Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Plastikové modelářství ‹ Letadla ‹ Rozestavěno
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Správným SMĚRem

In-progress builds
Odeslat odpověď
Příspěvků: 3564 • Stránka 122 z 238 • 1 ... 119, 120, 121, 122, 123, 124, 125 ... 238
  • Odpovědět s citací

Re: Správným SMĚRem

Příspěvekod Ebon hand » 03 úno 2021, 17:14

Stal se mi včera takový nemilý incident. Nejmladší dítě mi stopilo ze stolu skoro hotový motor do MC200 Saetta a už jsem ho nenašel, ani po důkladném úklidu bytu. Takže vysochat znovu a správným SMĚRem. :lol:
Ebon hand

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Pok » 03 úno 2021, 18:03

Hmm to máš smůlu já uvažuju o stavbě migu 19 a asi do konce týdne založím vlákno o stavbě modelu pěchotního srubu K-S 14 u cihelny 1:144
Matěj(pok)
Pok

• Odpovědět s citací

Příspěvekod PantherG » 03 úno 2021, 18:23

Triádu mám k dispozici, kdyby náhodou.....
Obrázek
Václav Maděra - PantherG@seznam.cz Z blbce vola neuděláš.....
Nebojte se dokonalosti..... Stejně jí nikdy nedosáhnete !
PantherG

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Aeromodelar » 03 úno 2021, 19:01

Ebon hand píše:Stal se mi včera takový nemilý incident. Nejmladší dítě mi stopilo ze stolu skoro hotový motor do MC200 Saetta a už jsem ho nenašel, ani po důkladném úklidu bytu. Takže vysochat znovu a správným SMĚRem. :lol:

A co kontrola stolice hladového dítka ? (:)
Vláďa Obr, 62 let, stavím letadla Československých pilotů.
Aeromodelar

• Odpovědět s citací

Příspěvekod JimiX » 03 úno 2021, 19:20

Aeromodelar píše:... A co kontrola stolice hladového dítka ? (:)

Neystraš (:)
Je, ale pravda, že kamarádky dcera slupla tři bity do šroubováku ani nemrkla. A ano... Chvilka napětí... Vyšly. Jen s trochou patiny na povrchu :lol:
Radek Bednařík
JimiX

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Ebon hand » 03 úno 2021, 19:26

Dvakrát jsem přebaloval kaki a nic. :lol: Ačkoliv ty dvě hvězdice s původně brutálním posunem formy, mi přijdou jako nepolknutelné, ale ruku do ohně za to nedám. :lol:
Ebon hand

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Dr. zvied » 03 úno 2021, 19:31

JimiX píše:
Aeromodelar píše:... A co kontrola stolice hladového dítka ? (:)

Neystraš (:)
Je, ale pravda, že kamarádky dcera slupla tři bity do šroubováku ani nemrkla. A ano... Chvilka napětí... Vyšly. Jen s trochou patiny na povrchu :lol:

Nový způsob, jak "opatinovat" model. (_!_)
Dr. zvied

• Odpovědět s citací

Příspěvekod KLuK » 03 úno 2021, 19:55

PantherG píše:Piper Cub, Malé letectvo L+K ročník 1986 čísla 22 - 25.
Na vyžádání dodám.... :wink:

Na Tiger Motha tuším taky něco bylo.... ale z hlavy nevím kde. Když tak pohledám....

Díky za nabídku, L+K mám doma vyvázané po ročnících od r. 1976 do r. 1990 (včetně). Jen jsem si nezpracoval žádný seznam, co je ve kterém čísle. Takže když je to ve výše uvedeném rozsahu, stačí mi vědět, kde mám hledat (:)

A na Tiger Motha mám Triádu (:)
stavím pro své potěšení modely 1:48 letadel československých pilotů od prvních nesmělých pokusů o létání až po současnost ... a příležitostně (pro odpočinek od letadel) staré automobily
KLuK

• Odpovědět s citací

Příspěvekod KLuK » 03 úno 2021, 20:09

Drahoslav Dvořák píše:Na Tiger Motha vyšla Ilustrovaná historie Letectví - Avia C-2, L-29Delfín, DH-82 - edice Triáda v roce 1992. Čerpal jsem z toho pro svého Tiger Motha na CO2. Patrně už nebude ani v antikvariátech. Skenovat se z toho nedá, protože je to lepená publikace a po přitisknutí do skeneru je z toho salát o jednotlivých listech. Jinak na modelfan.ru je i Profile.

Jo, jo o Triádě vím. Mám všechny Triády, co byly vydané (:)
stavím pro své potěšení modely 1:48 letadel československých pilotů od prvních nesmělých pokusů o létání až po současnost ... a příležitostně (pro odpočinek od letadel) staré automobily
KLuK

• Odpovědět s citací

Příspěvekod PantherG » 03 úno 2021, 20:15

K obsahu L+K jedna malá vychytávka: v posledním čísle byl vždycky obsah celého ročníku.
Já je in natura ( bohužel už... ) nemám.... ale když hledám, tak prvně vždy číslo 26 :P :P :P
Obrázek
Václav Maděra - PantherG@seznam.cz Z blbce vola neuděláš.....
Nebojte se dokonalosti..... Stejně jí nikdy nedosáhnete !
PantherG

• Odpovědět s citací

Příspěvekod KLuK » 03 úno 2021, 20:32

pro fightavi:

Ten ručně malovaný lozeng je velká paráda. [-o< Kdysi jsem to taky zkoušel, tak vím, o čem to je. Sebekriticky musím uznat, že takhle jsem to nezvládl. Jednak jsem měl minimum zkušeností (ale o to větší elán), jednak v té době nebyly ani žádné pořádné barvy. Maloval jsem to barvami na kůži. Pamětnící si možná vzpomenou, barvy na kůži se daly koupit v relativně malých plechovkách po 2 Kčs a byly k dispozici jen v pár odstínech - bílá, žlutá, červená, modrá, zelená, černá a taky hnědá. Všechny ostatní odstíny jsem musel míchat.

Model už dávno nemám (skončil jako hračka mých synů, když byli malí). A fotit mě to tenkrát nenapadlo. Ale o nic jste nepřišli (:)
KLuK

• Odpovědět s citací

Příspěvekod KLuK » 03 úno 2021, 20:35

PantherG píše:K obsahu L+K jedna malá vychytávka: v posledním čísle byl vždycky obsah celého ročníku.
Já je in natura ( bohužel už... ) nemám.... ale když hledám, tak prvně vždy číslo 26 :P :P :P

O tom samozřejmě vím. Svým povzdechem jsem měl na mysli, že nemám žádný elektronický seznam, ve kterém bych mohl vyhledávat třeba fulltextem.
KLuK

• Odpovědět s citací

Příspěvekod KLuK » 03 úno 2021, 22:48

Konečně jsem se zase dostal k tomu, abych pokročil v práci na Suchojovi. (:) Obtisky s popisky na spodních plochách na můj vkus moc "svítily" (na provozem opotřebovaný stroj), tak jsem je lehce přitlumil přestříkáním silně naředěnou světle modrou barvou. Na horních plochách to nebylo potřeba, díky tmavým odstínům kamuflážních barev na které byly obtisky naneseny. Závěrem jsem celý model přestříkal polomatným lakem a nechal proschnout. Na fotky to zatím není, v podstatě by byly stejné, jako ty, co už jsem sem dával.
KLuK

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Drahoslav Dvořák » 04 úno 2021, 09:41

Ještě k Tiger Mothu- vedle v Diskusi je rozfocená stavebnice DH-82 v dvaatřicetině. Tam by se dalo inspirovat sestavením interiéru.
Drahoslav Dvořák

• Odpovědět s citací

Příspěvekod sedan1 » 04 úno 2021, 12:41

V poslední době byly pokroky obtížně rozeznatelné, tak až teď sumární fotka.
Trup s křídlem slepen, rytí obnoveno, ocasní plochy dolepeny. Mimoto vlepeny a zabroušeny reflektory a poziční světla. Čímž mohu přikročit k surfu atd...
Přílohy
42.jpeg
Honza
sedan1

PředchozíDalší

Odeslat odpověď
Příspěvků: 3564 • Stránka 122 z 238 • 1 ... 119, 120, 121, 122, 123, 124, 125 ... 238

Zpět na Rozestavěno