D ), zrak hodný Sokolího oka a pevné, netřesoucí se, pazoury ! A samozřejmě pohodu, zdraví a štěstí, protože ten zbytek si nějak už obstaráme.
Přílohy
P1180253.JPG
P1180252.JPG
P1180248.JPG
P1180246.JPG
Černý Hugo

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Laďa72 » 31 pro 2013, 15:48

Nerad bych aby to vypadalo,že jsem se přidal na temnou stranu,sleduji tento ,souboj, velmi rád, ale nezvýrazní ten ,jarní topol, ještě víc tu vlnku u krytky (tmel ?).Lepší surfu brousiti,nežli vrstvu topolu :-D .Jinak přeji v novém roce spoustu zdaru a rovný řez skalpelů vašich :celeb:
P1180252.JPG

Laďa72

• Odpovědět s citací

Příspěvekod HomerII » 31 pro 2013, 18:34

Tak konečně jsi navlékl tu svoji holku alespoň do spodničky :D ,ještě uhladit faldíky a jarní topol jí bude určitě slušet ;-I .Já se zatím věnuju ladění nového nepostradatelného vybavení mé prďárny :-D(náhradní zdroj tlakového vzduchu se vždycky hodí 8) ) .Přeju všem tady na foru parádní příští rok :celeb:!
Přílohy
100_6071.JPG
Rozestavěno: Šmolík Šm-1 1:32 od HpH, Letov Š-328.v HpH models 1:32
Hotovo: LVG. C.VI 1:32 Wingnut Wings, Hansa-Brandenburg W.29 W.W, Albatros D.Va 1/32 Wingnut Wings
HomerII

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Černý Hugo » 31 pro 2013, 20:40

Laďa72 píše:Nerad bych aby to vypadalo,že jsem se přidal na temnou stranu,sleduji tento ,souboj, velmi rád, ale nezvýrazní ten ,jarní topol, ještě víc tu vlnku u krytky (tmel ?).Lepší surfu brousiti,nežli vrstvu topolu :-D .Jinak přeji v novém roce spoustu zdaru a rovný řez skalpelů vašich :celeb:
P1180252.JPG

Díky za upozornění, vlnka již není ;-I . A málem nebyla celá Avie, neb milovaná žena proběhla při přípravě silvestrovského občerstvení kolem modelářského stolu a rázovou vlnou (a taky židlí) strhla dolů krabici, ve které si hověly drobné díly. Tak teď lepím zurážené vyvážení křidélek, podvozkové kryty a závěs směrovky. Pokud jí neposedlo kouzlo Temného pána (což by jí, kromě seppuky, trochu omlouvalo), tak je jediné vysvětlení. Je v žoldu arabských států a má zabránit tomu, aby se má "Hvězda Izraele" hrdě vznesla. Asi jí dám čestnou trampskou přezdívku "Hněv Egypta" s doplňujícím přívlastkem "bezmocný" :grin: . Ještě zkusím udělat něco s tím schodem před čelním štítkem a pak toho již pro dnes nechám, neb s přibývajícím alkoholem bych mohl spáchat nechtěnou autodestrukci :grin: :twisted: . Raději se budu prohánět s kámoši z vojny v tancích po pláních WoT. Jak jinak lépe oslavit Silvestra než čestnou salvou z 85mm kanonu T-34/85 ;-I . A zde alkohol není na závadu, neb probudí bojechtivost a utlumí zbytečnou opatrnost.

Tož zatím a pohodu všem :celeb: ;-I .
Černý Hugo

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Černý Hugo » 03 led 2014, 20:37

Ahoj přátelé,
tak Boubelka II. už má na spodničce elegantně spíchnutý svrchníček v módní barvě jarního topolu. Dnes jsem v temném sklepení (i v sídle Dobra se taková místa nalézají - pokud vás manželka vykáže se sprejem z kuchyně :cry: )ještě opravoval kormidlo a spodní části chladiče, ale již jsem celkem spokojen. Obával jsem se, zda jsem si nepodfoukl masky, ale dopadlo to dobře. Jen dole v místě centroplánu se barva zase podivně zkrabatila, jako by došlo k naleptání plastu, ale přebrousil jsem to 2000 šmirglem a je to v pohodě. Navíc na to přijde ten pumový závěsník, který to schová. Jen mi není jasné, jak k tomu mohlo dojít přes vrstvu surfu a proč zrovna tady a jinde (zaplaťpánbůh) ne? Jsou věci mezi nebem a zemí ... . Hodně by vysvětlovaly mraky nad zálabskou skálou :grin: . Nebo volšový ruce! Fotky jsou tradičně strašlivé, nicméně jako ilustrační snad dostačující. Zítra bych chtěl pokračovat malováním barevných zvýraznění rychlozámků a dalších povrchových detailů. tedy pokud mě nepostihne podivná malátnost a nechuť k modelaření, neb Zlo cítí, že mu začínám zase šlapat na paty :grin: . Ale povrchovku má, bohužel, skutečně nedostižnou ;-I [-o<
Přílohy
P1180271.JPG
P1180267.JPG
P1180266.JPG
P1180263.JPG
P1180261.JPG
Černý Hugo

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Černý Hugo » 06 led 2014, 23:38

Ahoj přátelé,
tak jsem si medil, jak mám Boubelku v jarním topolu, zálibně se kochám a najednou zjišťuji, že pod výškovkou na levé straně mi chybí oválná krytka ](*,) . Naprosto netuším, jak jsem to mohl přehlédnout, ačkoli jsem před stříkáním zkoumal celý povrch. Rycí šablonu se mi tam už nedařilo nacpat, tak jsem se začal smiřovat s tím, že tam ta krytka holt nebude. Což mi vydrželo přesně dvě hodiny, než jsem došel k závěru, že povrch sice asi už nebude nejlepší, ale v detailech mi nic chybět nesmí. Opatrně jsem tam nalepil šablonu z kelímku od hořčice (jen na slzu vteřiňáku), obryl ovál, odtrhl šablonu, začistil vnitřek krytky od lepidla a pak 45minut maskoval celé letadlo, abych mohl přestříkat jen tu dodělanou krytku. Končil jsem v neděli v 02:30 ráno. Ale je tam.
V neděli dopoledne jsem začal s obtisky. Musím říci, že práce s obtisky od AML je super. Jsou krásně tenké a přitom se netrhají. I bez vodiček kopírují skvěle povrch. Jen jsem měl problém s pruhem před ocasem, protože je dle návodu k setu určen na model Hobbycraft/Academy, který má v této partii mnohem širší trup. Protože je počítáno se zakřivením trupu, autor předlohy nám připravil obtisky již s tímto zakřivením. Při nanesení na mnohem štíhlejší (a dle mého správnější) trup od UM, potažmo Hasegawy, nám na spodní straně vznikne šípovité vykrojení. Naštěstí jsou v aršíku pruhy dva a tak lze nanést na štíhlejší trupy obtisk tak, že z prvního z obtisků použijeme dvě rovné strany a horní přechod před kýlovkou a spodek jsem udělal z rovné části druhého obtisku. Možná to lépe ukáže fotka. Ale byl to docela porod, jednoduší by asi bylo to vymaskovat a nastříkat (což já neumím). Nicméně odměnou je skutečnost, že ten obtisk je tak tenký, že to vypadá jak nastříkané.
Poté jsem se odměnil nanesením emblému "Anděla smrti" a popiskami na disky kol. Zítra snad budu opět pokračovat, ať už ten věčný seriál skončí :grin: .
Přílohy
P1180298.JPG
P1180296.JPG
P1180295.JPG
P1180294.JPG
P1180292.JPG
P1180291.JPG
P1180284.JPG
P1180278.JPG
P1180276.JPG
P1180274.JPG
Černý Hugo

• Odpovědět s citací

Příspěvekod HomerII » 08 led 2014, 23:17

Pořád jsem váhal nad konečnou podobou ,ale tvoje horečná činost mně donutila se rozhoupat.Takže ta moje bude přečíslovaná s pruhovaným ocasem :) ,už není cesty zpátky :( .Při stavbě velké avie to ale budu muset znovu prošpekulovat :-k . Trošku jsem podfouknul :cry: ale to se doladí. P.S.mrkni na foto ,doporučuju zaslepit fotokulomet.
Přílohy
100_6076.JPG
100_6075.JPG
Hotovo: LVG. C.VI 1:32 Wingnut Wings, Hansa-Brandenburg W.29 W.W, Albatros D.Va 1/32 Wingnut Wings
HomerII

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Černý Hugo » 09 led 2014, 22:57

Ahoj Houmí,
super, už se těším, až je postavíme vedle sebe - začátek a konec služby nejdéle létající S-199 v Izraeli. Já už mám na trupu Davidovy hvězdy a moc jí sluší. ;-I Zítra snad zas nějaké foto. Na ten fotokulomet se kouknu, díky za info. Jen pro info, 3 foto. Na prvním je půdorys toho pruhu, o němž jsem psal v posledním příspěvku - třeba to někomu pomůže. Na druhé fotce je šok, který mi ještě Mezek připravil ](*,) (je to foceno pod hrozným světlem v obýváku, takže horší než obvykle, ale spára je viditelná. No a na poslední fotce je D-108 v plné kráse na začátku služby - tak nějak by měla ta moje vypadat. :P

PS: Tak jsem se koukl na ten fotokulomet a řečeno slovy klasika: Nemá, nic takového ona nemá!!! #-o No, to znamená odříznout, zatmelit díru, vybrousit, vymaskovat celou mašinu a povolat do akce jarní topol. Kurňa, vždyť to Izraelci draze zaplatili, taky jsme jim to mohli dodat kompletní :cry: .
Přílohy
S-199,str.13.jpg
P1180300.JPG
P1180299.JPG
Černý Hugo

• Odpovědět s citací

Příspěvekod HomerII » 10 led 2014, 12:30

Začínám připravovat zámky a těsnění okolo krytu motoru :D .
Přílohy
100_6079.JPG
100_6080.JPG
100_6086.JPG
100_6087.JPG
100_6089.JPG
HomerII

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Černý Hugo » 11 led 2014, 12:49

Ahoj Houmí, ahoj přátelé,
Máš to super. Vypadá to, že temnota zálabské skály zvolna zahaluje i naše centrum evropské civilizace na levém břehu stříbropěného Labe, tvůj vliv sílí a Dobro kráčí do záhuby. Ale tak snadné to mít nebudeš, já pokračuji s dekály. Jen bych si dovolil poznámku k obtiskům od AML. V plánku výrobce doporučuje u D-108 použít na spodní plochy křídel znaky označené v aršíku č.33. Já po porovnání s fotkou, kde ji zvedají po havárii zvolil o něco menší průměr znaků, označených na aršíku jako č.31 a též je oproti plánku lehce posunul směrem ke koncovým obloukům křídla. Až to nafotím, dám zde pro porovnání fotku, ať si každý zvolí, co libo. Nicméně aršík obsahuje různé průměry znaků podle velikostí na skutečných mašinách, takže máme možnost volby. A s těmi dekály se mi dělá fakt neskutečně dobře. Sice ve finále pro jistotu používám Tenzol od Agamy, ale mám pocit, že před a po použití není moc velký rozdíl, protože ty obtisky okopírují každý šroub už od začátku. Jsou boží a velké poděkování výrobci [-o< ;-I .
Zatím dávám fotky jen ze včerejška, dnes nemám nafoceno, ale už jsou všude popisky a znaky i na spodku křídla.

A teď mám dotaz. Nevíte někdo, jak je to se znaky na horní ploše křídla D-108? Jedinou fotku této partie, kterou máme s Houmím k dispozici, je ta z mého minulého příspěvku a ta je tak mizerná, že se dá interpretovat :arrow: jako že znak tam není jasně viditelný (takže bez) a nebo, že je tam slabý náznak světlejší skvrny (takže tam je) :-k ](*,) :agrh: . Se znaky by byla pestřejší, ale zase nechci udělat botu. Tož, kamarádi, HILFE, poraďte !!! [-o< [-o< [-o<
Přílohy
P1180325.JPG
P1180321.JPG
P1180313.JPG
P1180308.JPG
P1180307.JPG
P1180306.JPG
P1180303.JPG
Černý Hugo

• Odpovědět s citací

Příspěvekod moloko » 11 led 2014, 14:22

Omlouvám se, ale přijde mi to jako hračka. Možná ta fotka je nějak zlá pro mé oko, leč babička říkávala, že mám oči, jak z Kašparovo krávy...... celkově mi to přijde takové "hrubé". Nicméně, kdo nic nedělá nic nepo....
Takže ve výsledku zajímavý počin..
http://www.veselylepic.cz
Martin "moloko" Mígl
moloko

• Odpovědět s citací

Příspěvekod komisař » 11 led 2014, 17:10

Taky si myslím, že je to zajímavý projekt. :D
Petr Koliba - bývalý člen bývalého klubu KPM Apolo Kopřivnice

"Nemo me impune lacessit."
komisař

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Černý Hugo » 11 led 2014, 19:42

moloko píše:Omlouvám se, ale přijde mi to jako hračka. Možná ta fotka je nějak zlá pro mé oko, leč babička říkávala, že mám oči, jak z Kašparovo krávy...... celkově mi to přijde takové "hrubé". Nicméně, kdo nic nedělá nic nepo....
Takže ve výsledku zajímavý počin..

V poho, kamaráde, je to skutečně hrubší - i když ne tak, jak to prezentují mé "vydařené fotky" :grin: . Na živo vypadá o něco líp, Houmer se Shindym dnes byli u mě na táčkách a také žasli, jak se mi daří prezentovat na veřejnosti své počiny :grin: . Každopádně po dokončení přinese Houmí svůj foťák nebo já vezmu Mezka k němu a pořídíme snad lepší foto. Taky na něj přijde jemná patina, ale opakuji, bude to podle fotky ze začátku služby, takže "střízlivě". Spíš prach než odřeniny. Každopádně na Houmerovy povrchy nemám. Ten chlapec, pokud nezničí stroj v počátcích, nebo neodejde k jinému projektu, tak má povrchovku nedostižnou - protože na rozdíl ode mne se nebojí experimentovat a není takový "přizdis..č", mající obavy ze zničení půlroční práce :grin: :lol: . Nu, což, já zase vytyčil cestu a další modely S-199 budou přesnější. Jsem takový "scout" modelařiny. :cry: . Mějte se fajn a já jdu barvit podvozkové nohy na šedivo.

PS: ke znakům na horním křídle nikdo nic??? :arrow:
Černý Hugo

• Odpovědět s citací

Příspěvekod moloko » 12 led 2014, 00:26

PS: Ke znakům, já se hlásím o slovo......chtělo by to trochu modré, červené a malinko bílé.....dát do do kruhu a je z toho krásný znak...
http://www.veselylepic.cz
Martin "moloko" Mígl
moloko

PředchozíDalší

Odeslat odpověď
Příspěvků: 307 • Stránka 15 z 21 • 1 ... 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18 ... 21

Zpět na Rozestavěno