Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Plastikové modelářství ‹ Letadla ‹ Rozestavěno
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Hurricane factory aneb Hurricane 1/72 i jinych meritek

In-progress builds
Odeslat odpověď
Příspěvků: 256 • Stránka 13 z 18 • 1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16 ... 18
  • Odpovědět s citací

Re: Hurricane factory aneb Hurricane 1/72 i jinych meritek

Příspěvekod Michal Dub » 06 kvě 2024, 21:38

CALL FOR HELP: Kdysi jsem si koupil 1/48 Hurricane Mk.IId od Hasegawy, že má stejný základ jako Mk.IIc a časem z něj bude noční JX-E. Hispano 20mm kanóny i přídavné nádrže jsem si dokoupil. Dnes koukám do krabice, že boule na křídle nejsou na odbroušení, ale dolepovací! Nezbyly někomu navíc díly s boulema z rámečků M ze stavebnice Mk.IIc? Odkoupím nebo vyměním za rámečky N se 40mm kanóny Vickers i rámeček E s tropickým filtrem z Mk.IId.
Jsem líný nevyhraněný modelář 40+. Stavím pomalu a nekvalitně a přesto mě to občas baví.
Rozcestník na moje stavby na MF: Roční rekapitulace staveb letadel čs. pilotů
MF oblíbené skupinovky: MiG-21 v čs. službách, 80. výročí SNP, B-534 do každé vitrínky
Michal Dub

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Jirka Šebek » 10 kvě 2024, 21:08

Michal Dub píše: Přemýšlím, zda mezi písmena a pruh ještě nastříkat tenkou linku kamuflážní barvy nebo to tak nechat, stroje od 312. perutě jsou známy v obém provedení..

To se týče až mašin v šedo-zeleném kabátu...
Jirka Šebek

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Michal Dub » 10 kvě 2024, 21:57

Díky za upřesnění, nebyl jsem si tím jistý. A alespoň mám o kousek práce práce méně.
Jsem líný nevyhraněný modelář 40+. Stavím pomalu a nekvalitně a přesto mě to občas baví.
MF oblíbené skupinovky: MiG-21 v čs. službách, 80. výročí SNP, B-534 do každé vitrínky
Michal Dub

• Odpovědět s citací

Příspěvekod JimiX » 17 kvě 2024, 21:28

Ahoj Hurricane factory (:)
Blíží se velké výročí vylodění v Normandii a tak nemůžu být s pruhovanými éry pozadu. Sice bych si raději postavil pruhovaného Warhawka, nebo Kittyhawka, ale na ty se nedostalo s barvou a nikdy je nikdo těmi slušivými pruhy nepomaloval. Tedy, alespoň pokud je mi známo. Zvolil jsem proto "Huríka". Mám doma několik krabic dvaasedmdesátinových modelů od Arma Hobby, ale bohužel mi chybí ta, ve které je schéma, které jsem pro stavbu vybral (viz. níže). Pokud je tedy někdo ochoten se zbarvení Hurricanu MW367 DR-B vzdát, rád odkoupím. Jinak budu asi odsouzen k zakoupení přebalu 70042.
Stavebnice má z mého pohledu pár nedokonalostí. Asi je třeba nahradit laufy výzbroje, tam mi pomůže firma U3D. Taky má model nemodelovou sedačku, překryt kabiny a je třeba doplnit upínací pásy. Tam mi pomůže nasyslený lept od MARABU na stavebnici AZ Model. Jsem přesvědčen, že půjde použít většina detailů z aršíku onoho leptu.
Takže pokud mě mezi sebe vezmete, tak začnu hned po víkendu.
Buďte všichni zdrávi ;-I

IMG_20240517_112638 (1).jpg

xxx.jpg

xxx (2).jpg

Mimochodem, jestli by byl někdo ochoten mi poskytnout nýťák na Mk.IIc nebo alespoň vyfotit křídlo z obou stran a trup ze čtvrtkové dvojky céčka od AH, byl bych velice vděčen... (:)
Radek Bednařík
JimiX

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Michal Dub » 17 kvě 2024, 21:53

Invazní Hurricane? To abys přispíval do dvou témat současně :) :)
Michal Dub

• Odpovědět s citací

Příspěvekod JimiX » 17 kvě 2024, 23:03

Huri patří sem Michale. Když bych stíhal, tak v pruhovaným výročním tématu rozjezdu už započatého Eduardího Wildcata. (:)
Radek Bednařík
JimiX

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Michal Šourek » 17 kvě 2024, 23:10

Vitej!
Michal Šourek

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Petr - Mikwosh » 18 kvě 2024, 05:52

to JimiX: člověk si říká, že by si ve vedlejším vlákně postavil pruhovanýho Hurriho a ty(doufám, že nevadí tykání) mi ho takhle vyfoukneš :)
Poslal jsem ti do SZ plány z AJ pressu. Jak jsou přesné netuším a scan z publikací se mi nedělal dobře, tak snad tam nějak ty nýty vyčteš...
Jinak tenhle letoun i podle fotky co jsi sem dal, měl asi spodek pod invazními pruhy černý nebo nebyly pruhy na spodek natřeny....
3-8-1(dokončeno - rozestavěno - zničeno)
Petr - Mikwosh

• Odpovědět s citací

Příspěvekod JimiX » 19 kvě 2024, 17:21

Michale, díky za přivítání.

Petře, moc děkuju za nýťák. Ať je přesný, jak chce, tak budu nýtovat podle něj.
Jinak myslím, že není třeba považovat mého Huriho za jakoukoli konkurenci a nevidím žádný problém stavět v jednom tématu dva stejné Hurricany. Spíše naopak to vnímám pozitivně. Doufám tedy, že jsem Tě od nápadu neodloudil a budu se na Tvého Huriho těšit ;-I
Jinak o tykání není třeba se ani zmiňovat. Jsem rád za každého rozumného a vstřícného kolegu s lepidlem a skalpelem, se kterým je možné bavit se narovinu a můžeme si tykat jako normální chlapi, né jako některé fňukny... :)
Radek Bednařík
JimiX

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Otto Oťák Flégr » 19 kvě 2024, 22:40

JimiX píše:Ahoj Hurricane factory (:)
Blíží se velké výročí vylodění v Normandii a tak nemůžu být s pruhovanými éry pozadu. Sice bych si raději postavil pruhovaného Warhawka, nebo Kittyhawka, ale na ty se nedostalo s barvou a nikdy je nikdo těmi slušivými pruhy nepomaloval. Tedy, alespoň pokud je mi známo. Zvolil jsem proto "Huríka". Mám doma několik krabic dvaasedmdesátinových modelů od Arma Hobby, ale bohužel mi chybí ta, ve které je schéma, které jsem pro stavbu vybral (viz. níže). Pokud je tedy někdo ochoten se zbarvení Hurricanu MW367 DR-B vzdát, rád odkoupím. Jinak budu asi odsouzen k zakoupení přebalu 70042.
Stavebnice má z mého pohledu pár nedokonalostí. Asi je třeba nahradit laufy výzbroje, tam mi pomůže firma U3D. Taky má model nemodelovou sedačku, překryt kabiny a je třeba doplnit upínací pásy. Tam mi pomůže nasyslený lept od MARABU na stavebnici AZ Model. Jsem přesvědčen, že půjde použít většina detailů z aršíku onoho leptu.
Takže pokud mě mezi sebe vezmete, tak začnu hned po víkendu.
Buďte všichni zdrávi ;-I

Příloha IMG_20240517_112638 (1).jpg je dlouhodobě nedostupná.

Příloha xxx.jpg je dlouhodobě nedostupná.

Příloha xxx (2).jpg je dlouhodobě nedostupná.

Mimochodem, jestli by byl někdo ochoten mi poskytnout nýťák na Mk.IIc nebo alespoň vyfotit křídlo z obou stran a trup ze čtvrtkové dvojky céčka od AH, byl bych velice vděčen... (:)

Dovolím si pánové zveřejnit jednu fotku postaveného Hurricane pro inspiraci =;
Budu rád, když jich bude postaveno víc. Zebří kabátek mu sluší ;-I.
Přílohy
1000014891-01.jpeg
Otto Oťák Flégr

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Michal Dub » 20 kvě 2024, 07:01

Radku, obtisky na zebru máš u mě, pošlu příští týden. Když máš těch huroušů nasyslenych tolik - máš Hurristory a můžeš postrádat obtisky na W9200 DX-? J. W. C. Simpsona?

Aby by to tady nebyla samá Arma, tak můj kitník vydal i dvě 1/72 Hasegawy a náhodou jsem našel polemiku na Britmodelleru ohledně nesprávného čumáku na Mk.I právě v 1/72. Řešili jste to někdo někdy?
Michal Dub

• Odpovědět s citací

Příspěvekod JimiX » 20 kvě 2024, 07:48

Otto, pěknej pásovec... ;-I

Michale, díky moc za nabídku, ale mám štěstí a už se mi ozval Olda Homola, že mi obtisky přenechá. Kdyby zaúřadovala moje nebetyčná dokonalost a všechno bych pos... , tak bych se s prosíkem ozval. :)

Jinak bohužel Huristory nevlastním. Koupil jsem si jen přebaly prímo od Army a to 70035, 70062, 70021 a 70036. Takže dvě Mk.IIc, jeden Mk.IId a jeden Mk.I trop. Ze všech přebalů mám vybráno jen boxartové schéma z Mk.IId. Takže BP158. Kdyby jsi chtěl nějaké schéma z těchto krabic, tak se klidně ozvi (:)
Radek Bednařík
JimiX

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Daniel Bílek » 20 kvě 2024, 09:22

Michal Dub píše:Radku, obtisky na zebru máš u mě, pošlu příští týden. Když máš těch huroušů nasyslenych tolik - máš Hurristory a můžeš postrádat obtisky na W9200 DX-? J. W. C. Simpsona?

Aby by to tady nebyla samá Arma, tak můj kitník vydal i dvě 1/72 Hasegawy a náhodou jsem našel polemiku na Britmodelleru ohledně nesprávného čumáku na Mk.I právě v 1/72. Řešili jste to někdo někdy?

Michale Hurristory mám dvakrát, takže ty dekály na Simpsona ti klidně nechám.
Daniel Bílek

• Odpovědět s citací

Příspěvekod MartinP » 20 kvě 2024, 22:26

To Michal Dub: Ještě jsem si vzpomněl, že u starších stavebnic Mk. dvojek je dobré si ohlídat tvar sání ke karburátoru. Výrobci jako Revell, ale myslím že i Hasegawa mají jen starý typ, který se používal u Mk. jedniček a u dvojek už byl tvar jiný. Např. na tvých posledních stavbách to máš dobře na tom Portugalci od Army, Zvezda to udělala blbě a starý typ máš i na té DU-K od Hasegawy, má tam být novější typ. Ten tvar sání se řešil tady viewtopic.php?f=1&t=120559&start=300
MartinP

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Michal Dub » 21 kvě 2024, 05:57

To Daniel Bilek: Děkuju, přidej mi je prosím k obtiskům na Spitfire na Jareda a samozřejmě to nespěchá.
To MartinP: Dobrá zpráva nejen hned po ránu vždycky potěší. Vyrábí někdo na nějaký doplňky?
Michal Dub

PředchozíDalší

Odeslat odpověď
Příspěvků: 256 • Stránka 13 z 18 • 1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16 ... 18

Zpět na Rozestavěno