Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Plastikové modelářství ‹ Letadla ‹ Rozestavěno
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Blackburn Aircraft - skupinová stavba

In-progress builds
Odeslat odpověď
Příspěvků: 414 • Stránka 14 z 28 • 1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17 ... 28
  • Odpovědět s citací

Re: Blackburn Aircraft - skupinová stavba

Příspěvekod David Hényk » 09 úno 2015, 00:58

Oldo a Dane, díky za podklady!! [-o<
Použití lepidla už tu objasnil jak pivokrevník tak i další. Je to opravdu dobrej pomocník a u mě veliká spokojenost.
Obrázek

HKPM Prostějov
David Hényk

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Vladimir Kafka » 09 úno 2015, 10:43

tak porad jen dalsi a dalsi divacky nevdecna cerna prace. fotim to jen aby bylo videt ze neco delam.

1.jpg

vytmelil a vybrousil jsem spoje zespodu na trupu. mezi polovinami trupu a centroplanem byl velky schod. plastova desticka a nekolik vrstev vterinaku. tu velkou ctvercovou krytku se pokusim nahradit pomoci evergreenu - vyriznu a pak ztencim do prusvitna. snad se to povede nejak kloudne. prerejvat se to trochu bojim, navic nemam vhodnou sablonku. puvodne ryti v miste krytky stejne nenavazovalo, takze zadna skoda.

2.jpg

spasoval a vybrousil jsem predek cowlingu - moc nepasuje, je sirsi nez trup.
tohle nechci svadet na vyrobce, je tam hodne zacistovani po nalitcich tzn. hodne moznosti pro modelare pridat svuj dil problemu. ale uplne koser to v krabici asi neni - jestlize trup je zaroven sirsi nez jeho protikus na kridle (viz nize), a zaroven uzsi nez cowling, neni to moc jak spasovat, zmensovanim jednoho problemu zvetsuju druhej.
lopatky jsem puvodne chtel jeste zacistovat, ale po kontrolnim nastriku se mi zda, ze ta cerna stejne vsechno schova. uvidim pozdeji jak budu linej.

3.jpg

prislovecnejch 20 dkg tmelu. tady vysly opravdu velky schody. resil jsem celkem bezproblemove milym liliputem, bohuzel jsem asi nejak levej na jeho uhlazovani vodou, vzdycky vymeju vic nez mam, i kdyz to v tu chvili vypada dobre :( po zaschnuti jsem byl linej miliput rozdelavat znova, takze jsem drobny prohlubne v miliputu dotmelil vterinakem. uz je to vybrouseny do hladka (to bilo okolo je jen spina z brouseni).

kokpit furt nemam hotovej, porad tam laboruju s nakejma drobnostma - zamerovac jsem jeste dobrusoval, nedari se mi ciste nabarvit cerne radio za sedackou (opet cast kde jsou dily zbytecne odlity spolecne, nejde to vymaskovat, nutno stetcem a la lod v lahvi), no a naposled jsem lepil tu leptanou kolejnicku nahore a pri nutnym zacisteni debonderem poskodil i barvu.
zatim pokracuju dal s cistenim a brousenim (opatrne aby sajrajt do kokpitu nesel) a k tomuhle se vratim s cistejsi hlavou.
Airone Hobby FB
Obrázek
Vladimir Kafka

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Vladimir Kafka » 09 úno 2015, 10:44

David Hényk píše:Oldo a Dane, díky za podklady!! [-o<
Použití lepidla už tu objasnil jak pivokrevník tak i další. Je to opravdu dobrej pomocník a u mě veliká spokojenost.

jsem to nejdriv cetl, jakoze ja jsem opravdu dobrej pomocnik. :grin:
no, asi jsem.
ale zly pan! :evil:
Airone Hobby FB
Obrázek
Vladimir Kafka

• Odpovědět s citací

Příspěvekod David Hényk » 11 úno 2015, 11:48

Hele zlý pane :-D , u tebe už se to docela klube. Za chvilu dáš barvu, co?
Obrázek

HKPM Prostějov
David Hényk

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Vladimir Kafka » 11 úno 2015, 12:14

to bohuzel ani omylem :) nic narocnyho, ale pracny to jeste bude azaz...vselijaky brouseni, zacistovani, jeste klapky, klapky na klapkach, pozicky, kanony, zavesniky... u toho resinaku vsechno trva. ten model ma docela brutalni nalitky oproti treba ty Kore (na druhou stranu je ale narozdil od ni temer bez bublinek), takze treba vcera jsem asi hodinu jen zacistoval jednu tu podvesenou minu.
no zatim me to porad bavi, ale uz si zacinam pohravat se zajeci myslenkou strihnout si ten novej I-153 bokem pro rekreaci, protoze ten naopak vypada na typickou vikendovku, pokud teda nezvolim tu "cmaranou" kamuflaz ;)
Airone Hobby FB
Obrázek
Vladimir Kafka

• Odpovědět s citací

Příspěvekod David Hényk » 12 úno 2015, 09:00

No já bych byl s tou ICM víkendovkou opatrnej 8-) přece jen je to dvouplošník i nějaký ty výplety tam jsou a přece ho nedáš jen v nějaké nudné zelené kamo :-D Tož uvidíš.
Já už se pomalu blížím ke stádiu barvení. Bombička pro Dolfiho je upevněná na osku (zatím ne napevno) a místo pro vidlici je připravené. Vypadá to, že občas lítali i bez níNicméně řekl bych, že s ní nebo bez..tenhle tank to příliš nezpomalilo ani nezrychlilo.

Skua_16.JPG

Poměrně dost výrazným detailem, který jde na fotkách velmi špatně vidět :grin: je lanko vedoucí od kabiny podél trupu až někam dozadu ke směrovce. Docela dost dlouho mi vrtalo hlavou k čemu to tam do pytle je :?: Až jsem přišel na to, že je to lanko k protivývrtkovému padáku. Ona totiž Skua byla docela zabiják..vlastních posádek. Další lanko vedlo pod kabinou směrem dozadu ke krytu dinghy. To zajišťovalo, že při nafouknutí člun neufrnkl někam na moře a boys od FAA nezůstali oči pro pláč.
Vše je z vytažených nití z rámečku a lepené Extrathinem.

Skua_17.JPG

Tímto končím nějaký detailování Skuy a zbývá dodělat jen kryt motoru a reflektor v křídle. Pak už hurá na barvu :paint:
Obrázek

HKPM Prostějov
David Hényk

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Honza Kopecký » 12 úno 2015, 09:06

Krásná práce, vážně. Zeptám se, nýty kolem rytí nebyly? Myslím třeba kolem toho středového nosníku křídla (dvojlinka rytí) atd...
KOPECKY SCALE MODELS FB
KopeckyScaleModels
Honza Kopecký

• Odpovědět s citací

Příspěvekod David Hényk » 12 úno 2015, 09:15

Honzo díky. Na otázku odpovím popravdě, že nevím. Ono by se to nabízelo, že jo? Jel jsem podle nýťáku z MMP, kterej na sto procent není dokonalej. Mám fotku z letadlovky branou asi z můstku. Letadla jdou na start proti vycházejícímu slunci a při tom vrchním pohledu jde vidět, že křídlo je onýtovaný skrz na skrz a ke všemu zprohýbaný jako prase jak se plech namáhá při startu a přistání. Takže přiznávám, že je to taková znouzecnost 8-) On celkově tenhle typ je taková záhada. Fotek pomálu, ostrých ještě míň. Někde asi v archivech budou, ale volně v podstatě jen ve třech kvalitních knížkách, přičemž jednu jsem nesehnal. Proto se snažím na model přidat každý detail co se mi podařilo vyšťourat, ale přiznám se, že nýtování jsem moc nehrotil. Nicméně aspoň na ten nosník bych ho doplnit mohl. Souhlas. Díky za nakopnutí.
Obrázek

HKPM Prostějov
David Hényk

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Honza Kopecký » 12 úno 2015, 09:28

Když vidím ty krásný povrchový detaily, tak mi přijde škoda to vzít tak nějak polovičatě. Je mi jasný, že na tohle éro asi moc podkladů nebude (kdo by takovou příšerku dobrovolně fotil, že jo :grin: ) ale když fakt přidáš těch pár řad kolem rytí, bude to špica!
KOPECKY SCALE MODELS FB
KopeckyScaleModels
Honza Kopecký

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Vladimir Kafka » 12 úno 2015, 12:52

jses opravdu mahor =D>

mimochodem co mam doma toho Roca a muzu porovnat, tak ocenuju treba i jak mas krasne vytmeleny podvozkovy sachty, kde to nepasuje uplne krasne.
ja Roc urcite nytovat nebudu, ale v necem se od tebe inspiruju, ty krytky na cumaku jsou samozrejmost, to je chyba vyrobce, reflektor i uchyty v kridlech dam, to vypada jako slusnej pomer prace a vykonu. ostatni ti asi s chuti necham :) i kdyz ty lanka vypadaj hodne zajimave, o to se asi pokusim, to je takova charakteristicka vyfikundace...
nemohli to tahnout vnitrkem, protoze ty zadni segmenty trupu byly uzavreny vodotesny...
Airone Hobby FB
Obrázek
Vladimir Kafka

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Vladimir Kafka » 12 úno 2015, 12:54

P.S. jo a oddelena smerovka taky super. nakonec vsechno spatny k necemu dobry, co? :) pokud vim rezals to jen kvuli spatnymu pasovani VOP?
ted je skoro skoda ze i ta VOP neni rozpohybovana.
Airone Hobby FB
Obrázek
Vladimir Kafka

• Odpovědět s citací

Příspěvekod spitak » 12 úno 2015, 13:04

Davide, velká poklona! Jak mělo fungovat to lanko od dinghy? To při vystupování z kabiny po nouzovém přistání měl pilot navléknout očko lanka kolem ruky?
Honza "spitak" Ivanega
něco z dokončených: CF-104, Hasegawa, F-5E Tiger II, HB, Folland Gnat T.1, Airfix.
rozestavěno: 2×Supermarine (Spitfire Mk.VIII, Seafire Mk.II), Mitchell Mk.II, Frog. Vše 1:72. A k tomu C-160 Transall 1:250.

"Ve světě šílenců jsou blázni ti zdraví."- Philip Kindred Dick
spitak

• Odpovědět s citací

Příspěvekod David Hényk » 12 úno 2015, 14:14

Děkuji [-o<
No ta výškovka je fakt "silně nenavazující". Mohl jsem to vyfotit, aby bylo vidět o kolik jsem to musel zbrousit. To je jedna z mála věcí, do které se mi moc nechtělo. Rozpohybovat jsem jí mohl a na Rocu to chci udělat. Jenže víš jak to je. Držel jsem pilku v ruce a říkal si" má to cenu, nebo nemá?" Já zase nejsem takovej řezač.
Honzo já myslím, že na zápěstí ne, i když vlastně proč ne :), ale jako nějaký madlo to asi sloužilo. Ono to všechno může být jinak. Vzhledem k nedostatečným podkladům je toho na domýšlení docela dost.
Četl jsem si o náletu na Königsberg a musím smeknout M:-) . Byli to fakt borci a lítat na takové kachně chtělo velkou dávku odvahy.
Obrázek

HKPM Prostějov
David Hényk

• Odpovědět s citací

Příspěvekod MRMLA » 12 úno 2015, 20:37

Davide, fantasticky vypadající stavba z mého pohledu. [-o< Smím se zeptat co to bylo za lept těch oček na motoru? Je to bezva nápad. Nikde jsem to nenašel, jen měřítko 1/32, a spíš lana než napínáky.
M.R.M.L.A.
Martinova Rekonstrukční Manufaktura Létavých Aparatur
MRMLA

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Olda Papica » 12 úno 2015, 21:03

Davide očka už jsem komentoval. Vidle na bombu je taky super, ale to lanko k padáku je prostě bomba!

Já dnes vyšetřil půl hodinku na Sharka, ale tak hezky mi to nejde. Pokračuju v tvorbě drobotě.

V pomýlení smyslů jsem se rozhodl udělat podlahu pilotního prostoru dřevěnou a to pomocí dýhy :_)

shark  tvorba podlahy.jpg

shark interier ..zkouška lícování.jpg

shark interier.jpg

shark interier 2.jpg

Přidám ještě další krabici představující radiostanici, lahve s kyslíkem a pár dalších blbin a začnu se věnovat výrobě palubních desek.

Na konec jsem se ještě chvilku věnoval vrtuli a snažil se udělat kovové hrany

vrtule 2.jpg

Všechny moje dokončené modely: http://www.oldap.wbs.cz/Galerie-modelu-.html
Olda Papica

PředchozíDalší

Odeslat odpověď
Příspěvků: 414 • Stránka 14 z 28 • 1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17 ... 28

Zpět na Rozestavěno