Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Plastikové modelářství ‹ Letadla ‹ Rozestavěno
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Správným SMĚRem

In-progress builds
Odeslat odpověď
Příspěvků: 3564 • Stránka 139 z 238 • 1 ... 136, 137, 138, 139, 140, 141, 142 ... 238
  • Odpovědět s citací

Re: Správným SMĚRem

Příspěvekod Namesicniiik » 27 úno 2021, 15:25

To sedan1: super noční Hurouš ;-I !!
Namesicniiik

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Dr. zvied » 27 úno 2021, 15:45

to sedan1:
Pěknej Hurikánek. I ta parta kolem. Já jsem si to myslel, že to bude Karel (ten s tím krytem). Už když jsi ho tam postavil prve. Ta malá kokarda na boku trupu mě do očí vůbec nebije.

to KLuK, to Tchert:
Já si to hned myslel, že to bude nějaká "čertovina" (nic ve zlém Tcherte 8-) )! Už podle té relativně nízké ceny se mi to zdálo podezřelé, stejně jako ta fotka výlisků. Jen jsem si je prohlédl a hned mě napadlo: Vždyť to vypadá jako Směr? A taky že jo! :angry:

Možná, ale opravdu jen možná, že stavebnici doplnili o novou kabinku. Tak se mi to jeví z té 3D projekce. Jenže kdo ví? Mě osobně neoslovily ani ty boxarty, protože já bych si raději postavil původní civilní verzi J3 "z Emeriky".
Naposledy upravil Dr. zvied dne 27 úno 2021, 15:46, celkově upraveno 1
Dr. zvied

• Odpovědět s citací

Příspěvekod sedan1 » 27 úno 2021, 15:46

Namesicniiik píše:To sedan1: super noční Hurouš ;-I !!

Díky, po 30 letech dokončen 8-)
Honza
sedan1

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Dr. zvied » 27 úno 2021, 15:49

sedan1 píše:
Namesicniiik píše:To sedan1: super noční Hurouš ;-I !!

Díky, po 30 letech dokončen 8-)

Také mám ve skříni jednoho takového kostlivce. Do třicítky mu chybí tři roky. ;-I
Dr. zvied

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Tchert » 27 úno 2021, 15:50

Dr. zvied píše:to sedan1:
Pěknej Hurikánek. I ta parta kolem. Já jsem si to myslel, že to bude Karel (ten s tím krytem). Už když jsi ho tam postavil prve. Ta malá kokarda na boku trupu mě do očí vůbec nebije.

a není Karel spíš ten vedle WAFky? 8-)
Tchert

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Dr. zvied » 27 úno 2021, 15:57

Ale kdež. Karel se už prve objevil v příspěvku na straně 135. Akorát ještě nebyl naložený v láku. :lol:
Dr. zvied

• Odpovědět s citací

Příspěvekod sedan1 » 27 úno 2021, 16:10

Dr. zvied píše:Ale kdež. Karel se už prve objevil v příspěvku na straně 135. Akorát ještě nebyl naložený v láku. :lol:

To nebyl Karel, to byl Radek :-D
Karel stojí s padákem přes rameno vedle WAAFky.
Honza
sedan1

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Dr. zvied » 27 úno 2021, 16:35

Já jsem ale... #-o Jsem, si fakt prve myslel, že je to ten s tím krytem. ](*,)
Dr. zvied

• Odpovědět s citací

Příspěvekod boticka5 » 27 úno 2021, 18:33

KLuK píše:Taky jsem na ty stavebnice narazil. Našel jsem sránky "výrobce" a podle fotek dílů stavebnice to vypadá na starý "dobrý" Směr. Nechci nikomu křivdit, ale vypadá na to na původní výlisky se všemi chybami , doplněné novými obtisky a maskami pro nastříkání kulatých zadních okének na původní kabinu. Ale možná se mýlím.
Nakonec, tady je odkaz na stránky, tak se podivejte sami:
https://shop.sabrekits.cz/10866,cz_pipe ... rvice.html
Někde se to tu už psalo, že prebaluji, směr, kovozavody a snad i něco od edu. Jsou snad někde že střední Moravy, ale nevím to jistě

Odesláno z mého MAR-LX1A pomocí Tapatalk
boticka5

• Odpovědět s citací

Příspěvekod moloko » 27 úno 2021, 23:00

Dr. zvied píše:Pánové, právě jsem si otevřel mail od Artura. A jestli jsme tu rozvedli debatu o tom, kdo vyrábí Pipera ve čtvrtce, tak jsem tam našel toto:
Sabre Kits 1:48
Piper J-3 Cub in US Service (04001),
Piper J-3 Cub International (04002),
Piper J-3 Cub over Europa (04003).

Zkoušel jsem najít více informací o těchto modelech, ale našel jsem jen boxarty na scalemates (ten luftwaffácký se mi sem nepodařilo vložit) a vůbec nejsem moudrý z toho, jestli se jedná o novou stavebnici, nebo přebal Hobby Craftu. U Artura chtějí za kus 390,- Kč.

"Výrobce" deklaroval již v minulosti, že se chystá přebalit výlisky Směr opatřené vlastní inovací - nové čiré díly...nesoudím, píšu co jsem četl...za mě je to kravina vhodná pro NEVÍM.
http://www.veselylepic.cz
Martin "moloko" Mígl
moloko

• Odpovědět s citací

Příspěvekod KLuK » 27 úno 2021, 23:19

Ještě se vracím ke stavebnicím od Sabre Kits. Jako obchodní příležitost to není zase tak hloupý nápad. Jenom si myslím, že by bylo vůči zákazníkům fér, napsat na krabičku toho Pipera správné měřítko a do popisu ke stavebnici na domácí stránce podrobnější popis. Něco v tom smyslu, že se jedná o díly Směr a popřípadě, co je tam navíc. O přebalování stavebnic je sice psáno na úvodní stránce, ale toho si nemusí každý všimnout a navíc je text hodně obecný.
stavím pro své potěšení modely 1:48 letadel československých pilotů od prvních nesmělých pokusů o létání až po současnost ... a příležitostně (pro odpočinek od letadel) staré automobily
KLuK

• Odpovědět s citací

Příspěvekod marek » 28 úno 2021, 08:15

KLuK píše:Ještě se vracím ke stavebnicím od Sabre Kits. Jako obchodní příležitost to není zase tak hloupý nápad. Jenom si myslím, že by bylo vůči zákazníkům fér, napsat na krabičku toho Pipera správné měřítko a do popisu ke stavebnici na domácí stránce podrobnější popis. Něco v tom smyslu, že se jedná o díly Směr a popřípadě, co je tam navíc. O přebalování stavebnic je sice psáno na úvodní stránce, ale toho si nemusí každý všimnout a navíc je text hodně obecný.

Na sociálních sítích již delší dobu prezentují, včetně infa o tom, že je Směr/Heller ...
https://www.facebook.com/Sabrekits.cz/p ... 595533233/
marek

• Odpovědět s citací

Příspěvekod standaslechta » 28 úno 2021, 09:25

marek píše:
KLuK píše:Ještě se vracím ke stavebnicím od Sabre Kits. Jako obchodní příležitost to není zase tak hloupý nápad. Jenom si myslím, že by bylo vůči zákazníkům fér, napsat na krabičku toho Pipera správné měřítko a do popisu ke stavebnici na domácí stránce podrobnější popis. Něco v tom smyslu, že se jedná o díly Směr a popřípadě, co je tam navíc. O přebalování stavebnic je sice psáno na úvodní stránce, ale toho si nemusí každý všimnout a navíc je text hodně obecný.

Na sociálních sítích již delší dobu prezentují, včetně infa o tom, že je Směr/Heller ...

Prezentace na sociálních sítích je hezká věc. Ale když Hasegava dá na krabici logo Směru tak projevuje jistou slušnost všem zúčastněným. :wink:
standaslechta

• Odpovědět s citací

Příspěvekod moloko » 28 úno 2021, 19:56

standaslechta píše:
marek píše:

Prezentace na sociálních sítích je hezká věc. Ale když Hasegava dá na krabici logo Směru tak projevuje jistou slušnost všem zúčastněným. :wink:

A básník tímto postem chtěl říct?
http://www.veselylepic.cz
Martin "moloko" Mígl
moloko

• Odpovědět s citací

Příspěvekod standaslechta » 01 bře 2021, 12:28

No když můžou Japonci přiznat barvu tak proč ne Šavle
standaslechta

PředchozíDalší

Odeslat odpověď
Příspěvků: 3564 • Stránka 139 z 238 • 1 ... 136, 137, 138, 139, 140, 141, 142 ... 238

Zpět na Rozestavěno