Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Plastikové modelářství ‹ Letadla ‹ Rozestavěno
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Správným SMĚRem

In-progress builds
Odeslat odpověď
Příspěvků: 3564 • Stránka 14 z 238 • 1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17 ... 238
  • Odpovědět s citací

Re: Správným SMĚRem

Příspěvekod Dr. zvied » 22 bře 2020, 23:58

Tohle téma je fakt nakažlivý. A když nad tím přemýšlím..., tak já mám stavebnici! Nechci však vypadat jako že jednou se vrtnu tady, a pak zase támhle... Ale aby se neřeklo, tak přiložím aspoň polínko do mlýna. Ale jen tak, na čumendu (viz foto). Snad někdo pozná Wo Co Go. Zatím "TO" leží ve sklepě a čeká na další osud, protože původně jsem "TO" chtěl stavět jako OK-HVR, potom jsem začal kolísat okolo OK-QHL a nakonec mě posedl démon šílenství, který mi nakukal: "Postav "TO" jako Modrého Maxe..." :nuts:

Tak jsem to vyřešil po svém, a je "TO" ve sklepě.
Přílohy
P1010361.JPG
P1010376.JPG
Dr. zvied

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Radim Špůrek » 23 bře 2020, 00:16

Dr. zvied píše:K těm článkům z L+K, resp. k tomu MB-152. Čtyřdílný článek Jiřího Hornáta vyšel v L+K 20-23/1992. Autor popisuje vývoj typu a popisuje model, vč. jeho nedostatků. Čtyřpohledový výkres vychází z monografie otištěné v L+K 9/1971 a je nýtovaný. Na závěr článku je otištěno několik kamufláží vč. stroje černá 15 (Vichy) z dílny Miroslava Balouse.

Toto vlákno si v klidu projdu a zavzpomínám na Směry, které jsem stavěl i nedostavěl, ale zatím se přidávat nebudu. Práce mám zatím dost. Ale přiznám se, že by mě strašně hrozně moc lákal Bulldog. Jenže bych si ho musel napřed koupit.

Bulldoga mám, jen se musím podívat jak je na tom, mám ho v krabici vyřazeno tak klidně přenechám.

Jinak vás bedlivě sleduju, hned po vyhlášení tématu jsem vytáhl jednosic Il-2, vystříhal z rámečků hlavní díly a... pak jsem se rozhlídl po dílně, spočítal 23 rozestavěných modelů a vrátil do krabice...

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
Radim Špůrek

• Odpovědět s citací

Příspěvekod clive » 23 bře 2020, 00:29

Hlasim HOTOVO. Nekamenujte me za nezatmeleny propadly kryty podvozku a ze to nema antenu. U me je uz zazrak, ze to ma pitotku a tu stupacku. Ocouzeniny vyfuku taky vzdycky laboruju mesic, takze ted jsem je vypustil. Je to ZAVES ze to jde a uprime docela me to bavi nespekulovat a proste to slepit. Zavzpominal jsem si ma doby kdy jsem dostal k vanocum v 1800 Fw190D od Airfixu a ve 2100 stal ve vitrine komplet hotovej.. Stetec a Revellky.. zadny rychloschnouci veci co jsou dnes. A vterinak se tenkrat snad ani jeste neprodaval.. Takze tohle za vikend me pptesilo.ObrázekObrázekObrázekObrázekObrázekObrázekObrázek

Odesláno z mého SM-N950F pomocí Tapatalk
Ať stavim co stavim stejne to zmrvim...

Na stole : Zachrana Do335A-12 1/48 Monogram
1x Ju88G-1 vaku 1/48 1x He 162 Prototyp 1/72 AZmodel, 1x He 162 Nightfigher double seat 1/72 AZmodel,
1x Bf109G 1/47 Eduard,
1x Boulton Paul Defiant Polska vaku 1/72
1x Dornier Do I Wall vaku 1/72
clive

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Pasecka » 23 bře 2020, 05:22

A tak to bude třeba karikatura s vylepšenejma detailama. Docela mi to je jedno. Já se bavím a to je to jediné kvůli čemu to dělám.

A junioři třeba budou mít inspiraci. Když ne teď tak třeba na príště.
David Paseka

KPM Hradec Králové
Pasecka

• Odpovědět s citací

Příspěvekod JimiX » 23 bře 2020, 05:42

clive, velká gratulace. Jsi první a Huri je moc hezkej ;-I

Davide, přesně tak. Postav si Hawka přesně tak, jak Tě to bude nejvíce bavit. O to tu jde :)

Rozhodl jsem se tentokráte nezakládat Galerii a místo toho označovat v prvním příspěvku stranu, na které je postavený model k dohledání v tomto stavěcím chlívku. Kdyby jste měli jiný názor... Nicméně clive je vítěz :)
Radek Bednařík
JimiX

• Odpovědět s citací

Příspěvekod PantherG » 23 bře 2020, 07:51

Tak zkouším, jestli to sem dostanu a jestli to bude použitelné....
Přílohy
Walrus_1.png
Walrus_2.png
Walrus_3.png
Walrus_4.png
Walrus_5.png
Walrus_5a.png
Obrázek
Václav Maděra - PantherG@seznam.cz Z blbce vola neuděláš.....
Nebojte se dokonalosti..... Stejně jí nikdy nedosáhnete !
PantherG

• Odpovědět s citací

Příspěvekod PantherG » 23 bře 2020, 08:08

A třeba Jak-3.....
Tohle mám náhodou po ruce. ALE : aby se to sem vešlo, musel jsem to dát do .jpeg formátu.... :roll:
Přílohy
Jak-3_1.jpg
Jak-3_2.jpg
Jak-3_3.jpg
Jak-3_4.jpg
Jak-3_5.jpg
Jak-3_6.jpg
Jak-3_7.jpg
Obrázek
PantherG

• Odpovědět s citací

Příspěvekod JimiX » 23 bře 2020, 08:18

To je super Vašku. Pokračuj :)
Radek Bednařík
JimiX

• Odpovědět s citací

Příspěvekod eda M3 » 23 bře 2020, 10:00

Před lety jsem vylouhoval a předělal Hurricana z dětství...
A to jsem teď našel dalšího plus Tempesta, taky po louhu :wink:
Přílohy
IMG_20200323_095835.jpg
IMG_20200323_094228.jpg
http://kpmrokycany.rajce.idnes.cz/
eda M3

• Odpovědět s citací

Příspěvekod PantherG » 23 bře 2020, 10:08

Krásný Hurouš....
K těm návodům.... tak nevím... tady se to taknějak ztratí..... možná prubnu v sekci podklady udělat chlívek na návody z L+K..... ale lepší bude se domluvit s Černochem (adminem) kvůli autorským právům.... :arrow:
Obrázek
PantherG

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Dr. zvied » 23 bře 2020, 11:34

to JimiX:
Super téma! Jsem nad tím přemýšlel... a jdu do toho. Kašlu na M.S. 230 (klidně ho milerád přenechám komukoliv) a vrhnu se do toho. Napřed však musím vyzvednout nové brýle, abych na to "lépe viděla", a potom musím trochu pohnout s LaGGem v PAKÁRNÁCH.

Po krátkém hloubání padla volba na MiG-17 F ve čtvrtce. Nečekejte žádné zázraky - bude to oddychová, čistá stavba z krabičky, podobně jako MiG-15 (KP), který jsem již vložil do skupinovky "Nostalgie z kovozávodů, aneb...". A také jsem nad tímhle MiGem nějakou dobu přemýšlel, jen se mi nechtělo otevírat nové téma.

to Pasecka:
Šlo jen čistě o můj názor a můj osobní přístup ke stavbě. Protože tenhle model jsem měl a znám jeho nedostatky (podobně jako např. Jak-3, F4U atd. atd.). Ale pokud si s ním tu práci dáš, jako třeba s tou SOP, potom klobouk dolů. Já jsem to nakonec vzdal hlavně z toho důvodu, že měřítko 1/72 mi začíná být těsné v obroučkách - přestávám na to prostě vidět.
Dr. zvied

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Dr. zvied » 23 bře 2020, 11:52

Nevím, jestli to bude pro "mládež" inspirativní, nebo jestli to bude působit jako odstrašující příklad, ale přikládám Corsaira, kterého jsem lepil před pětadvaceti lety. Schovávám si ho hlavně z toho důvodu, že jsem se docela nadřel s kokpitem (třeba zaměřovač jsem vybrousil z kulatiny rámečku a opatřil "sklíčkem" z tenké fólie, přístrojová deska je ze dvou částí - vyvrtané budíky v přední části zbroušené do tenka a spodní bílý díl, kde jsem jehlou ryl ručičky budíků). Většinu práce jsem dělal bez lupy, jen s optikou na nose, kterou jsem obdařen již od dětství - nebylo mi ani dvacet a ještě jsem to dal. Detaily - plast. destičky a tyčky tažené nad plamenem, obtisky půl na půl vlastní sbírka (Helldiver od ESCI - čísla, Propagteam - hvězdy) a vlastní tvorba (kryt motoru, kryty podvozku a SOP). Kamufláž jsem čerpal ze sešitu TBiU, kokpit jsem sochal podle publikací Polskije Skrydla a Monografie Lotnicze.
Přílohy
F4U-1D II.JPG
F4U-1D III.JPG
Dr. zvied

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Tchert » 23 bře 2020, 11:55

a co takový Su-25, může být?
Tchert

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Pasecka » 23 bře 2020, 11:58

Uvidím jak moc se mi s tím bude chtít crcat. :-D Když bude nálada tak sem tam něco upravím a předělám. A když se na to vybodnu tak mi to taky vadit nebude. Já s tím modelem budu doma bydlet a nejaký ujetý tvary a rozměry...asi budu řešit jen to co sám uvidím.

Jinak 1/72 jde v podstatě taky mimo moji maličkost. Tohle je fakt hec jako sviň :-D Sice na to zatím i docela vidím, ale zase mám problém to udržet v ruce. Jakožto pravák si při práci držím model v levé ruce. A tam je právě problém. Před časem jsem si na pile ufiknul konečky prstů (asi jako Tony Iommi z Black Sabbath). Sice to mám replantované a kdo o tom neví tak to ani nepozná, ale na guvno je, že v nich nemám prakticky žádný cit. Ale žiju a lepím :-) Takže cajk a valím vesele dál ;-)
David Paseka

KPM Hradec Králové
Pasecka

• Odpovědět s citací

Příspěvekod PantherG » 23 bře 2020, 12:41

Tak jo..... LeO 451 .... z roku 1989..... byla i čtyřdílná monografie.... tu možu vyzobnout taky.... :arrow:
Přílohy
Leo_1.jpg
Leo_2.jpg
Leo_3.jpg
Rentgeňák z monografie
Obrázek
PantherG

PředchozíDalší

Odeslat odpověď
Příspěvků: 3564 • Stránka 14 z 238 • 1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17 ... 238

Zpět na Rozestavěno