Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Plastikové modelářství ‹ Letadla ‹ Rozestavěno
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Tovární výroba v Dessau aneb hromadná stavba Ju 88 - 388

In-progress builds
Odeslat odpověď
Příspěvků: 3483 • Stránka 127 z 233 • 1 ... 124, 125, 126, 127, 128, 129, 130 ... 233
  • Odpovědět s citací

Re: Tovární výroba v Dessau aneb hromadná stavba Ju 88 - 388

Příspěvekod petr21 » 06 říj 2019, 09:38

hans dlouhán píše:To zatím nemám tušení... totiž všechny moje plány zhatí, něčí vepři boubelatí. :lol:

Nemáš tolik žrát vepřový a raději stavět. Taková D-1 s olámanýma vrtulema by mohla být dobrá výzva.
JiříVránek píše:No a je tam - spoje sem ještě pojistil lepidlem od Tamky a počkám, jak to zachne

To si chvíli počkáš. tohle dokáže pracovat i několik dnů. Hans už ti neporadil, že ty destičky tam lepí vteřiňákem.
Jakub Vilingr píše:A při narývání nebo nýtování se to bude štípat...

K rytí používám žiletkovou pilku a pak je jedno do jakého materiálu narývám. Do mého oblíbeného autotmelu sem i nýtoval bez problémů. Jak si s nýty pokročil ty?

Já se pustil do testování nové pistole a G-6 dostává barevný kabát. Aktuálně spodek fouknutý 76. Teď se pustím do boků 75 přes které půjde utlumení 76 a nakonec budu upravovat barvu krytu radaru. Ten je podle fotek měněný a je výrazně tmavší než trup.
Přílohy
DSC_1403.jpg
Nikdo není dokonalý, i ho*no má svoje mouchy
petr21

• Odpovědět s citací

Příspěvekod hans dlouhán » 06 říj 2019, 10:13

Dobře tady dračíte, chlapci. A co ostatní? Je tu nějak ticho po pěšině.
Stavím jen a pouze Luftwaffe 1/48...nic víc nic míň...
hans dlouhán

• Odpovědět s citací

Příspěvekod JiříVránek » 08 říj 2019, 20:37

Tom.Vrabec píše:Jirko, kdyby ti to šlo až moc pi*ou ke zdi a to prodloužení jsi nedejbože nějakým způsobem zrušil nebo chtěl komplet přehodit, tak se ozvi, mně ze stejné stavebnice ten kus zůstane plonk. To je tak na vložení svislé podélné destičky mezi oba kusy, ale to by člověk musel vědět předem, že to až tak brutálně nepasuje...no aspoň to díky tobě teď budou moct zjistit a řešit předem další :!:

Díkec kamaráde ale nebude to potřeba. ta destička je nalepaná vteřinovým lepidlem a tamkou sem jen pojistil spoje, aby se t´do sebe trošku zatavily. No nicméně od té doby sem na to nešáhl. Su furt v hokně, nebo sjíždím vodu na kánoji... a nebo s holkama :-D
JiříVránek

• Odpovědět s citací

Příspěvekod JiříVránek » 08 říj 2019, 20:39

Jakub Vilingr píše:
hans dlouhán píše:To bych na tak velkou plochu nepoužíval. Bude tam furt pnutí a bude to praskat...

A při narývání nebo nýtování se to bude štípat...

to je fakt, pro to sem dal na radu starších a dospělejších a místo vyplnil plastem. do toho se přeci jen dá víc zasahovat.
JiříVránek

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Tom.Vrabec » 10 říj 2019, 10:36

Velmistři skleníků, asi bylo průběžně naťuknuto, ale zeptám se tady - čím kdo lepíte k modelu i mezi sebou čiré díly kabin junkersů případně jiných podobných pařeňáků? Procházím nárazově různé postupy v různých tématech a čeká mě to za chvilku na stodesítce...a docela se toho po dlouhé době děsím. Budu mít ten foliáč otevřený, takže bych asi čelní štítek dal na malé bodky revell contacty a pak střední část, kde může být trochu podélného pnutí, takhle nabodkoval gelovým vteřiňákem (protože bude otevřeno, tak se snad zvládne odpařit a neudělá mi to efekt jak když jsem kdysi zamlada trtkal v kabině kamarádovy Scanie) a pak jenom lehce svařil extrathinem.

Jo a Ivane, jestli jsi tu - viděl jsem, že používáš stojánek od JHmodels, jsi s tím spokojený a troufl by sis do toho upnout třeba aj dvaatřicetinový junkers...? Nějaký stojánek asi budu muset koupit, bo manipulace při práci nebo třeba obtiscích s dvoumotorákem je hrůza a sichruju se takhle dopředu, až budu starý kár a na čtvrtky neuvidím... (ne že si to někde vztáhne jako urážku) :-D
Tomáš "Vrabec / Nádražák" Kosič
Tom.Vrabec

• Odpovědět s citací

Příspěvekod JiříVránek » 10 říj 2019, 17:42

čauvec - no čím lepit, používám pryskyřicu HPH na čirý díly tažený z folie, na standartní plast používám bud od Revellu Contactu clear, nemám s ní problém a nebo od Tamky extra řídký lepidlo. Zatím sem teda nenarazil na problém, čehož bych se teda bál u sekundovýho lepidla...
JiříVránek

• Odpovědět s citací

Příspěvekod hans dlouhán » 14 říj 2019, 07:43

Tak je potřeba revidovat současný stav patlajících účastníků. K dnešnímu datu máme potvrzené tyto persóny:

petr21
Martin Rychlý
Jirka Vránek
Miloš
Ivan Gruncl
Tomáš
Tom.Vrabec
Lukáš Kuchyňka
Dlouhán

Takže dvě místečka jsou ještě k mání. Nastupujte nastupujte, prodloužené jízdy!
hans dlouhán

• Odpovědět s citací

Příspěvekod JiříVránek » 15 říj 2019, 17:40

to nás tam bude docela dost - bude spousta legrace a kvaliutní společnost ! pro zychr vemu champagne :-D posledně u Hanze sem s tím měl docela úspěch 8-)
JiříVránek

• Odpovědět s citací

Příspěvekod hans dlouhán » 15 říj 2019, 23:10

Tak teď jsem si poprskal monitor. :lol:
hans dlouhán

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Petr Ladman » 16 říj 2019, 15:35

A kdeže přesně budete patlákovat? No spíš holdovat dobrému moku s alkoholem (páč jinej dobrej mok já neznám (:) ). Stále víc mám chuť se na vás přijet v sobotu podívat...já dnes poslední noční, pak 3 dny volna a v neděli na noc #-o...a tak snad už se dostanu k nějaké patlací činnosti i já, od začátku září sem na to nešáhl......
Stavím(spíš lepím-patlám) Osu 1:48

2024: Bf109E-4, Bf109G-6 Němci, 4x Avia B-534, 2x III serie, 2x IV. serie, SvZ, B-534 Bulhar
1:72: 1x Bk -534, 4x B-534 : 3x III. serie z toho 2 s kabinkou 1x IV. serie vše SvZ
Mojí ctí je pravda, lež je zločin.
Petr Ladman

• Odpovědět s citací

Příspěvekod JiříVránek » 16 říj 2019, 17:41

Petr Ladman píše:A kdeže přesně budete patlákovat? No spíš holdovat dobrému moku s alkoholem (páč jinej dobrej mok já neznám (:) ). Stále víc mám chuť se na vás přijet v sobotu podívat...já dnes poslední noční, pak 3 dny volna a v neděli na noc #-o...a tak snad už se dostanu k nějaké patlací činnosti i já, od začátku září sem na to nešáhl......

to ti přesně řekne náš předseda, ale ten se momentálně válí kdesi v Deutschlandu po zákopech.Když dojedešm tak budem jen rádi, aspon si k tobě přidám i obličej
JiříVránek

• Odpovědět s citací

Příspěvekod petr21 » 16 říj 2019, 20:43

Misto aby ti pisar poradil, ze odkaz na ubytovani je o stranku zpatky, tak me to necha resit z germanie. To bude muset za trest pit champagne v ruzovych satickach.
Nikdo není dokonalý, i ho*no má svoje mouchy
petr21

• Odpovědět s citací

Příspěvekod JiříVránek » 16 říj 2019, 20:44

Petr Ladman píše:A kdeže přesně budete patlákovat? No spíš holdovat dobrému moku s alkoholem (páč jinej dobrej mok já neznám (:) ). Stále víc mám chuť se na vás přijet v sobotu podívat...já dnes poslední noční, pak 3 dny volna a v neděli na noc #-o...a tak snad už se dostanu k nějaké patlací činnosti i já, od začátku září sem na to nešáhl......

to ti přesně řekne náš předseda, ale ten se momentálně válí kdesi v Deutschlandu po zákopech.Když dojedešm tak budem jen rádi, aspon si k tobě přidám i obličej
JiříVránek

• Odpovědět s citací

Příspěvekod hans dlouhán » 16 říj 2019, 22:59

petr21 píše:...To bude muset za trest pit champagne v ruzovych satickach.

Ty vole, tohle musím vidět na vlastní zrcadla... :foto: :grin:
hans dlouhán

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Petr Ladman » 17 říj 2019, 04:45

(:) (:) (:) Růžový šatičky sou fakt „boží"...to bych rád viděl taky.....neslibuju, ale možná bych dovezl dršťkovou, jako „vstupné".... :lol: Snad ti Hansi chutnala....
Stavím(spíš lepím-patlám) Osu 1:48

2024: Bf109E-4, Bf109G-6 Němci, 4x Avia B-534, 2x III serie, 2x IV. serie, SvZ, B-534 Bulhar
1:72: 1x Bk -534, 4x B-534 : 3x III. serie z toho 2 s kabinkou 1x IV. serie vše SvZ
Mojí ctí je pravda, lež je zločin.
Petr Ladman

PředchozíDalší

Odeslat odpověď
Příspěvků: 3483 • Stránka 127 z 233 • 1 ... 124, 125, 126, 127, 128, 129, 130 ... 233

Zpět na Rozestavěno