Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Plastikové modelářství ‹ Letadla ‹ Rozestavěno
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Správným SMĚRem

In-progress builds
Odeslat odpověď
Příspěvků: 3564 • Stránka 119 z 238 • 1 ... 116, 117, 118, 119, 120, 121, 122 ... 238
  • Odpovědět s citací

Re: Správným SMĚRem

Příspěvekod Bari Ball » 31 led 2021, 19:43

Detský sen... :grin:
Bari Ball

• Odpovědět s citací

Příspěvekod KLuK » 31 led 2021, 20:12

JimiX píše:Nazdar správně naSMĚRovaní kolegové.
Dnes jsme byli na návštěvě u jedno správného KLuKa a dostali jsme spoustu krásných modelů různých SMĚRů. Většinu z nich postaví děti na naší výstavě v Křenovicích. Kdy to bude, dámě dostatečně (asi měsíc) dopředu vědět.
Děkujeme Ludvíku :)

A ještě fórek, jak se stavebnicemi naložili ti dva bandité po mém odjezdu na noční. Počítám, že to takhle najdu i po příjezdu z noční :lol:

Máš moc fajn kluky! Pokud bych do chvíle, než jste přijeli váhal (jako že už jsem byl rozhodnutý), tak tvoji kluci mě přesvědčili o tom, že se modely dostaly do správných rukou (:)

A teď i vidím, že tví kluci kluci v tom mají dokonale jasno a vydali se i doma tím správným SMĚRem :grin: :grin: :grin:
Naposledy upravil KLuK dne 01 úno 2021, 01:01, celkově upraveno 2
stavím pro své potěšení modely 1:48 letadel československých pilotů od prvních nesmělých pokusů o létání až po současnost ... a příležitostně (pro odpočinek od letadel) staré automobily
KLuK

• Odpovědět s citací

Příspěvekod sedan1 » 31 led 2021, 20:21

To je skvostů :o
Taky bych nevěděl, kterým začít :D
Honza
sedan1

• Odpovědět s citací

Příspěvekod JimiX » 31 led 2021, 23:35

KLuK píše:...A teď i vidím, že tví kluci kluci v tom mají dokonale jasno a vydali i doma tím správným SMĚRem :grin: :grin: :grin:

To jo. Hned věděli co s tím :) Už to vidím, jak se mezi tou spoustou stavebnic porvali o nějakou konkrétní :lol:
Jako kluk bych vybouchnul nadšením (:)
Radek Bednařík
JimiX

• Odpovědět s citací

Příspěvekod sedan1 » 31 led 2021, 23:48

O víkendu menší pokrok.
Ze všeho, co jsem tak pracně smolil v kokpitu můžu mít tak akorát dobrý pocit :-D . Vidět není klasicky skoro nic...
Takže jsem zavřel trup, po vytvrdnutí opravil rytí, slícoval s křídlem a dokonal základ hrubé stavby 8-)
Přílohy
38.jpeg
39.jpeg
40.jpeg
41.jpeg
Honza
sedan1

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Dr. zvied » 31 led 2021, 23:57

Náhodou, kokpit je parádní. A že do něj není vidět je dáno hlavně měřítkem. Vzpomínám si, jak jsem smolil Corsaira. Také do toho kokpitu není moc vidět. Ale je tam. Vím to - vždyť jsem ho dělal. 8-)
Koukám na zátěž. Zdá se, že má dobrou váhu. ;-I
Dr. zvied

• Odpovědět s citací

Příspěvekod KLuK » 01 úno 2021, 00:14

Ta zátěž je skutečně skvělá, určitě jsi překonal i lámací zkoušky. Celou perutí se uřčitě nedělají :grin:

S tím interiérem to moc dobře znám. Naposled jsem si to připomenul, když jsem stavěl Sokola se záchranářským vybavením (link na něj mám v podpisu) . I když na něm mám otevřené všechny dveře, není to úplně dobře vidět ... ale ten pocit, když vím, že to tam všechno je :-D
stavím pro své potěšení modely 1:48 letadel československých pilotů od prvních nesmělých pokusů o létání až po současnost ... a příležitostně (pro odpočinek od letadel) staré automobily
KLuK

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Mirek Franc » 01 úno 2021, 08:00

sedan1 píše:O víkendu menší pokrok.
Ze všeho, co jsem tak pracně smolil v kokpitu můžu mít tak akorát dobrý pocit :-D . Vidět není klasicky skoro nic...
Takže jsem zavřel trup, po vytvrdnutí opravil rytí, slícoval s křídlem a dokonal základ hrubé stavby 8-)

Mohl bys rozebrat bok, ale na to už je pozdě. Jinak pěkné. Jak já vám závidím. Už dva měsíce jsem na to nesáhl
Přílohy
hurr.JPG
Stavím Finy, Spitfiry, X-planes a potom co se mě líbí.
Mirek Franc

• Odpovědět s citací

Příspěvekod sedan1 » 01 úno 2021, 09:36

Mirek Franc píše:
sedan1 píše:O víkendu menší pokrok.

Mohl bys rozebrat bok, ale na to už je pozdě. Jinak pěkné. Jak já vám závidím. Už dva měsíce jsem na to nesáhl

Moc pěkná fotka, ale tohle už opravdu ne!
Hurricane je projekt, který jsem rozdělal někdy na začátku devadesátek. V plánu byl tehdy soutěžák, rozsah jak ho stavím i teď. A jsem rád, že ho dodělám aspoň do vitríny a bude klid (:)
Honza
sedan1

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Mirek Franc » 01 úno 2021, 09:42

no to byl dobrej temelínek. Tak snad ho doděláš (:)
Stavím Finy, Spitfiry, X-planes a potom co se mě líbí.
Mirek Franc

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Yippee » 01 úno 2021, 12:16

Tak na počátku devadesátek, by to bylo všechno z toho co dům a plastové vrakoviště dalo...to snad ještě plechy ani reziny nebyly na trhu (nebo se pletu?).
Kitařina je mužský pud po odbornosti, projevující se v oblasti hry.
Yippee

• Odpovědět s citací

Příspěvekod sedan1 » 01 úno 2021, 14:03

Yippee píše:Tak na počátku devadesátek, by to bylo všechno z toho co dům a plastové vrakoviště dalo...to snad ještě plechy ani reziny nebyly na trhu (nebo se pletu?).

Zastavěný motor z té doby pochází. Taky to není PUR, ale poctivý epoxid. Takže bonusem dnešní doby jsou použité plechy pro Revellova Mk.IIc od Edy. Taky ta sedačka, pásy a palubka vypadají velmi jinak. Ale asi by to šlo i bez nich. Základ sedačky je ve stavebnici slušný, po zeslabení stěn by šel rozhodně použit. A na palubku byla připravena “fotka”, které tenkrát jako doplněk frčely. Aspoň jsem z ní použil kompas, jakkoli není moc vidět. Takže i tak skoro samo-domo.
(:)
A Magister od Nova, se kterým jsem se už přihlásil do vlákna FROG, bude až na fotografické palubky naprosté samo-domo.
A proč až teď, od těch devadesátek? Prostě tam byla hooodně dlouhá pauza a k opravdové aktivitě mě vyprovokovalo až sledování tohoto vlákna.
Takže díky JimiX 8-)
Honza
sedan1

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Dr. zvied » 02 úno 2021, 15:18

Pokud si dobře vzpomínám, tak na počátku devadesátek se už začaly objevovat první plechy od Edy převážně na modely KP (měl jsem planžetu o rozměrech cca 4x4 cm na Su-25) a také první PUR díly a stavebnice. Vybavuje se mi tak např. firma AV. A ještě odlévaná stavebnice Wyverna (1/72), u které si nemůžu vzpomenout na výrobce (měl v nabídce i Willis Rotauggy 1/72). Cena za toho Wyverna se už tehdy pohybovala na několika stovkách korun. Okukoval jsem ho onehdy v plzeňském modeláři v roce 1993(?). A to nepočítám ty podomácku vyrobené odlévané modely v jednom kuse s drobnými díly zalitými do "blány" z podivně tmavé zeleno-šedé hnoty a plné bublinek. :wink:

Co se týče týče palubek na filmech, tak možná bych ještě někde v koutě vymet palubku na La-5 FN od naprosto neznámé, vzniklé-zaniklé firmičky EKPM. Jó devadesátky... To byla léta... S odstupem času bych si směle tvrdil říct, "požehnaná". 8-)
Dr. zvied

• Odpovědět s citací

Příspěvekod KLuK » 02 úno 2021, 16:33

V souvislosti s těmi "devadesátkami", plechy od Eduarda a ve spojistosti s mou stavbou Suchoje mohu dát k lepšímu jeden z "pokladů" z mého kitníku. Když jsem hledal, co všechno mám k dispozici na stavbu Suchoje, našel jsem i jeden z vůbec prvních fotoleptaných doplňků od Eduarda pro modely 1:48. Planžeta s pár díly má rozměr cca 5,5 x 3,5 cm je zabalená v celofánovém sáčku v hodně obyčejném obalu. Ale stála to jen 39 Kč - důkaz o ceně je na přiložené fotografii.
Pokud mě paměť neklame, tak právě fotolepty ke stavebnicím OEZ Letohrad byly vůbec první veřejně prodávané Eduardovi plechy (tuším, že úplně první byly na MiG-21MF, ale ty jsou dávno součástí hotového modelu). Plíšek na SU-7BKL má výrobní (nebo katalogové) číslo 48003.

Přílohy
IMG_1609.JPG
původní obal na planžetu s fotolepty SU-7 -na dolní straně přelepu je vidět samolepka s cenou ...
IMG_1608.JPG
... a kompletní obsah balení (chybějící dva díly jsou rámečky okolo žáber na hřbetě Suchoje, které jsem použil ve stavbě prezentované na těchto stránkách)
Naposledy upravil KLuK dne 17 úno 2021, 14:09, celkově upraveno 1
KLuK

• Odpovědět s citací

Příspěvekod fightavi » 02 úno 2021, 17:14

Drahoslav Dvořák píše:
Příloha Albatros1.JPG je dlouhodobě nedostupná.
Dokázal jste někdo udělat z Albatrosu D-III opravdu D-III? Po prohlídce modelu jsem usoudil, že bude jednodušší D-V. Zbarvení a označení je malováno podle miniaturního obrázku ve VTM z příběhů o Bigglesovi za pomoci štětce a násadky. Asi jsem měl tenkrát pevnější ruku. Fialová barva je lihem vymytá propisovačka. Kupodivu drží dodnes,

Nebyl problém. Podklad byla barevná fotka z Letectví a Kosmonautiky, barvy Humbrol, štěteček, ještě je vypletený, fotka je z presentace modelu na Pilsenkitu 2011.
Dědek Franta [-o<
albatros D.III-det.jpg

Neříkej že to nejde postavit, najde se někdo kdo to neví a postaví to!
fightavi

PředchozíDalší

Odeslat odpověď
Příspěvků: 3564 • Stránka 119 z 238 • 1 ... 116, 117, 118, 119, 120, 121, 122 ... 238

Zpět na Rozestavěno