Jen malé upřesnění, v letu není Piper, ale Čáp - Fieseler FI-156 Storch, v Československu označovaný jako K-65 Čáp. Ale i tak dík, je to pěkná fotka
stavím pro své potěšení modely 1:48 letadel československých pilotů od prvních nesmělých pokusů o létání až po současnost ... a příležitostně (pro odpočinek od letadel) staré automobily
Do předního dílu s motorovou přepážkou (odříznuto z původního trupu) jsem vlepil novou palubní desku a palivovou nádrž, kterou jsem udělal z plastového hranolu, na který jsem nalepil žebrování z plastové nitě, vytažené z rámečku. Po přilepení předního dílu k trupu bych se už k nádrži těžko dostával.
motorová přepážka s palubní deskou a palivovou nádrží je přilepená k trupu
Spodní strana křídla dostala první nátěr tmelem, bílé skvrny jsou hustější tmel pro zatmelení původních důlků pro přilepení vzpěr, (po prodloužení křídla jsou důlky na špatném místě)
i horní strana křídla je poprvé natmelena
na závěr jsem přetřel i korpus trupu...
... až tmel zaschne ...
... čeká mě hodně broušení
stavím pro své potěšení modely 1:48 letadel československých pilotů od prvních nesmělých pokusů o létání až po současnost ... a příležitostně (pro odpočinek od letadel) staré automobily
Pánové, právě jsem si otevřel mail od Artura. A jestli jsme tu rozvedli debatu o tom, kdo vyrábí Pipera ve čtvrtce, tak jsem tam našel toto: Sabre Kits 1:48 Piper J-3 Cub in US Service (04001), Piper J-3 Cub International (04002), Piper J-3 Cub over Europa (04003).
Zkoušel jsem najít více informací o těchto modelech, ale našel jsem jen boxarty na scalemates (ten luftwaffácký se mi sem nepodařilo vložit) a vůbec nejsem moudrý z toho, jestli se jedná o novou stavebnici, nebo přebal Hobby Craftu. U Artura chtějí za kus 390,- Kč.
Taky jsem na ty stavebnice narazil. Našel jsem sránky "výrobce" a podle fotek dílů stavebnice to vypadá na starý "dobrý" Směr. Nechci nikomu křivdit, ale vypadá na to na původní výlisky se všemi chybami , doplněné novými obtisky a maskami pro nastříkání kulatých zadních okének na původní kabinu. Ale možná se mýlím. Nakonec, tady je odkaz na stránky, tak se podivejte sami: https://shop.sabrekits.cz/10866,cz_pipe ... rvice.html
Naposledy upravil KLuK dne 27 úno 2021, 14:13, celkově upraveno 1
Sedan1: Moc pěkné. Jediné co to trošku kazí jsou malé trupové kokardy. Ale jinak velmi pěkné