Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Plastikové modelářství ‹ Letadla ‹ Rozestavěno
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Leo 451 - Správným SMĚRem

In-progress builds
Odeslat odpověď
Příspěvků: 422 • Stránka 14 z 29 • 1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17 ... 29
  • Odpovědět s citací

Re: Leo 451 - Správným SMĚRem

Příspěvekod dmoravan » 23 dub 2020, 20:42

Predpokladám, že väčšina z nás asi ešte stále prerýva. Tak by som si dovolil jednu peknú fotografiu s pozíciou krytiek na centrálnej časti výškovky (podľa mňa v celkom dobrej zhode s výkresom str. 2 (niťak), prípadne následnými výkresmi a úplne inak ako na modeli ... ) ... EDIT: pridávam ešte dve fotky s troskami LeO-451 N°32 podobný pohľad ...
Přílohy
leo451_12x47.jpg
small_0.jpg
Naposledy upravil dmoravan dne 24 dub 2020, 15:46, celkově upraveno 3
dmoravan

• Odpovědět s citací

Příspěvekod dmoravan » 23 dub 2020, 20:50

Ešte by som Vás poprosil, pozrite sa na túto fotku - v ľavej časti je kryt núdzového otvoru ? pre opustenie lietadla. Myslíte, že je z neho strhnutý plech alebo rozbité plexisklo (trčiaca tráva)? Lebo ak sa pozerám na ten obrázok zo str. 7 úplne dolu viewtopic.php?f=57&t=132903&start=90 moc sa mi to na plech nepodobá. Tak a teraz buďte múdri ... EDIT: Tak som sa trocha prehŕňal v časopise Avions a zhodou okolností v č. 177 bol jeden článok kde sa okrem iného pojednávalo aj o Leo-451 N°48. V článku bol takýto zaujímavý obrázok (ten pohľad zhora hodnotiť nebudem) s odpoveďou v červenej elipse. Ja viem niektorých tým plexisklom asi nepoteším. Otázka však je či to tak bolo na všetkých strojoch?
Přílohy
frantik_17x01.jpg
Núdzový otvor.jpg
Naposledy upravil dmoravan dne 24 dub 2020, 16:16, celkově upraveno 1
dmoravan

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Mischio » 24 dub 2020, 06:36

Já bych viděl kombinaci hladkého vacu s maskami a nastříkat rám z vnitřku.
https://zlejruda2.blogspot.com/
Mischio

• Odpovědět s citací

Příspěvekod dmoravan » 24 dub 2020, 11:08

Prerývam, prerývaš, prerývame alebo SOS. Prosím Vás nemáte niekto fotku krytu motora s kvapkami - pohľad z hora medzi tými dvoma lapčmi vzduchu? Ide mi o to či je tam naozaj iba jedna linka v zmysle niťáku zo str. 2 (niekde to zobrať museli viewtopic.php?f=57&t=132903&start=15) alebo je to ako pri prekryte bez kvapiek. Inak celkom pekný príklad ušpinenia ...
Přílohy
small_41 u.jpg
dmoravan

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Martin Novák » 24 dub 2020, 17:09

Hrneš sem dobrý fotky, škoda, že ta druhá tu nebyla včera. V noci jsem se pekloval s těma krytkama a teď vidím, že je to blbě. Tak nějak jsem se rozhodl, že uříznu konec trupu a vypracuju jako monoblok s VOP, protože tam je třeba vyrobit nový přechod do trupu. S nouzovým výstupem nevím. Myslím, že normálně to byl plech, na nějakejch malůvkách pozdějších verzí je sklo ale občas tam ten dekl není vůbec. Motory taky nevím ale udělal bych je stejně.
...skrz Zabadea, sluhu jeho. A tu se roznesou zvěsti o věcech jež sešly na scestí a nastane veliké zmatení. A nikdo nebude věděti, kde vězí ony věcičky na rafiové bázi s odtokem. V ten čas přítel ztratí příteli kladivo a mladí nebudou věděti, kde leží věci jejich otců, jež tam otcové odložili včera zvečera. Asi v osm hodin....
Martin Novák

• Odpovědět s citací

Příspěvekod dmoravan » 24 dub 2020, 17:41

Martin Novák píše:Hrneš sem dobrý fotky, škoda, že ta druhá tu nebyla včera. V noci jsem se pekloval s těma krytkama a teď vidím, že je to blbě. Tak nějak jsem se rozhodl, že uříznu konec trupu a vypracuju jako monoblok s VOP, protože tam je třeba vyrobit nový přechod do trupu. S nouzovým výstupem nevím. Myslím, že normálně to byl plech, na nějakejch malůvkách pozdějších verzí je sklo ale občas tam ten dekl není vůbec. Motory taky nevím ale udělal bych je stejně.

Z toho mám dosť veľkú dilému, že čo s tým? Tá fotka sú trosky LeO-451 N°105, takže aspoň po tú 105 sa dá predpokladať že tam bolo plexisklo. Okrem toho porovnaj si konštrukciu toho poklopu a nitovanie na niťaku zo str.2. Skús nanitovať vzduch, strednu radu dáš, ale čo s tými krajnými? Potom je to otázne, tiež som našiel fotky kde chýbal ... K zmene dôjsť mohlo, otázka znie odkedy?

Ešte k tým krytom motorov u krytov bez kvapiek v tom na základe fotiek mám jasno (aj keď jedna - tá prostredná linka je nízko), nemám však žiadnu dobrú fotku na ten vrch pre kryty s kvapkami a podľa výkresu to znamená preryť inak.

Mimochodom na to LeO-451 N°105 existuje 32 fotiek, pre nás je ešte zaujímavý tvar hlavných podvozkových nôh v štýle románskeho oblúku (starší typ?).
dmoravan

• Odpovědět s citací

Příspěvekod dmoravan » 24 dub 2020, 19:43

Ešte k tomu núdzovému poklopu, pozrite sa na tieto fotky. Čo tam vidíte pod koreňom krídla? Na prvej fotke nič, čiže tam bude asi plech. Druhá fotka je LeO-455 a použil som ju práve preto, že je na nej pekne vidieť tú variantu s plexisklom (krásne priehľadné). Tretia až piata fotka - dve svetlé zrkadlovo otočené škvrny. Ak by to bol plech malo by to mať rovnakú farbu ako okolie (toto nebude len o omalovánkach...) ... Tak mi z toho vychádza, že varianta toho poklopu by mohla byť naviazaná na továreň v ktorej to bolo vyrobené.
Přílohy
Núdzak_plech.png
Núdzak_1.png
Núdzak_2.png
Núdzak_3.png
Núdzak_4.png
dmoravan

• Odpovědět s citací

Příspěvekod dmoravan » 25 dub 2020, 20:06

Práve som prešiel 200 stránok jedného francúzskeho webu s fotkami vrakov. Samozrejme som tam našiel nejaké fotky LeO-451. Stále mi vŕta v hlave ten núdzový otvor. Zatiaľ sa mi síce nepodarilo nájsť správne prevrátene LeO - teda s ohľadom na ten kryt núdzového otvoru. Okrem iného sa tu spomínala možnosť rôznych tvarov zadného streliska (dúfam, že nie už všeličo máme dvakrát, podvozok dokonca dva a pol krát), tak by som si dovolil dve zaujímavé fotografie (takéto pohľady tu ešte nemáme). Prvá - tvar zadného streliska a čiastočná pozícia krytiek (zatiaľ v zhode s predchádzajúcimi fotkami). Druhá - tvar vonkajšieho rámu pilotnej kabíny. ... EDIT ... Pridávam ešte tretiu fotku - pohľad na núdzový (alebo lepšie evakuačný) otvor zadného strelca. V zhode s výkresom zo str.2, výkres L+K - zle a na modeli by som to tiež upravil ...
Přílohy
F-84000-Avignon-secteur.-1944-7-WL1.jpg
F-84000-Avignon-secteur.-1944-4-WL1.jpg
F-84000-Avignon-secteur.-1944-2-WL1.jpg
Naposledy upravil dmoravan dne 26 dub 2020, 10:33, celkově upraveno 2
dmoravan

• Odpovědět s citací

Příspěvekod dmoravan » 26 dub 2020, 06:49

Tak máme tu celkom pekné fotky na kryt motora s kvapkami - mimochodom Martin mal si pravdu - paneláž rovnaká ako pri kryte bez kvapiek. Mám to u toho druhého LeO zle (drž sa výkresu ... :? ), vyderžaj pioner. Človek sa učí celý život. Veľmi zaujímavé Avions, poslal som Ti to pre istotu - veľa fotiek v nemeckých službách.
Přílohy
small_43.jpg
dmoravan

• Odpovědět s citací

Příspěvekod dmoravan » 26 dub 2020, 09:29

Páni, nechcem Vám kaziť chuť k nedeľnému obedu, pozrite sa však na tieto fotografie a poprosím ostruha a aj smerovka - nápis. Troška sa nám to komplikuje ...
Přílohy
img-2013648b9dg.jpg
LeO-451 N°48 označenie 25.jpg
Screenshot_2020-04-03 LeO 451 - Stránky 2 - modelari org.png
fr_vraky_26x100.jpg
leo451_12x47.jpg
leo451_07x19.jpg
dmoravan

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Martin Novák » 26 dub 2020, 14:06

Jsi neuvěřitelná studnice podkladů. Díky. Snad zanedlouho dodám i něco ze stavby. Pokračuju na VOP, onýtoval jsem střední část trupu (ale budu muset opravovat) a kupíroval jsem LeOšovi ocásek abych v něm vytvořil šachtu. Ostruha- vždyť říkám past vedle pasti. Určitě budu dělat tu s kyvnou vidlicí. Už jsem to okukoval a asi budu muset vysmolit i nový kolo. V modelu má 6,5mm a mě to vychází na cca 7,2.
...skrz Zabadea, sluhu jeho. A tu se roznesou zvěsti o věcech jež sešly na scestí a nastane veliké zmatení. A nikdo nebude věděti, kde vězí ony věcičky na rafiové bázi s odtokem. V ten čas přítel ztratí příteli kladivo a mladí nebudou věděti, kde leží věci jejich otců, jež tam otcové odložili včera zvečera. Asi v osm hodin....
Martin Novák

• Odpovědět s citací

Příspěvekod JimiX » 26 dub 2020, 14:50

Už jsem se v tom kluci úplně ztratil :lol: Jinak můj LeOnek je na cestě z MN modeláře, takže až se mi uvolní moje největší krabice v poličce s rozestavěnými modely, ve které mám teď Turbinlita, tak ji možná zaplním tímto Frantíkem 8-)
Nakonec pohled na stůl Roberta Kučery:
IMG-20200426-WA0000.jpg
IMG-20200426-WA0002.jpg
IMG-20200426-WA0001.jpg

Radek Bednařík
JimiX

• Odpovědět s citací

Příspěvekod dmoravan » 26 dub 2020, 14:58

Martin Novák píše:Jsi neuvěřitelná studnice podkladů. Díky. Snad zanedlouho dodám i něco ze stavby. Pokračuju na VOP, onýtoval jsem střední část trupu (ale budu muset opravovat) a kupíroval jsem LeOšovi ocásek abych v něm vytvořil šachtu. Ostruha- vždyť říkám past vedle pasti. Určitě budu dělat tu s kyvnou vidlicí. Už jsem to okukoval a asi budu muset vysmolit i nový kolo. V modelu má 6,5mm a mě to vychází na cca 7,2.

Studnica pokladov aktuálne prerýva tie pokazené kryty motorov a snáď sa už konečne pohne aj na trupe po vyplnení koreňa krídiel nech sa tam dá naťahať vnútorná konštrukcia. To ešte len bude srandy ...

to JimiX: Niet sa v čom stratiť, jednoducho sa drž aspoň nejakej fotky mašiny, ktorú chceš postaviť! Sem tam sa pripletie nejaká odlišnosť - podvozok, rámovanie kabíny, výškovky, tvar a výplň núdzového otvoru, chýbajúce výfuky, krytky a tak ...
dmoravan

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Martin Novák » 26 dub 2020, 17:32

Ten Robertův se krásně klube. Je fakt, že ta stavebnice je přes to svoje stáří pěkná. Spousta detailů se tam dá vytunit ale základní tvary, rozměry a geometrie jsou ok. Když nepočítám zkroucený hlavní díly (ale možná je to jen můj problém) Jinak prostor v trupu v kořenech křídel jsem taky právě vyfutroval. Blbý je, že budu muset lepit křídla natupo protože ty plochý kotvy jdoucí napříč by mi kolidovaly s podlahou a sedačkama. Abych jen nekecal dám jednu kontaktní. Ještě tam budou opravy, ale tvar výškovek už je asi ok a obě sedí bez lepidla pevně v jakékoliv poloze. Taková blbůstka ale potěší.
CIMG6803.JPG

Martin Novák

• Odpovědět s citací

Příspěvekod dmoravan » 26 dub 2020, 17:51

Paráda, z výškovky si beriem príklad, teda pre druhé LeO. Čo poviete na toto? Na poľnú úpravu to nevyzerá ... Séria? Továreň? Myslel som, že galusky blatníky nepotrebujú. Keď som to videl prvý krát, pretieral som si oči, že či zle vidím ...
Přílohy
LeO-451_3.jpg
AVIATION-PHOTO-AVION-BOMBARDIER-LeO-451.jpg
dmoravan

PředchozíDalší

Odeslat odpověď
Příspěvků: 422 • Stránka 14 z 29 • 1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17 ... 29

Zpět na Rozestavěno