Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Plastikové modelářství ‹ Letadla ‹ Rozestavěno
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Il 10, Sp.Hobby... Jen tak :-)

In-progress builds
Odeslat odpověď
Příspěvků: 421 • Stránka 14 z 29 • 1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17 ... 29
  • Odpovědět s citací

Re: Il 10, Sp.Hobby... Jen tak :-)

Příspěvekod Pavol Vilinsky » 03 led 2009, 15:11

Nieee, do luhu nie! Pofajčíme, uvidíme :-D. Však je to experiment, len pekne pokračuj!
Pavol Vilinsky

• Odpovědět s citací

Příspěvekod DUNDR » 03 led 2009, 15:20

Já bych počkal na ty filtry.Ikdyž jediný filtr, co jsem kdy dělal bylo přejíždět po Humbrolce mastným palcem. :grin:
Jak říkáš Zdenále.
http://www.czech-sky.com
[ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ]

Ve stavbě: L-39C a L-39ZA, Košice 1984 (1/72, Eduard)
DUNDR

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Radek Papežík » 03 led 2009, 15:39

Kubo,stavba super,ten spodek ale vypadá fakt divně.. :x nelíbí se mi to teda vůbec.. :o :o :o (jsem hold stará modelářská struktůra,ve Španělsku jsem do školy nechodil :lol: :lol: ...)
DUNDR píše:Já bych počkal na ty filtry.Ikdyž jediný filtr, co jsem kdy dělal bylo přejíždět po Humbrolce mastným palcem.

:grin: :grin: :grin: :grin: :grin: :grin: :grin: :grin: :grin: :grin:
Radek Papežík

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Filip Tomči » 03 led 2009, 16:13

Kubo nenech se zvyklat a dělej si to po svým a na ostatní[ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ]

Mě docela zajímá jak to bude vypadat ve finále, jelikož tohle nedělám, tak mě to zajímá jak se to dá dělat i jinak.
Filip Tomči

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Tomáš Chmelík » 03 led 2009, 17:08

Kubo, do žádnýho louhu t neházej, to je přeci blbost. Myslím, že tuším, o co ti jde a možná jsem jeden z mála, ale mě se to docela líbí, ale určitě to bude ještě vypadat jinak než teď až to dokončíš. Jak tady už někdo psal, občas je potřeba věci zkoušet a někdy je to slepá ulička, někdy to otevře nové obzory...
Tomáš Chmelík

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Martin Černý 'Černoch' » 03 led 2009, 17:44

Podobnou "patinu" jsem, i já zkoušel na B7A Grace, stříknout pod zelenou žlutou a po předchozím nadšení byl výsledek taky rozpačitej. Není to prostě ono, panely nešisujou jednotlivě jak chtějí ale tak nějak v celku. Možná by tomu hodně pomohlo teď na to hodit fleky, hady, proužkování a dodatečně to rozbít. V téhle podobě bych spodek nenechával, vypadá to jak na piškvorky.
El Negro
KPM Kaznějov
http://www.armycast.cz/
Martin Černý 'Černoch'

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Zdeněk Fabík » 03 led 2009, 17:57

Martin Černý 'Černoch' píše:Podobnou "patinu" jsem, i já zkoušel na B7A Grace, stříknout pod zelenou žlutou a po předchozím nadšení byl výsledek taky rozpačitej. Není to prostě ono, panely nešisujou jednotlivě jak chtějí ale tak nějak v celku. Možná by tomu hodně pomohlo teď na to hodit fleky, hady, proužkování a dodatečně to rozbít. V téhle podobě bych spodek nenechával, vypadá to jak na piškvorky.

mně se to taky moc nelíbí v tento moment, ale jsem přesvědčen, že fitry to utlumí a bude to OK.
A kdyby ne, tak někdo musí řící, ne přátelé, tudy cesta nevede -nic ve zlém Jakube :wink:

Četl jsem co napsal Fredy na Nymburku, nějak tomu nerozumím, dle něj je skoro vše super a tady vidím opak a modelářův očistec, fotky nelžou.
Já si to už vyřešil - MPM, SH a cokoliv od nich už nekupuji - vyhozené peníze. Řeči o tom, že nelze srovnávat short run a Tamiyu mne neberou, pro mne mají ty peníze stejnou hodnotu a porovnání je nasnadě. A když MPM seká modely jako Baťa cvičky a kašle na kvalitu...
A je to škoda, protože dělají zajímavé typy.
[ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ]
Zdeněk Fabík

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Karel Pilát » 03 led 2009, 18:17

Zdeněk Fabík píše:Četl jsem co napsal Fredy na Nymburku, nějak tomu nerozumím, dle něj je skoro vše super a tady vidím opak ...

Standartní odpověď A.R. Já už se na nic ohledně jejich modelů neptám, všechno mají dobře, pokud je fotka usvědčuje z opaku (ptal jsem se kdysi na označení jejich Greifa), tak někde mají jinou fotku, kterou nikdy neukážou ... kecy.
:roll:
rozestavěno: 7 kousků
mezi nimi: Do23 (Planet Models), Ju290A-7 (Revell), Ju88S-3 a Mistel 1 (Hasegawa)
2022: Fw190G-3 (konverze z Eduardu), Ar232A-10 (konverze z Mach2)
2023: He 219 V9, pilot W. Streib (Dragon), Bf110B-1 (Eduard + AML konverzní set)
2024: Heinkel He111H-8 (konverze z Revellu), Ar232B-05 (Mach2)
Karel Pilát

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Honza Petr » 03 led 2009, 18:39

Je to hezký. Možná to ani slepá ulička nebude. :-k Obdivuju tě, že se nebojíš experimentovat ani na kitu, do kterého si vložil tolik úsilí. =D>
Honza Petr

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Milan Holzapfel » 03 led 2009, 19:15

Uvidíme jak to dopadne ve finále po filtrech a ostatních technikách finiše. Teď mi to přijde takový divný. Mám vyzkoušený (ale zatím ne 100% na ostrým modelu), že tahle metoda funguje na odlišení panelů na kovovým povrchu při použití barev Alclad.
Pokud se dívám na stavbu tak asi zůstanu u Kovozávodské dvaasedmy. Pracovně to vyjde v podstatě nastejno a měřítko je mi bližší.
"Myslel jsem, že blbě vidím a .. doktor mi to potvrdil. Teď už v klidu stavím tak jak vidím!"
Rozestavěno (některý už dlóóuho): čs. Spitfire LF Mk.IXe 1/32 , Bloch MB 152C.1, 1/32, P-51D Mustang, 1/32 - Dragon
Milan Holzapfel

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Martin Janoušek » 03 led 2009, 19:20

Jakub Vilingr píše:ok, mám to tedy hodit celý do louhu? :grin: :grin: :grin:

Ale prdlajs, do louhu nic neházej. [-X Jestli to pojímáš jako experiment na letadle, o které ti moc nejde a které pojímáš jako technologický demonstrátor, tak vytrvej. ;-I
MiGy-21MF 1:48 hotovo 9413, Rozestavěné MF: 9805 a 7702+(Tatra141) MiG-21PFM:7909
Martin Janoušek

• Odpovědět s citací

Příspěvekod petr marek » 03 led 2009, 21:47

pokud by na to byla fotka ze to takhle vypada i v realu tak bych to bral, ale pokud delam jen podle fantazie z nedostatku podkladu tak se snazim vychazet z fotek jinych stroju. Opotrebeni provozem je +- porad stejne. V pripade ze by to bylo na hornich plochach dalo by se o tom mozna uvazovat, ale na spodnich mi to prijde divne.
Experimentum se nevyhybam, ale urcite bych nesel do tohohle rozparcelovani, proste jsem to nikdy nikde nevidel a proto nemam duvod vubec zkouset takovy postup. U spodnich ploch vychazim z toho ze oblast kolem trupu a prechodu do kridel je vzdy nejakym zpusobem spinava a smerem ke koncum kridel je ero cistsi. Jsem zvedav co z toho vyleze zda "modulacni" omalovanka nebo ztvarneni realneho opotrebeni. Drzim palce v dalsim experimentovani. 8)
posledni dokoncene: P-39 Aircobra, Eduard, 1/48
Avia BH-11 Směr1/48
Fairey Swordfish Tamiya 1/48
na stole: Hansa - Brandenburg W.29 WNW 1/32
Instagram Marek Models
petr marek

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Jakub Vilingr » 04 led 2009, 00:41

Asi jo, asi jsem to posral. Příště jo, ale jinde a na jinejch místech a trochu jinak. Vršek jsem fouknul obyčejně a vůbec se mi nelíbí a nelíbí se mi ani návodem uváděnej odstín GSI H 303. Opravdu to měla bejt takhle světlounká zelená barva???? Já měl za to, že mašiny v čs letectvu nesly hodně tmavě zelenou, asi takovou, jakou udělal Vacátko na jeho Dakotě. Nemám to eště přecijen ještě přestříkat nějakou tmavě zelenou? A poradíte mi jakou? Já nevím, tenhle brčálník mi přijde nějakej divnej :roll:
Přílohy
2009_0103_193638AA.JPG
zamaskovanej posranej spodek. Byl to docela náhul, ale snad se nikde nic nepodfoukne, to by mě opravdu mrzelo. Pro jistotu jsem to skoro celý zamatlal maskolem. No uvidíme. Strejda Murfy nikdy nespí :-D
2009_0103_234812AA.JPG
tenhle styl preshadingu mi fuckt vyhovuje. Docela navodí atmosféru olétání pod zelenou...
2009_0103_234824AA.JPG
2009_0104_001736AA.JPG
Takhle vypadá GSI Aqueous Hobby H 303 a prostě mi přijde moc světle zelená. Můžete mi někdo poradit? Martin Janoušek by mi třeba nehelfnul?
2009_0104_001828AA.JPG
2009_0104_001844AA.JPG
Kubrt
Modelplac
Instagram
Facebook
Průvodce světem plastikového modeláře
Průvodce světem plastikového modeláře 2
Jakub Vilingr

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Martin Černý 'Černoch' » 04 led 2009, 00:53

Spodek tě sice nevyšel podle představ, ale stačilo ho přefouknout před maskováním a bylo by po problému. Zdrželo by tě to jen minimálně a nemusel by jsi si stěžovat.
Ta horní zelená je fakt trochu nezvyklá. Co třeba kdyby jsi vzal tmavou zelenou RLM 8x a přefouknul to lehkým filtrem? Kdo ví , třeba československý barvy po válce vycházeli odstínově právě z RLM když se tu u nás i vyráběli za Protektorátu. Možná udělali trošku jiné odstíny ,ale jinak by to mohlo sedět.
A ty konce křídla bych naopak stříknul čistou červenou bez preshadinku anebo jí stříknul přes zelenou. Ta červená tam byla jen na cvičení estli se nemejlím a dlouho na mašině asi nevydržela.
El Negro
KPM Kaznějov
http://www.armycast.cz/
Martin Černý 'Černoch'

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Jakub Vilingr » 04 led 2009, 00:58

Já s tou modrou už nehodlám nic dělat. Dám maximálně filtr a házím na to bobek přecedo...
Kubrt
Modelplac
Instagram
Facebook
Průvodce světem plastikového modeláře
Průvodce světem plastikového modeláře 2
Jakub Vilingr

PředchozíDalší

Odeslat odpověď
Příspěvků: 421 • Stránka 14 z 29 • 1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17 ... 29

Zpět na Rozestavěno