Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Plastikové modelářství ‹ Letadla ‹ Rozestavěno
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Bf 109 K-4 1/48 Eduard

In-progress builds
Odeslat odpověď
Příspěvků: 218 • Stránka 13 z 15 • 1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15
  • Odpovědět s citací

Re: Bf 109 K-4 1/48 Eduard

Příspěvekod Zdeněk_Fabík » 02 říj 2023, 06:53

Máš to moc pěkné, Roberte.
Nedbej místního úsťového brzdaře, jen teoretik, ale dokonalý model bez, cituji, "ojebu", od něj nikdy neuvidíš.
Zdeněk_Fabík

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Jarda Matt » 02 říj 2023, 20:35

Obávám se že jste v mnohém vedle jak ta jedle,v něčem vůbec nevíte o čem mluvíte, spíš máte snahu o napadání.
Hlavně jste evidentně při nasazených klapkách na očích ani přes upozornění nepochopil absurditu Vaší stavby ( hovoříme o tmelení) Vy, .............já Vám to o "ojebaném" tmelení otevřeně napíšu,jiní se po právu tiše válí smíchy ......a zde na Vaši obranu řeknu bohužel.
Prosím přečtěte si to znovu ,bohužel !!!
Zatmelení rytí paneláže bude trvat 3%-5% celkové stavby (procenta dáme jako kvalifikovaný odhad),ovšem na konci tím odepíšete 40-50% celkového dojmu (tedy u těch co nehodnotí pouze piškvorky na křídle).
Ten nepoměr ztráty a zisku je evidentní, nádherně vynikne absurdita nezatmelení, obzvláště pokud si uvědomíme že jde o reklamní stavbu, o firemní stavbu výrobce,........a ten má v návodu že bylo zatmeleno.
Ta stavba nebude a není mnohde posuzována že ji dělal jakýsi .s 20ti modely za rok (myslíte že to mimo toto forum někoho zajímá) a kterého ve výsledku nikdo ve světě nezná, smát se budou výrobci, co že to postavil za zatmelené nezatmelené.
Možná i v tom je trochu zakopaný pes,Vy tu stavbu považujete za svou a ona zase tak moc není.
Díky logu u každé fotky se jedná o těžkou reklamní firemní stavbu,ta stavba má ukázat jak se to má dělat , ne jak kde co "ojebat" (není hanlivé,dá se dosadit ošidit) ,ovšem hlavně líbivě namalovat,což je nyní in.
To je špatně. Stavitel- výrobce bude montovat vrtule obráceně a všichni se budou tvářit že jsou v reversu ? Nevím jak ostatní, já mu napíšu že jsou špatně (ovšem posuzováno v celém kontextu stavby jako zde).
Ať chcete či nechcete, tak jen tím že bude u dokončeného modelu logo výrobce (takže to nebude váš model,ale model Eduardu) se jej kde kdo bude snažit napodobit jako že to je "něco" (firemní model není špatně!) ,takže to Vaše ošizení má ve výsledku mnohem větší dopad.
Bylo to hezky vidět na "slavném" klapkovém obtisku stodevítek, 2/3 (odhad - asi) modelů na stránkách výrobce je má špatně,modeláři opisovali jak diví,.............když je to u výrobce je to správně,a viděl jste tu katastrofu na výstavách?
Obávám se, že si tohle,tento dopad firemní stavby vůbec neuvědomujete,........ a nyní hovořte o tom kdo co pochopil a mějte starosti o množství modelů jiných. :grin: :grin: :grin:

Jak jsem psal ,na modelu naznačit pouze barvou ve skutečnosti zatmelené spáry má smysl u víkendu, u děcek v kroužku, ne na reklamním firemním modelu kde se děláte s motorem, dáváte doplńky, piškvorkujete křídlo a i celkově se snažíte o maximální líbivost ,s dopadem viz výše.
Vždy a vše bude určitý kompromis,...............ovšem zde jste se dostal do zaslepení které nechcete vidět , když Vám řeknu názor který se Vám evidentně moc nehodí začínáte se čertit a kopat kolem sebe.
Technickou diskuzi a vnímání Vaší práce okolím, a zde zdůrazním že evidentně nejsem jediný kdo se na nezatmelené zatmelené spáry ptal (!!!), smetete ze stolu pochybným argumentem typu, je potřeba rychle ,dělám 20 modelů, nikdy bych nic nedodělal...........a začínáte útočit .................nedočkáme hotového modelu (asi myšleno u mě). Bohužel tím neříkáte nic jiného než že jde hlavně o líbivou kvantitu kde je potlačena technická stránka (Vy sám píšete že se na tmelení můžete ....že na něj není čas).
Je celkem dobře známo že Vaše stavby jsou sice líbivé,ovšem občas , a na můj vkus (nejen na můj) až příliš často obsahují neskutečný technický "kopanec", .........namátkou L-4 SH 1/48 a "kopanec" otočená ostruha o 180st, tohle je velmi podobné.
Mj. tím na sebe zbytečně ukazujete, že jste sice šikovný "malíř", ovšem technické vnímání toho na čem pracujete Vás občas míjí širokým obloukem..........(jak Vy na mě,já na Vás)

Pokud jste nabyl z mého příspěvku s dotazem na nezatmelené zatmelené rytí dojmu že je namířen proti Vám ,tak se mýlíte, nebyl ,jste mi naprosto lhostejný, je mi jedno kdo stavbu provádí nebo kolik modelů děláte za rok, hodnotím pro sebe co zde vidím a Vaším prostřednictvím Eduard prezentuje.
Vidím ve stavbě absurdní věc, tak se zeptám,jsme na veřejném fóru tak se tím asi musíte smířit.
Pokusil jsem se (a vy se vztekáte) aby jste si Vy, případně váš chlebodárce neuřízl pěknou ostudu u lidí kteří tomu budou aspoň trochu rozumět,já měl na letošním Eday možnost hovořit s kde kým,když byla příležitost dost jsem toho toho využívall hovořil a diskutoval.

Děkuji že máte strach o mé modely ,
letos dostalo trochu prostoru z určitých pracovních důvodů RC, několik postavených a zalétaných RCéček.........paráda na Rané,na svazích Černé hory,v Alpách..... firemní dodávky produktů s návazností na.., XY se stal na letošním MS kolem pylonů již poněkolikáté mistrem světa,.........jsem spokojen.
Nebojte, i letos jsem dal pár kousků plastu na Eday (jinam nechodím) ,což považuji málem za takovou povinnost, v tomto roce ovšem zcela oddychových !!!,...když si chcete naběhnout na vidle........rok 2022 2 x za 1, roky před covidem .........nemám potřebu, kdo chce dohledá si ve výsledkovkách (a ejhle něco ve Vašem útoku nesedí, vůbec netušíte o čem mluvíte a hlavně osobní útoky do diskuse nepatří !!!).
Skutečně chcete mít kolem sebe jen ty co Vás budou plácat po zádech a za zády se válet smíchy,..............já ne.
Jarda Matt píše:Děkuji za vysvětlení, nebudu u Vaší stavby nad tím dále bádat, pokud si to přeložím, tak pro "líbivou" reklamní stavbu tento "ojeb" takhle stačí .............pro mě je v celém kontextu stavění modelu již za hranou.

Pokud by jste se posledním příspěvkem nepokoušel o napadání a útok hodný "hvězdným" manekýnám, tak jsem citovanou vlastní větou považoval "ojeb" tmelení za uzavřený, že takto v posledním příspěvku klesnete je zajímavé.
To nezvládáte obyčejný,nezáludný dotaz na nezatmelené zatmelené rytí který padl několikrát a bylo jen otázkou času kdo najde odvahu se na něj natvrdo zeptat.

PS.: Vůbec jsem nečekal v SZ, a hlavně mailech takovou reakci, zajímavé,a velmi nečekané.
Kolegové, není nutné se skrývat, nic se Vám krom osočení že nic neděláte - případně že pokud to neděláte v TOP kvalitě a tudíž o tom vlastně nic nevíte , tím pádem nemáte jaksi morální právo diskuse, stát nemůže.
Každému jen trochu soudnému dojde že je to nesmysl.
Naposledy upravil Jarda Matt dne 03 říj 2023, 07:35, celkově upraveno 1
Jarda Matt

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Szwarc.Robert » 02 říj 2023, 21:21

Tak jsem se jednou zase pobavil. :grin: :grin: :grin: Určitě vše zahodím co jsem si vybudoval a začnu poslouchat hospodského trenéra naroďáku. ;-I ;-I ;-I
Naposledy upravil Szwarc.Robert dne 02 říj 2023, 22:19, celkově upraveno 1
Szwarc.Robert

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Jarda Matt » 02 říj 2023, 22:10

Budete lepit vrtule obráceně jako že jsou v reversu, :grin: :grin: :grin: komu není rady tomu není pomoci.
Jarda Matt

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Szwarc.Robert » 02 říj 2023, 22:22

Dobře ty :-D ;-I ;-I
Szwarc.Robert

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Jozeff66 » 02 říj 2023, 22:48

Sakra. Ten príspevok bol kur-va dlhý.Ani sa mi nechce čítať.Modely od Roba sa mi páčia aj keď nie vždy so všetkým súhlasím, vyložene hľadám chyby(žeby závisť)? :) . Každý Modelar ma vlastný rukopis,schopnosti a šikovnosť a to je jedinečné a zaujímavé. Vadí mi akurát ostrá vlna na nabežke,nebola podľa pravitka :wink: Pritom neverím žeby to nedokázal po tom čo tu predvádza.Páči sa mi,že dokáže uznať chyby a napraviť ich pokiaľ je to možné.Takze,držím palce [-o<
Naposledy upravil Jozeff66 dne 02 lis 2023, 18:55, celkově upraveno 1
Fw-190D-11: http://www.modelforum.cz/viewtopic.php?f=6&t=83173
Ta-152E: http://www.modelforum.cz/viewtopic.php?f=6&t=83080
Ta-152C: http://www.modelforum.cz/viewtopic.php?f=6&t=90127
Fw-190D-9: http://www.modelforum.cz/viewtopic.php?f=6&t=98252
Fw190D-15 viewtopic.php?f=6&t=119977
Jozeff66

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Lubomír Kerék » 03 říj 2023, 10:20

pekné robo, berieš ho na Luž ?
Lubomír Kerék

• Odpovědět s citací

Příspěvekod happy » 03 říj 2023, 11:16

Jaroušku, tady nejsi v "ukrajině", tak bys mohl buď zvolnit, nebo jít blinkat tam. Tady na to není nikdo moc zvědavý.
Fortiter in re, suaviter in modo.
happy

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Szwarc.Robert » 03 říj 2023, 18:02

Dodělal jsem podvozky a nalepil všechny kryty. Jelikož to je jediná 109ka s zavřeným podvozkem a ostruhou, nechal jsem je všechny otevřené. Něco jsem zase nalepil na motoru.

Díky Joseff66 (:) Myslíš že by ta vlnka by měla být od ruky?

Lubo jestli to stihnu tak určitě. (:)
Přílohy
DSC_0826.JPG
DSC_0827.JPG
DSC_0828.JPG
DSC_0829.JPG
DSC_0830.JPG
Szwarc.Robert

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Michal Vyparina » 03 říj 2023, 18:21

Pěkně jedeš.
"Věřím v Boha a své pistole." - škpt. Václav Morávek
"Deus vult!" - pokřik křižáků před bojem s nevěřícími
"Jdi, poutníče, a zvěstuj Lakedaimonským,
že my tu mrtvi ležíme, jak zákony kázaly nám." - epitaf mrtvým hrdinům Sparty po bitvě u Thermopyl
Michal Vyparina

• Odpovědět s citací

Příspěvekod majos » 03 říj 2023, 18:48

Parada =D> . Kacko je najkrajsia 109-ka (a este Gecko AS).
https://www.aktuality.sk/clanok/304587/ ... ka-armada/
majos

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Jarda Matt » 03 říj 2023, 19:20

Szwarc.Robert píše:Dodělal jsem podvozky a nalepil všechny kryty.

Tak to je škoda.
Na str.12 návodu kde je dole čelní pohled, jde poznat že kryty na podvozkových nohou nejsou rovnoběžné s podélnou osou mašiny tak jak je máte nalepeny , ale směrem dopředu se rozevírají.
Spodní krátká hrana by se měla blížit (ne zcela - blížit se úhlu) krátké hraně díry podvozku.
Jednoduše ty podvozkové kryty se zcela znatelně rozevírají do V směrem dopředu,..............tak že dole u kola jdou před kolo.
Při pohledu zespodu by mělo být zcela evidentní jak je kryt vůči kolu šikmo, vepředu málem u pneu, vzadu dost od ní.
Konstrukce dílů dovoluje velmi podobnou polohu slepení popisovanému.
:? :-k
Přílohy
me109-g10.jpg
Jarda Matt

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Jozeff66 » 03 říj 2023, 21:12

Szwarc.Robert píše:Dodělal jsem podvozky a nalepil všechny kryty. Jelikož to je jediná 109ka s zavřeným podvozkem a ostruhou, nechal jsem je všechny otevřené. Něco jsem zase nalepil na motoru.

Díky Joseff66 (:) Myslíš že by ta vlnka by měla být od ruky?

Lubo jestli to stihnu tak určitě. (:)

Ano od ruky.Vždy sa to tak robilo. Nebola podľa šablóny. A trocha nepravidelnosti nieje na škodu. (:)
Len maly priklad,ze to ide.Ty mas s querom asi dovernejsi vstah tak to das lepsie.Ja som robil prvy x.
Přílohy
IMG_20231003_225128.jpg
Fw-190D-11: http://www.modelforum.cz/viewtopic.php?f=6&t=83173
Ta-152E: http://www.modelforum.cz/viewtopic.php?f=6&t=83080
Ta-152C: http://www.modelforum.cz/viewtopic.php?f=6&t=90127
Fw-190D-9: http://www.modelforum.cz/viewtopic.php?f=6&t=98252
Fw190D-15 viewtopic.php?f=6&t=119977
Jozeff66

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Jarda Matt » 04 říj 2023, 07:14

Joseff66
máte hezky nalepené kryty na podvozku .
Od oka je poznat že se rozevírají do V, vpředu jsou hned u pneumatiky ,vzadu od ní odstávají ,radost pohledět :celeb: ..........-co na to říct ..... STS Chvojkovice Brod ;-I
=D> =D>
Jarda Matt

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Szwarc.Robert » 04 říj 2023, 07:50

Co Jožo lepší? (:) Do soboty na to nešáhnu, tak zatím musí. :-D
Přílohy
DSC_0831.JPG
Szwarc.Robert

PředchozíDalší

Odeslat odpověď
Příspěvků: 218 • Stránka 13 z 15 • 1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15